Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan tudnék leszokni róla?

Hogyan tudnék leszokni róla?

Figyelt kérdés
Többször próbáltam abbahagyni. Egyszerűen nem ment. Ha nem gyújtok rá, stresszes leszek és ideges. Ezt a két dolgot kellene valahogy leküzdenem. Illetve magát a hiányát. Mostanában egyre gyakrabban köhögök. Könnyen elfáradok. Nem vagyok nagy dohányos olyan napi egy dobozt szívok el nagyjából. De már idegesít, hogy nem bírom azt amit régen. Szeretném abbahagyni, de egyrészt akarat úgy tűnik kevés van hozzá, másrészt ugye munkahelyen nem tolerálják, ha valaki hirtelen haragú lesz vagy csak látszik rajta, hogy stresszes. Az ilyen tapaszok és tabletták nem használtak. Egyéb ötlet? Bármi amit ezen segít?

2016. ápr. 25. 05:08
 1/9 A kérdező kommentje:
Illetve annyit még hozzáfűznék, hogy reggelente felkelek akár egy órát is elvagyok nélküle. Akkor hiányzik a legkevésbé. Amint kimászok az ágyból iszom a kávét vagy csak gép elé ülök vagy bármi egyebet csinálok az első szál automatikusan hozza magával a többit. Ha van rá gyógyszer amit tényleg hat és segít vagy tudtok erre bármi megoldást a nikotin tapaszokon és nikotin tablettákon kívül azt megköszönöm. Próbáltam már irtó erős nikotintablettát is, hát átmenetileg valamicskét segít, de az kutya füle. Annyi, hogy hányingerem lesz tőle és pár perc után még csuklok is. Erre jó volt de igazi segítséget az sem adott.
2016. ápr. 25. 05:12
 2/9 anonim ***** válasza:

Az első két leszokási próbálkozásnál fokozatosan próbáltam meg elhagyni a cigit. Mondanom sem kell hogy kész kudarc volt és mindig visszaestem. Neked sem ajánlom hogy így próbálkozzál.

Egy hónapja szerdán délelőtt 11-kor csak úgy kíváncsiságból ki akartam próbálni, hogy meddig bírom cigi nélkül. Na, azóta nem gyújtottam rá. :D Nemes egyszerűséggel kategorikusan nemet kell mondani a cigire, ahányszor csak rákívánsz. Úgy fogtam fel magamban, mint ha a cigi utáni vágyakozás egy személy lenne aki folyamatosan hívni akar és mindig elképzeltem ahogyan ordibálva elhajtom. Melléktevékenységként fekvőtámaszokat, felüléseket és guggolásokat csináltam. (azaz még most is) A frusztrációmat is beleadtam ezekbe az "edzésekbe" így nagyon jól le tudtam vezetni a stresszt, bár az első két-három napban még így is egy cinikus s..gfej voltam.

2016. ápr. 25. 06:29
 3/9 anonim ***** válasza:

Egy doboz azért nem kevés.

Sportolj és bízz magadban hogy sikerül.

2016. ápr. 25. 08:40
 4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Megpróbálok mindent annak érdekében, hogy le tudjam tenni. Eleinte nagyon jól esett rágyújtani, de most már csak a kényszer ami rávisz. Akárkivel találkoztam eddig és tudtam elmagyaráztam neki, hogy pár év eltelte után, egyenesen a pokolba fogja kívánni a cigarettát. Mind egészsége miatt és mind a rá fordított pénz miatt. Az állam tiltással és áremeléssel próbálja a fiatalokat nevelni, de észrevételem szerint ez sem megoldás. Azt kell mondjam 29 évesen 12 év dohányzással a hátam mögött, bár soha ne kezdtem volna el. Aki teheti és olvassa esetleg előtte áll, hogy kipróbálja ne tegye. Keserves letenni. Egyfajta drog.
2016. ápr. 25. 20:00
 5/9 Imola Ágnes ***** válasza:

Szia. Ez a 9-ik nap, amikor nem gzújtunk rá a párommal. Együtt kezdtk el, mert rengetegbe került.

Ami nekünk segített:

1- átszerveztük a napunkat. Leültünk é végigvettük azokat az alkalmakat, amikor mindíg rágyújtottunk. pl. reggeli kávézás, evés után, autóban. Átszerveztünk mindent. A reggeli kávézást megelőzte pár dolog, a kávét is máshol ittuk. Evés után rágcsáltunk, autóba új zenét hallgattunk.

2- pótcselekvéseket találtunk ki. Párom valamilyen túlélő karkötőket készített, én kötöttem, de lehet faragni, festeni, akármit ami lefoglalja a két kezed

3- először csak a pszichés függőséggel foglalkoztunk, így a nikotin pótlás miatt vettünk Nicorette sprayt, és nagyon jól megy vele. Amikor úgy érzed rágyujtanál, fújsz egyet, és azon veszed észre magad, hogy egy órája nem is gondfoltál a cigire. Nekünk bejött. Sok ikert'

2016. ápr. 26. 08:29
 6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen kipróbálom azt a sprayt. Sok sikert kívánok!
2016. ápr. 26. 10:28
 7/9 anonim ***** válasza:
Szia! Harmadik éve nem szívtam egy szállal sem és az égvilágon semmi közöm többé a dohányzáshoz. Előtte az addigi életem felét átbagóztam. Nekem egy hangoskönyv meghallgatásával és már régóta érlelődő leszokási vággyal sikerült végleg megszabadulnom ettől a marhaságtól. Allen Carr - Rövid úton leszokni a dohányzásról. Egy próbát megér, hátha sikerül neked is. Ha nem, akkor meg még mindig próbálkozhatsz mással.
2016. ápr. 26. 13:36
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, utána nézek. Valaminek csak kell lennie amivel könnyebb letenni. Érlelődik régóta bennem is csak a sok mellékhatás amivel jár a letétele ne lenne.
2016. ápr. 26. 14:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez esetben megnyugtathatlak: az egyetlen mellékhatás, amivel jár, hogy érezni fogod az illatokat és a szagokat, mint egykor. Jó, van még egy: nem fogsz olyan hamar kifulladni.
2016. ápr. 26. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!