Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mit csináljak munkaszünetben,...

Mit csináljak munkaszünetben, ha nem cigizek? És egyáltalán, miért szokjak le?

Figyelt kérdés

Eldöntöttem, hogy a 27-ik születésnapom után (január 7) leteszem a cigit, mert egyrészt egyre csak drágább lesz, másrészt meg az egészségem ugye, tudja mindenki.

De az egyik budapesti plázában vagyok kozmetikus. Jön a 10 perc szünet, ugye ahogy a törvény szerint jár, felkapok egy kabátot és kimegyek cigizni (ha nem kell pisilnem :-) ). Egy cigi éppen és már el is ment a szünet, amúgy meg nem tudom mit csinálnék. Komolyabb dologba nem lehet belekezdeni, ahhoz túl rövid, meg azért pénzem sincs annyi, hogy mondjuk mindig vegyek valami kacatot. Mintha direkt egy cigire szabták volna, de télleg, kabát, lemész, rágyújtasz, felmész, dolgozol tovább :-)

Meg amúgy is, egy kamaszkori barátnőmmel vagyok egy albérletben, ő is dohányzik. Ismerem elég jól azért, hogy tudom, lemenne az utcára, vagy kiállna az ablakba cigizni, ha ott vagyok. De milyen hülyén jönne már ki, hogy hetedikén még együtt gyújtottunk rá, nyolcadikán meg már hisztizek, hogy ne cigizzen előttem. Viszont ha rágyújtana és érezném az illatát tuti a cigi után kapnék. Vagy leülnénk beszélgetni, rágyújtana, biztos bennem is megindulna a reflex...

Barátnőim is szinte mind dohányoznak, elmennénk valahova mindenki rágyújtana körülöttem, csak én nem. Vagy amíg várom a buszt, a villamost, a taxit, már nyúlok bele a táskámba...

Vagy ha időnként hazamegyek a szüleimhez és várom a vonatot. Van még húsz perc a vonatig? Rágyújtok. Mit lehet csinálni még vonatra várva a cigizésen kívül? :-D Hogy ne unjam el a fejemet? De komolyan

Persze nem véletlenül fogadtam meg, hogy leszokok, rohadt drága és egyre drágább lesz (nem panaszkodok, van azért pénzem, de egyre inkább sajnálom rá). Másfelől meg persze, már uncsi is, annyira tudja mindenki, rákos leszek tőle és meghalok. Szóval ja, le kéne szokni.

De nem tudom miért is tegyem le. A hetedike pedig jön :-(

2014. jan. 5. 23:54
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
Ötödik vagyok, vedd rá hogy őis tegye le:)))
2014. jan. 6. 22:36
 12/29 A kérdező kommentje:

Áh, esélytelen :-D

De azt mondta õ büszke rám :-)

2014. jan. 6. 23:21
 13/29 anonim ***** válasza:
Kérd meg a barátnődet, hogy ha nincs farkasordító hideg, akkor az ablakban cigizzen. Te meg rágózzál, akkor a szádban lesz valami, így nem kell rágyújtanod!
2014. jan. 6. 23:52
 14/29 A kérdező kommentje:

Na mára vége a munkának, jön át pár barátnőm, megünnepelni a szülinapomat, aztán megyünk el egy kicsit lazítani az éjszakába.

Vettem cigit bőven :-)))

Ma még kicsit többet is szívtam (nem direkt) mint szoktam. Meg jobban kiélveztem mindem slukkot :-)

Ma még utoljára kifüstölöm magamat mint a gyárkémény, aztán holnap reggelre már az öngyújtóm is a kukában lesz :-D

Remélem sikerül lezárnom egy bő tíz éves szakaszt az életemből :-)

KÖSZÖNÖK SZÉPEN MINDEN SEGÍTSÉGET! :-)

2014. jan. 7. 16:59
 15/29 anonim ***** válasza:

Boldog Szülinapot!

Majd írd meg hogy haladsz:)

2014. jan. 7. 17:08
 16/29 anonim ***** válasza:
Boldog szülinapot :) Viszont ezzel szerintem a leszokás hadműveletnek vége is lett.
2014. jan. 7. 17:29
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen :-)

Persze megírom :-)

Miért gondolod hogy vége? :-( Ma cigizek utoljára, akkor még egyszer utoljára kiélvezem, vagy nem? :-(

2014. jan. 7. 17:43
 18/29 anonim ***** válasza:
Mert a fogadalmad szerint ebben az évben már nem cigiznél, de ezt már legalább két alkalommal megtetted, ami tekintve hogy hetedike van, nem egy jó teljesítmény. Több ember tapasztalatából mondom neked: csak úgy lehet leszokni, ha TÉNYLEG SOHA TÖBBET nem gyújtasz rá. Az nem működik, hogy minden második héten találsz kifogást, meg az sem, hogy csak fokozatosan csökkented az adagod.
2014. jan. 7. 18:13
 19/29 A kérdező kommentje:

Nyolcadikával teszem le, így is terveztem.

A születésnapom UTÁN :-) :-) :-)

2014. jan. 7. 18:32
 20/29 anonim ***** válasza:
Upsz, akkor lehet összekevertem egy másik kérdezővel, bocsi :D
2014. jan. 7. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!