Miért van annyi ember, aki szó szerint utálja a dohányzókat? Mitől alakult ki ez a szemlélet? Mi az, amit utálnak bennük?
Tudod az a baj,hogy sokszor nekem kell a füstöt szagolnom,mert a dohányzó előttem megy,és amit kifúj az én képembe száll.
Vagy esténként amikor kimegyek az előszobámba,vágni lehet a füstöt,és büdös cigifüst van,mert a szomszédok az ajtó előtt bagóznak,és az összes füst az én lakásomba jön be.
Amikor a buszon utazok,és felszáll a bagós úgy,hogy az utolsó cigifüstöt a buszban engedi ki..
Nem érdekel,hogy roncsolja a tüdejét, mennyit költ cigire, mennyire büdös a lehelete,ruhája,haj, de ne kényszerítsen arra,hogy n is szagoljam az ő cigifüstjét.
Az utolsó válaszolónak jegyezném meg, hogy sem a túlsúlyosak, sem az alkoholfüggők, sem a mozgásszegény életet folytatók, sem az egészségtelenül étkezők nem fizetnek több TB-t, pedig náluk is saját hibájukból alakulnak ki nagyon súlyos betegségek, őket viszont nem ítéli el senki emiatt. Ebből a szempontból én nem látok semmi különbséget egy tüdőrákos dohányos és egy elhízott cukorbeteg vagy szívbeteg ember között.
Válaszolva a kérdésre, én nem utálom a dohányosokat általában. Azt gyűlölöm, ha az arcomba fújják a füstöt, de ezért nem egy embercsoportot ítélek el, hanem az adott személyt. Sohasem szabad általánosítani. Vannak olyan dohányosok, akik nagyon kultúráltan "hódolnak a szenvedélyüknek" csak ez senkinek sem tűnik fel, mivel nem zavaró módon teszik!
Büdös... ez nem közhely hanem tény... a legtöbb dohányosnak a szája is büdös... sárgulnak a fogaik... és sok esetben bazira lesz@rják ha ott van a közelükben egy nem dohányos akkor is rágyújt... én ezért utálom őket...
Max azért érezheted közhelynek, hogy a "dohányzás büdös" mert te is dohányos vagy és nem érzed a szagodat, mert már az a normál alapszagod, amit senki sem érez magán... Az meg hogy előbb utóbb beledöglesz egyáltalán nem zavar, emiatt nem foglak utálni, ez szerintem a te dolgod... csak nem kell ezt ráerőltetni a nemdohányosokra is... ne bagózz senki orra alá, és nem fognak utálni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!