Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért van ennyi drogos, füves...

Miért van ennyi drogos, füves az országban?

Figyelt kérdés

Miért jó valakinek ha mondjuk ezért elviszi a BRFK?

Vagy miért jó az ha beszívsz és pánikroham tör rád, mert azt képzeled, hogy rád dől a fal?

Miért jó halucinálni? Egyáltalán miért jó rászokni a fűre? Sokkal hamarabb meghalsz tőle mint pl a cigitől. Cigitúladagolásról még nem hallottam, de drogtúladagolásról már igen.

Mit érez valaki amikor kívánja a füvet? Miben különbözik ez az érzés a "cigizni akarok" érzéstől?

Ha a fű gyengébb mint az alkohol, akkor miért hal meg évente több ember drogtúladagolásban mint alkoholtúladagolásban?

2015. máj. 16. 15:07
1 2 3 4 5
 41/49 nobile86 válasza:
89%

Kedves Kérdező,

Még csak a 2. oldalán tartok a párbeszédnek, de nem bírrtam tovább

1. Dr. Zacher Gábor előadása tényleg nagyon jó, rengeteg dolgot elmond, többek között:

1. a cigaretta, és az alkohol szintén drog.

2. A kábítószer, (nem drog, hanem kábítószer) használat nem történik feltétlenül úgy, hogy fűből következik rögtön a többi, és egyszeri kender használat után nem lesznek az emberek földön fetrengő fájdalmak közt vergődő heroinisták. Vmint, a fű nem gyüjtőnév.Igen, tényleg hoz egy fal rám dőlős példát, de akkor kérdem én, miért job vagy elfogadhatóbb az ha vki szétpiálja magát, forog a gyomra, hány egyet, eldől és a hányásában fetreng? És ha már alkoholista akkor akár bele is halhat a delerium tremensbe? Egyébként ha ittasan vezetsz azért vállon vereget a BRFK? Dr. Zacher azt mondja, hogy neveljük úgy a gyermekeket, hogy ne akarják kipróbálni a kábítószert. Egyébként meg ha figyeltél, észrevehetted hogy elmondja, egy csomószor bepiált, kábítószert csak azért nem próbált ki, mert nem volt. :d

2. Dr. Zacher ugyanakkor azt is elmondja hogy sokkal több alkoholista van idehaza mint kábítószer függő, valamint alkohol szindrómával is születnek babák. Szted egy ész nélkül szexeló, pl. a Blahánál fetrengő 24/7ben részeg hajléktalan nőnek milyen gyereke születik? Okos lesz, csak azért mert az alkohol legális?

Nem tudom a doktor úr melyik videóját nézted meg, én a hárman szívnak egy cigit és mind vidámat láttam vagy 3x, betépve és tiszta fejjel is, mind két állapotban értettem a mondanivalót, más videókat is néztem tőle, az egyiknek most így hirtelen nem emléxem a címére (biztos a fű miatt van, és a hejesírásom is romliq) Mit akartam írni... ??? jajj, már el is felejtettem. :d szal abban a videóban szintén fiataloknak beszél egy iskolai előadóban vagy tornateremben, majdnem ugyanazokat a példákat felhozva mint a 1 cigi/3 főben.

3. A mesztelenül örjöngő, kapszulát beszedő, herbál port hipóban kioldó ótvart használó tagokat ne vegyük egy kalap alá azzal, aki 1 vagy pár alkalommal kipróbálja a teremtés vagy evolúció alatt természetesen létrejövő kendert..

4. Unokahugom Svájcba jár ki dolgozni, nem az eszéből él meg, a fűvel kezdte, ma már Rivotrilt és Frontint nyom kb. kaja helyett is. "Receptre kapsz Xanaxot, de asszed a fű embert öl." Én kipróbáltam a füvet, mast is, ennek 8 éve. Ha kábítószert választhatok, maradok a jó kis füvecskénél, és semi másnál, mert a többi nyomorékság nem érdekel, szóval megértem a családi vonatkozás részét a kérdésednek, de apám vedel mint álat, hazudik, nem adja haza a pénzt stb.

Nem értem miért megbocsájt6óbb ha alkoholos befolyásoltság alatt történik baleset, verés, gyilkosság, lelki terror.

Értem a problémád, nem tudom hogy nálatok milyen kábítószerről volt szó, mert nem írtad le, vagy csak még nem tartok ott, de látogass meg kérlek, hivatalos, rendőrség által, vagy elvonó központok által létrehozott oldalakat, ahol alfától omegáig leírják a drogok hatásait, pszichikai és fizikai függőség súlyosságát, azért hogy a füvet ne vedd egy kalap alá a designerrel, mert az olyan mintha azt mondanád hogy egy pohár Campari, vagy francia pezsgő ugyanaz mintha kannásat, vagy netán fagyállót nyomna vki. Értem én hogy haragszol a kábítószerre, se le se rá nem beszélnék senkit semmire, de ha már vagdalkozni szeretnél, akkor kicsit összeszedettebben ha lehet, és úgy, hogy következtetésen alapul amit mondassz, mert a kérdésedben emlegetett dolgok úgy néznek ki mintha én azt kérdezném: Miért isszák meg az alkoholisták a kannás bort. Aki alkoholt fogyaszt az miért nem látja be hogy a kannás bor rossz? Miért iszik vki alkoholt, és ha azt iszik miért jó neki hogy a detoxban ébred folyamatosan? Mindenki akár te is ha alkoholt fogyasztassz a detoxban ébredsz, gyomor mosást kapsz, és Dr. Zacher Gábor áll az ágyad mellett, mert vizit van?Értem én hogy savazni szeretnél, de ne csak a neked tetsző és riogatásra alkalmas részeket emeld ki egy videjóból, írásból stb. Köszönöm.

2016. szept. 30. 14:12
 42/49 nobile86 válasza:

No a végére értem, csak még néhány dolog.

Dr. Zacher Gábor igen sokszor, és részletesen beszél arról, hogy hogyan beszélgessünk a drogokról a gyerekkel hogy ha kipróbálod és megtudom eltöröm a kezed és olyan pofont kapsz hogy egy hétig egy irányba szaladsz tőle! Felhívja a figyelmet arra is, hogy egy ilyen szülői intés után, a gyerekben leginkább félelem és bizonytalanság alakul ki, mert információt nem kap a drogokról csak fenyegetést. Szóval ... ha a gyereked bármit is kipróbál egy ilyen kedves még drog szűzen kapott kioktatás után, hát tuti nem fogja az orrodra kötni, mert nem akarja hogy fizikailag bántsák. Az ilyen odavágok az úristenit helyett, miért nem mutatod meg neki inkább a doki videóit?

Ha nem azonosítanád a füvet mondjuk a temetővel, akkor azt mondanám h toljatok el közösen egy blázt, vagy egyetek meg egy-egy füves sütit, de el se merem képzelni a fejed erre a javaslatra.

Azt hiszed jobbnak érzem magam, és kinevetlek. Csak kinevetlek. Egy kicsit. Mert az aggodalmat, és a csalódottságodat értem, a többit nem, mert arra az elvakult, túlzó vehemenciára ahogy ezekről a dolgokról beszélsz, és ahogy kevered a tantrát a mantrával, még Dr. Zacher is dobna egy hátast.Az a baj ezzel a hozzáállással, hogy nem érted meg, ahhoz, hogy a barátod Hollandiában szétcsapja magát, és 0 megvalósult álommal térjen haza, ahhoz tetszik vagy sem, a barátod döntései képezték az ösvényt, hiszen ő döntött úgy hogy beleszív, beszúrja, felszívja, vagy tudom is én. Mondhatott volna nemet is. A drognak nincs akarata, és jó vagy rossz döntési képessége, az embernek van. A neten található kutatások, cikkek hazugságra épülnek. Lehet. De szerinted az is hazugság, amit egy elvonó oldalán találsz? Szerinted ott azért hazudnak hogy mindig legyen elég kliens?

2016. szept. 30. 16:21
 43/49 anonim ***** válasza:

A drogokról, a függőségről egy kicsit MÁSKÉPP!

"ÖNMAGÁBAN, SEMMILYEN KÉMIAI ANYAG NEM VÁLT KI FÜGGŐSÉGET"!!!

https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg

[link]

2016. okt. 2. 02:51
 44/49 anonim ***** válasza:
2016. okt. 2. 09:28
 45/49 anonim ***** válasza:
Oh, ember, ezt még 2018-ban is érdemes lesz visszanézni és röhögni rajt. Kész. Mára elég a kannás borból. XD
2017. dec. 24. 22:57
 46/49 anonim ***** válasza:
Ezen inkább sírni lehet.
2017. dec. 26. 01:29
 47/49 anonim válasza:

1. Szerintem senkinek sem jó, ha elviszi a BRFK..

2. Mit értesz beszívás alatt? Marihuánát, vagy mondjuk egy csík Speed-et? Pontosítsd a fogalmazásodat, azt illetően, milyen anyagra gondolsz!

3. - Halucinálás: Talán, mert van, aki szeret halucinálni? Ember, ez egy emberi szokás! Van, aki halucinálni szeret, van aki háztetőkön ugrálni, stb. Ezért elítélni valakit, hát...

- Fűre való rászokás. Nem létezik fizikai formában. Pszihésen rálehet szokni. Különbség: Fizikai-elvonási tünetek: Izomgörcs, egyéb fájdalmak. (Ez minden drogra igaz) Pszihikai-elbonási tünetek: Egyfolytában a Marihuánán jár az eszed. Ha nem kapsz

'kattogsz', rossz a kedved.

- Dohánnyal szembeni hamarabb fellépő halál: Téves! A dohány elszívása nagy mértékben növeli az érrendszeri- és egyéb betegségek kialakulásának kockázatát. Például jóféle száj- vagy tüdőrák. Na most, egy füvescigiben is van dohány, mivel anélkül nem lehetne elszívni a Marihuánát. Így ha füves cigit szívsz, akkor bizony szívsz dohányt is. A

2018. jún. 19. 13:22
 48/49 anonim válasza:

Marihuánának rengeteg jótékony hatása is van, például fájdalom-csillapító és tumor kialakulását gátló. Persze vannak káros hatásai, mint például rövidtávú-memória károsítása, de ezek csak rendszeres fogyasztás után jelentkeznek.

Túladagolás: Személy szerint még én sem hallottam Nikotin-túladagolás miatt bekövetkezett halálról, drog-túladogolásról természetesen igen, de ez nem releváns, mert nem is tudhatok mindenről.

4. Különbség a kívánások között: Én erre nem tudok választ adni. Sosem 'kívántam' még meg a füvescigit, persze próbáltam. A dohány iránti vágy nekem olyan, hogy néha jólesne elszívni egy cigit, hasonlóan, mint meginni egy Monster-t.

5. Pontatlanul fogalmaztál megint! Mi az, hogy gyengébb?? Vannak különbségek, persze.

Személyes tapasztalatom, hogy egy szál füvescigi (2 emberre ~0.6 gramm Marihuána) sokkal hamarabb fejti ki a hatását, mint egy pohár pálinka. Viszont ha növelem a mennyiséget arányosan, akkor egy idő után az alkohol üt meg jobban.

2018. jún. 19. 13:33
 49/49 anonim válasza:

De egyébként remélem tudod, hogy te is egy mocskos alja drogos vagy! :D

Mert szerinted az alkohol és a nikotin (segítek: jelen van a dohányban) az micsoda?

Annyira ostoba vagy, hogy sokszor röhögtem, még többször elkeseredtem a válaszaidon.

A kérdéseid provokatívak, semennyi, vagy csak k**va kevés valóságalappal rendelkező, kontextusból kiragadott idiótaságok. Például szidod, de egyben tánogatod a drogot.

Sokan válaszoltak, sokan elmondták már a lényeget, de mivel érintett vagyok a témában és nincs jobb dolgom, leírok egy két alapvető információt.

1. A drog jelentése hatóanyag, legegyszerűbben. Példák a drogra: nikotin (amit annyira szeretsz), alkohol (hohó, helyben vagyunk :D), thc (a marihuána fő alkotóeleme, a többi kb. 40 mellett [hoppá, tán én is néztem Zacher videókat?? :O]), MDMA (a régebbi ecstasy tablettákban jóval több volt jelen, mint a maiakban, tisztelet a kevés kivételnek), és még néhány ezer.

2. Kábítószer: jogi fogalom, ami alatt az illegális tudatmódosítószereket (alias drog) értjük. Eki, fű, speed, kristály (utóbbi kettőnek is fura a kapcsolata, ugyanis ma már mindenre mondanak mindent), kokain, heroin, LSD (aminek az ostyás verzióját hívjuk bélyegnek), és még ebből is van sok...

Na, most már van némi fogalmad ezekről a dolgokról, akkor már csak a személyes tulajdonságaidról kell suót ejteni.

Valamelyik rokonod leépült, mert túlzásba vitt valamilyen kábítószert, ezért nem szereted őket. Ez igazából érthető is. A baj ott van, higy ezt a zesetet az egész világra ráhúzod, ráadásul elég szegényesen. Ugyanis attól, hogy Pista heroinista lett és meghalt, Attila még nem biztos, higy a fű miatt megkéseli az anyját, miközben az főzi a babgulyást. Szóval ne általánosíts. Persze, nem az általad említett emeberek az egyetlenek, akik tönkretették magukat a kábízószerek valamelyikével, de ez nem ok arra, hogy mást (aki akár szétbassza magát valamivel, akár nem) elítélj! Semmi közöd ahhoz, hogy az Amerikában élő Pablo speed-ezik-e, vagy sem. Ha a környezetben valaki olyat tesz, ami neked nem tetszik, akkor próbáld megoldani, ne fröcsögj itt össze-vissza.

Hoztál fel még pár példát, pl. késelős sztori, beteg baba. Na szóval:

- Ha egy nonstop részeg ember termékenyít meg egy nőt, akkor van rá esély, hogy beteg baba fog születni.

- He egy nonstop dohányzó ember termékenyít meg egy nőt, akkor van rá esély, hogy beteg baba fog születni.

- Ha egy nonstop tépő (marihuánát cigiben elszìvó) ember termékenyít meg egy nőt, akkor van rá esély, hogy beteg baba fog születni.

Erre te kiemeled a füves példát, mint ehyetlen veszélyforrást, hát gra-tu-lá-lok, diplomát érdemelsz, szolgálati lakással....

Késelés: Igen, ha egy ismeretlen tablettát veszel be, akkor nem tudod milyen hatásokat fog kiváltani belőled. Késelhetsz és beszélgethetsz a villanyoszloppal. Ha berúgsz (nagy mennyiségű alkoholt viszel be a szervezetbe), akkor késelhetsz és beszélgethetsz a villanyoszkoppal. Persze megint az illegális kábítószer a hibás... aha..

Egy szó,mint száz: Ha neked nem tetszik az, hogy valaki fogyaszt marihuánát, akkor az a te bajod. Nincs jogodnelítélni, mert te egy gazdag pasas kedvenc lánya vagy, aki ugyan "nem fog drogozni".. Ha téged veszélyeztet valaki ilyenféle esetben, az más tészta, de annak nem feltétele az illegális drog jelentléte.

Itt vagyok én. 22 éves vagyok. Anyám otthagyta apámat, mikor 4 éves voltam, mert apám ivott, játékgépezett, nőzött. Egyszer nem használt kábítószert, akkor milyen minta apa, HURRÁÁ!! Csak inkább kilépett a munkahelyéről, hogy ne kelljen gyerektartást fizetni. Jó apa, ügye?? És akkor erre jönnék én és tenném fel az idióta kérdéseimet:

1. Miért van ennyi alkoholista az országban?

2. Miért jó az, hogy telehánnya a lakást?

3. Mikor bizonyíték van rá, hogy kakaótúladagolásba nem halt bele senki?

Egy szóval: ha mindenki olyan 'okos' és 'tökéletes' lenne, mint te, akkor az emberiség hamarabb kipusztulna, mint a jelen állás szerint. Na puszi ;) :*

2018. dec. 31. 13:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!