Hogyan tudnék így leszokni a cigarettázásról?
Sziasztok!
20 éves vagyok és erős dohányos. Naponta legalább egy doboz cigarettát elszívok.
Már olyan szinten tartok, hogy suliban minden szünetben 1 szál van, hogy akár 2 is. Ha unatkozom akkor is rágyújtok. Jártam rengeteget kondiba, akkor is cigiztem sajnos.
A baráti társaságból mindenki cigizek és nagyon nehéz megállni, hogy ne gyújtsak rá én is.
Viszont pár hete elkezdett zavarni a szaga ha érzem magamon. A kezemen, a ruhámon és szeretnék róla leszokni.
Azonban a barátnőm is cigarettázik és emiatt mégnehezebb helyzetben vagyok.
Próbáltam már, hogy 1 napig nem gyújtottam rá és ha eltudom magam foglalni akkor eszembe sem jut, de ha nem gyújtok rá eszméletlenül ingerlékeny leszek, megfájdul a fejem és egyáltalán nincs kedvem semmihez.
Viszont most leírtam ezt és kicsivel elhatározottabb lettem, valamint a mai esti cigarettát kihagytam mielőtt bedőltem az ágyba.
Holnap nem is viszek magammal cigit a melóba úgy tervezem.
Szerintetek?
Ui.: Sajnos a barátnőmet nem tudom rávenni, hogy leszokjon és attól tartok, hogy ha nekem sikerül eltávolodunk egymástól .. :/
20/F
Sosem voltam cigis, de sajnos ez általános tény, hogy a legtöbb leszokóban lévő ember sokkal ingerültebb stb, mivel a szervezete követeli a nikoint. Sajnos ezt máshogy nem lehet csinálni. Biztosan nehéz, így hogy körülötted mindenki szívja, de az egészségedről van szó, ezért pedig csak te vagy a felelős!
Miért lenne amúgy probléma emiatt közted és a barátnőd között?
Én egyébként sok sikert és erőt kívánok! Én nagyon szeretném, hogy a barátom leszokjon, mert borzasztóan zavar..de nincs ra esély.
Éppen emiatt, hogy már kezd zavarni annak a .... ciginek a szaga és ha sikerülne leszokni talán ha rajta érzem mégjobban zavarna.
Most Megpróbálok mindent, hogy sikerüljön. Köszönöm!
Valóban nagyon nehéz a dolgod.
Először csökkentsd le annyira, hogy csak társasággal cigizel + ha barátnőddel kimentek vagy ilyesmi.
Magadban és melóban felejtsd el. Sokkal jobb lesz úgy. Ha ezt meg tudod csinálni utána már a szó szószoros értelmében nem leszel dohányos.
Ezután a barátnőddel sem, csak társasággal. Így mégjobb lesz és kevesebbet fogsz szivni joval.
Én is csak társasággal cigizek, magamban soha.
Sok sikert. De ha leszoksz utána valóban zavarni fog. Kérd meg bnőd, hogy ha veled van ne cigizzen, ez sok kapcsolatban így működik.
Sok sikert és kitartást! ;)
" a szervezete követeli a nikoint"
Egy nagy büdös frászt követel a szervezet, nem nikotint! A nikotinnak semmi köze a dohányzáshoz!!!
Az agy az, ami emlékszik(mert ez a dolga) minden élményre, legyen az jó élmény, vagy rossz élmény.
És mindaddig, amíg egy dohányzónak az az élménye, hogy "Ő szeret dohányozni" soha nem fog leszokni, vagy, legföljebb nem fogja szívni!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!