Miért van az, hogy a dohányzókat jobban "üldözik", mint az alkoholistákat?
Bizony kéne az "elrettentés". Még inkább a figyelem felhívás.
Csak akkor erre kéne koncentrálni. És ötletet meríteni abból, ahol ez már bevált.
Milyen módszerekkel lehetne ezt az "elrettentést" megvalósítani?
Nem hiszem, hogy túlzottan hatékony módszer, hogy elkezdek gyűlöleti versenyt szítani az dohányos és egy alkoholista között.
Örülök, hogy ennyire ragaszkodtok az alkoholhoz. :P Egy alkoholista hozzátartozóm tönkre vágja az életem (szóval személyes a sérelem), mégis azt látom, hogy haverok, PIA, Balaton, mert az milyen jó, mennek a pozitív reklámok (nem hogy elrettentés, istenítik a piát), az alkoholistákat még meg is erősítik abban, hogy menő az "iszogatás", hogy nem is annyira gáz, amit csinálnak. Valahol ők is elkezdték, mert az menő és jó dolog meg agyon van az egész tolerálva. :D
Végül is tök mindegy nekem, nem ér meg az egész egy veszekedést, az én saját problémám a bagó, azt kell elhagynom.
Na bakker, visszatértem a filmnézéshez, a Harry Potter 3-hoz, majdnem rögtön újraindítás után 1:04:40 körül jön egy ilyen mondat:
Nem azért járnak az emberek kocsmába, hogy halálra rémisszék őket. :D :D :D
"Egy alkoholista hozzátartozóm tönkre vágja az életem (szóval személyes a sérelem), mégis azt látom, hogy haverok, PIA, Balaton, mert az milyen jó, mennek a pozitív reklámok "
Nagyon sajnálom, hogy az éledettet egy alkoholista teszi tönkre. Azt is sajnálom, hogy magyar szervezetek közül kevesen tudnak ebben segíteni, pedig híresztelik, hogy ők tudnak segíteni a bántalmazottakon - de nem így van.
Ne adok tanácsot, hogy mit lehet tenni egy alkoholistával, mert nem fogom vállalni a következményeket látatlanban. A tanácsadás következmények vállalásával jár. Nem tudom, hogy, milyen helyzetben vagy, de azt látom, hogy mindenkit, akinek a kezében akár egy pohár van, ami alkoholnak látszik, már utálod. Ez meg a kognitív disszonancia és az üldözési mánia. Ez is káros, akár az alkoholizmus. Emberek életét veszi el az a két betegség is.
Én is azt látom, hogy az alkohol nevű drog nem csak "divat", hanem már-már kötelező elem a mindennapokban. Különösen most, hogy karácsonykor vendségben valaki a tévét nem kapcsolta ki. 10 percen belül 3szor mondták azt, hogy az alkohol nélkül nincs boldogság, nincs buli, nincs ünnep, csak és kizárólag az alkohol ad okot arra, hogy jól érezzük magunkat. Ez több, mint undorító számomra is.
Bár lenne meg a vers, vagy a felvétel a slam estről, ahol egy volt alkoholista beszél arról, milyen küzdelmek árán érte el, hogy már fél éve józan!
Most tudnék mutatni egy reménysugarat arra, van olyan alkoholista, aki meg gyógyul.
Ismerősi körömben is van, aki alkoholista. Sokáig szégyen övezte ezt a szót és nem mondták el nekem. Úgy tudtam meg, hogy az, amikor részegen volán mögé ült és nekem kellett kivenni a kulcsot a kezéből, hogy be ne indítsa az autót. Maradandó sérüléseket kaptam, amik emlékek nekem, hogy az alkoholista veszélyes is lehet.
Az, hogy én nekem nincsenek gondjaim az alkohollal, és meg tudom tartani a józan mértéket számodra egy személyes sértés.
Miért? Hol szerepel az, hogy téged sértelek meg abban, hogy én megiszok 4 fal között 4 gram természetes erjedés útján nyert etil alkholt oldott állapotban?
Ehhez hasonló a gondolkodás már láttam, de érdekel, hogy Nálad miért váltja ki azt, hogy én ellenség vagyok, hogy én vagyok a rossz ember a te szemedben csak azért, mert tudatában vagyok annak, hogy miként lehet értelmesen, kulturáltan alkoholt fogyasztani?
#15: Nem láttál még olyat, aki felszállt a 4-es villamosra cigivel a kezében, és többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó abbahagyni a mérgező tevékenységét, akkor valaki kivette a kezéből a cigit, majd a dohányos félholtra verte a másikat?
Nem nézel híradót? Mert ez az eset benne volt.
Nos ettől nem lesz minden dohányzó pszichopata.
Fordítva: Azért mert vannak alkoholisták, akik a társadalomra veszélyt jelentenek, attól egy alkoholt rendszeresen fogyasztó nem lesz az, aki veszélyes lesz a társadalomra, bármennyire SZERETNÉD ÍGY LÁTNI.
Mindkettő káros. Egyik kis mennyiségben is, nagy károkat okoz, a másik meg nagy koncentrációban felmérhetetlenül nagyokat.
Nincs egyik jobb, másik rosszabb. Mindkettő rossz.
@Harry Potter
"Nem azért járnak az emberek kocsmába, hogy halálra rémisszék őket. :D :D :D"
Tehát ezzel a mondattal gondod van. Ez a mondat számodra kifogásolható.
Azt akarod mondani, hogy az embereket halálra kéne rémiszteni a kocsmákban?
Van fogalmad arról, hogy az angol PUB és a magyar KOCSMA szó nagyon mást jelentenek, és rosszul fordítják? Fogadó sokkal közelebb áll a pubhoz, mint a kocsma, de még az sem ugyan az.
Tudod mi a különbség a két szó között?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!