Szerinted a dohányzás drog?
Te dohányzol? Ha igen, akkor miért a Wikinek hiszel? Miért nem hiszel inkább Önmagadnak?
Láttál már valakit, aki reggel, rángatózva kel fel, mert egy egész éjszaka nem szívta, és így nem jutott az adagjához? Vagy láttál már cigit szívás nélkül elégni a hamutálban? Vagy olyat, aki a tes*oban vásárlás közben rágyújtott volna, azért, mert nem bírta tovább? Stb...
A dohányzó bármeddig kibírja(elvonási tünet nélkül) hogy nem gyújt rá, ha előre tudja, hogy ez után, vagy az után rágyújthat... De egy drogos nem! Nála ahogy csökken a vérében a szer, rögtön jelentkezik az elvonási tünet.
Nem attól válik valami droggá, hogy milyen mértékû függôséget okoz, egyébként egy kemény dohányosnak szörnyû a meg vonás. Onnantól drog valami, hogy megváltoztatja a test és az agy müködését, ezt a nikotin megtesszi. A wikipédia pontos ebben.
A te érvelésed szerint a rendes fû sem drog, mert nem okoz ilyen elvonnási tûnnetek.
Oké, igazad van. De csak annyiban, hogy minden amit a drogériában árulnak az ilyen szempontból drog, mert valamilyen szinten hatással van a szervezetre. De! A NIKOTIN NEM SZABADÍT FEL SEMMIT SEM AZ AGYBAN!!
Új tanulmányok felvetik, hogy a nikotin nem élettani értelemben okoz függőséget. A dohányzás közben, az önmegerősítő viselkedés az, ami miatt nagyobb mennyiségű dopamin szabadul fel.
A dohányzás, ezért, inkább hasonlít a játékfüggőséghez, mintsem a drogokhoz.
Ja, és persze ne hagyjuk ki azokat sem, akik miután leszoknak a dohányzásról, bár igen kevesen vannak, semmilyen elvonási tünetet nem tapasztalnak.
És itt jön a sablonduma "A leszokás CSAKIS fejben dől el!"
Utolsó, már megbocsáss de borzasztó ostoba vagy. Ha szeretnéd alátámasztom publikációkkal: a nikotin (in vivo, és in vitro kísérletekben intravénásan adagolva) acetilkolint, adrenalint, noradrenalint, arginint, antidiuretikus hormont, szerotonint, dopamint és béta-endorfint szabadít fel. Ez egy tény, és kész. Az első publikáció: [Pomerleau OF, Pomerleau CS (1984). "Neuroregulators and the reinforcement of smoking: Towards a biobehavioral explanation". Neuroscience and Biobehavioral Reviews 8: 503–513.]
A második: [Pomerleau OF, Rosecrans J (1989). "Neuroregulatory effects of nicotine". Psychoneuroendocrinology 14: 407–423. ]
Több bizonyíték remélem nem kell. A dohányzás, a dohányban levő nikotin miatt hat az idegrendszerre, és az izolált nikotin is hat. Ez egy tény
Már megbocsáss, de milyen jogon nevezel te ostobának? Nem is ismersz, akkor milyen jogon alkotsz te rólam ilyen véleményt?
Ha tudni akarod, akkor "elmondom" neked, hogy én sem most kezdtem a "szakmát".
Itt van egy kis ízelítő(de szedek még össze egy párat, ha kell, csak most túl fáradt vagyok hozzá): [link]
Ez egy 2009-es cikk. A teáltalad bemásolt "kutatási eredményeid" 1984-es és 1989-es.
...Ezek szerint te még abban hiszel, hogy a Föld lapos.
Gratulálok! És még én vagyok ostoba. De ha én ostoba vagyok, akkor te meg tudatlan és szűk látókörű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!