Hogyan szokhatnék le a dohányzásról?
A terhesség alatti dohányzás következményeként gyakoribb a magzati halálozás, vetélés, koraszülés és a szülés körüli halálozás.
A várandós időszak alatti anyai dohányzás a magzati fejlődés visszamaradását, idézi elő. E káros hatás miatt kisebb lesz az újszülöttek súlya, testhossza, fej és mellkörfogata.
A terhesség alatti dohányzás a születendő gyermek szellemi, értelmi fogyatékosságának lehet az okozója.
A dohányzó terhesek újszülöttjeinek körében gyakran észlelhető légúti megbetegedés.
A szoptatási időszak alatti anyai dohányzás károsítja a csecsemő egészségét. - Az anyatej közvetíti a dohányfüst méreganyagait!
A terhesség vagy szoptatás alatti dohányzás növeli a "csecsemőkori hirtelen halál" gyakoriságát.
Mindenkinek joga van ahhoz, hogy emberhez méltó, dohányfüstmentes környezetben éljen. És ez vonatkozik a kisbabádra is! Remélem tudtam segíteni!
Üdv. : 13 hetes kislány (Nem dohányzó) anyukája
Eloszor gondolj az egeszsegedre ( a nagynenem tudorakban halt meg, cigizett, sokat, mindig, mar fiatalon kezdte), aztan ugyanigy nem elhanyagolhato az ARA sem.
Szamitsd ki hogy hetente, havonta mennyit koltesz cigire, es gondold el hogy milyen ertelmes dolgot is tudnal ennek az ertelmetlen, artalmas ciginek az arabol venni.
Napi egy doboz: 400 FT
1 honap : 12000 Ft
1 ev : 144000 Ft
Dobd egy malacba a cigi arat, ev vegen nyisd ki a malacot! Te leszel a legboldogabb!
Sok sikert a leszokashoz!
Bármily megoldást is találsz, fontos lesz az akaraterő.
Az édesapám erős dohányos volt. Egy orvos ijesztett rá. Egyik napról a másikra abbahagyta. Sajnos már későn. 45 éves volt amikor meghalt. Sok siker!
Nekem nagyon egyszerű volt. láttam egy dokumentum filmet a dohányos tüdőről, és arról, hogy terhes nő mikor dohányzik, hogy reagál rá a magzat és hogy milyen hatással lesz a gyerekre akár egy szálcigi is. Erre úgy megrémültem, hogy soha többet nem vettem.
Amúgy leteszed. És nem veszel többet. Az első hét nagyon rossz lesz és nem ajánlom, hogy buliba menjél valahova, mert akkor csak jobban kívánod. De a 4 ik nap bár kívánni fogod, de ha rágyújtasz, nem fog jól esni és lelkiismeretfurdalásod is lesz, amiért megszegted a saját szabályod és ráadásul kezdheted előlről az egészet.
Mindent bele és kitartás! Sok sikert
Hmm aszem csak a hülyék cigznek a mai világban :) én kicsit inteligensebb voltam és evvel áltam elő:
Mivel a papám cigizett és meghalt türőrákban elég fiatalon, de azt hogy kihányja a tüdejét és abba megfullad azt soha nem fogom elfelejteni, elhatároztam hogy soha nem próbálom ki a cigit, 17 vagyok és simán megy, aztán támadt egy ötletem, anyukámnak megmondtam h egy cigi ára 400-500 forint, van aki 1-2 nap alatt elsziv egyet, én nem szivok, de épp ezért járna nekem ez a pénz, :D ő simán beleegyezett szal most a zsebpénzem 500-al több xD egyszerüen nemet mondasz és Ámen, nincs it ellenszer meg mittomén milyen tapaszok, kibirod pár hónapig utánna simán megy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!