Mit csináljak munkaszünetben, ha nem cigizek? És egyáltalán, miért szokjak le?
Eldöntöttem, hogy a 27-ik születésnapom után (január 7) leteszem a cigit, mert egyrészt egyre csak drágább lesz, másrészt meg az egészségem ugye, tudja mindenki.
De az egyik budapesti plázában vagyok kozmetikus. Jön a 10 perc szünet, ugye ahogy a törvény szerint jár, felkapok egy kabátot és kimegyek cigizni (ha nem kell pisilnem :-) ). Egy cigi éppen és már el is ment a szünet, amúgy meg nem tudom mit csinálnék. Komolyabb dologba nem lehet belekezdeni, ahhoz túl rövid, meg azért pénzem sincs annyi, hogy mondjuk mindig vegyek valami kacatot. Mintha direkt egy cigire szabták volna, de télleg, kabát, lemész, rágyújtasz, felmész, dolgozol tovább :-)
Meg amúgy is, egy kamaszkori barátnőmmel vagyok egy albérletben, ő is dohányzik. Ismerem elég jól azért, hogy tudom, lemenne az utcára, vagy kiállna az ablakba cigizni, ha ott vagyok. De milyen hülyén jönne már ki, hogy hetedikén még együtt gyújtottunk rá, nyolcadikán meg már hisztizek, hogy ne cigizzen előttem. Viszont ha rágyújtana és érezném az illatát tuti a cigi után kapnék. Vagy leülnénk beszélgetni, rágyújtana, biztos bennem is megindulna a reflex...
Barátnőim is szinte mind dohányoznak, elmennénk valahova mindenki rágyújtana körülöttem, csak én nem. Vagy amíg várom a buszt, a villamost, a taxit, már nyúlok bele a táskámba...
Vagy ha időnként hazamegyek a szüleimhez és várom a vonatot. Van még húsz perc a vonatig? Rágyújtok. Mit lehet csinálni még vonatra várva a cigizésen kívül? :-D Hogy ne unjam el a fejemet? De komolyan
Persze nem véletlenül fogadtam meg, hogy leszokok, rohadt drága és egyre drágább lesz (nem panaszkodok, van azért pénzem, de egyre inkább sajnálom rá). Másfelől meg persze, már uncsi is, annyira tudja mindenki, rákos leszek tőle és meghalok. Szóval ja, le kéne szokni.
De nem tudom miért is tegyem le. A hetedike pedig jön :-(
hülyén hangzik meg emberiség rombolónak, de telefonozok. Végig nézek minden hülyeséget, csakhogy ne gyújtsak rá. Vagy nézem az embereket, rágózok. De a régi rózsaszín gyerek rágóval és bubikat fújok, hülyeség, de ez van :D
Nekem mondjuk a 10 perc szünet kötött, mivel suliból nem engednek ki. De ilyenkor sétálok egyet a folyóson, vagy beállok a büfébe, veszek valami apróságot. Csak az a baj, hogy a dohányzás letevése ugyebár, pont ezért járt súlynövekedéssel. Sétálj egyet mindig a plázában.
Látod? Épp ez a probléma. Annyira megszoktad a cigizést hogy unaloműzés helyett is csinálod.
Az a baj hogy a cigarettával nem érzed hogy milyen jó lehet az élet, és én azt mondom ha már úgyis ilyen rövid az életünk éljük a legjobb módon, és teljesen kiélvezni csak cigi nélkül lehet!
Hallgass meg egy jó zeneszámot, vagy olvass el egy verset, részletet a könyvedből amit vihetsz a vonatig is.
Az elméd továbbra is azt fogja bebeszélni neked hogy nincs értelme leszokni, úgy is jó ahogy voltál, de ha erős leszel akkor lesz annak jutalma is.
Ha a barátnőd nem tudja elfogadni hogy nem akarsz cigizni akkor ne barátkozz vele, gondold el, inkább legyél megfosztva egy baráttól, mint az egészségedtől, és a céljaidtól!
Én nemrég egy nagyon régi káros szenvedélyemtől fosztottam meg magam, és én is gondolkoztam hogy hogy töltsem el az időt, viszont ahogy ezen gondolkodsz és próbálgatod a dolgokat, rá fogsz jönni hogy milyen jó dolgok vannak az életben és élvezed lesz élned, lehet kicsit hülyén hangzik amiket írok, de hidd el jobb lesz és megéri harcolni.
Első! Na igen, az elhízás olyan dolog, amitől nagyon fél az ember lánya :-) Most egészen jó az alakom, csak maradjon is így. Gondolkodtam ilyesmin, minthogy megeszek helyette egy csokit vagy valami, de rájöttem, hogy akkor hamarosan gurulnék :-D Most vagyok 166 centihez 57-58 kiló, ami szerintem ideális.
Amúgy gratulálok neked, hogy még sulis korodban leszoktál! :-) Én persze jobban tudtam annak idején, hülyék voltak a szüleim, a tanárok. Állati szar így tíz év után letenni :-S
Második! Igen, nőből vagyok :-) Az a baj a telefonozással és ezt az elsőnek is mondom, hogy az most is megy... Mellesleg mint dolgozónak be van regisztrálva a telóm a plázás wifire, szóval még fizetnem se kell érte. Kimész, rágyújtasz, bal kézbe cigi, jobb kézbe telefon, megnézed a facebookot vagy a velvetet, amíg elszívod :-/
Tapasszal, nikotinrágóval, e-cigivel meg hasonlókkal nem tudom érdemes-e bajlódni, hallani róla mindenfélét :-) Igazából narancs PallMall-t szívok már csak, tavaly még kéket szívtam, pár éve meg még pirosat és nem zavar, hogy gyengébb. Pár éve egy doboz volt naponta a minimum, de mondom úgy, hogy egy karton (tíz doboz) tartott ki egy hétig, most heti öt dobozzal kihúzom. Szóval talán nem is függök annyira a nikotintól...
Harmadik! Igen, épp a napokban jöttem rá, hogy ez a gond.. :-( A zenehallgatás sajnos ugyanolyan, mint a facebookozás, bedugott fülhallgatóval simán lehet cigizni, szoktam is :-D Nem vagyok túl nagy könyvmoly amúgy.
Vonaton, buszon, villamoson, metrón általában magazinokat olvasok, lehet azt fogok ezentúl szünetben is..
A barátnőim elfogadnák, sőt büszkék lennének rám, azért ez már a huszon vége, harminc eleje korosztály :-) Nekem lenne szar, nem tudom megállnám-e, ha mindenki rágyújt körülöttem Főleg ha ittam egy kicsit :-D
Negyedik! Hát a pénztárcám meg a tüdőm is megköszönnék szerintem :-) Ők amúgy már mind tudják a nagy tervemet :-D
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
Szerintem veszek egy tonna magazint, hogy legyen mindig mit olvasni munkaszünetben :-D Meg egy karton rágót, ha éppen rágyújtanék :-)
Amire még gondoltam, hogy kimegyek a mosdóba megigazítani a hajamat, vagy a sminkemet, egy csaj mindig talál rajta valami javítgatnivalót, aztán azzal is elmegy az idő :-)
Várom a további válaszokat is! :-)
A cigit mindenképp úgy tedd le, hogy máról-holnapra teljesen. Hidd el, ramaty lesz az első pár hét, de máshogy egyszerűen nem lehet leszokni.
Ami szerintem a nikotinnál is durvább függőséget okoz, az a berögzülés, hogy matatnod kell valamivel (a cigivel). Mivel nőből vagy, gondolom neked akkor kihagyhatom azt a tippet, hogy rágcsálj fogpiszkálót :D Amúgy meg: okostelefonnal szöszölés, zenehallgatás, olvasás, de ami szerintem abszolút király lenne, rubik kockázás. Hidd el, maximum 2-3 nap alatt meg lehet tanulni fejből kirakni, aztán lehet vele órákat is szórakozni, de 10 perceket minimum. Pár hét alatt meg már tök automatán menne, 10 perc alatt kiraknád 3-4x úgy, hogy közben beszélgetni is tudsz mellette. Ha érdekel, akkor küldök videót, amiről én is megtanultam.
msot is ugy irok, h egyik kezembe telefon, masikba cigi :-)
rendbe, akk sztem veszek magazinokat, megigazgatom a sminkem, a hajam, rubik kcoka, mittudmen :-) Ezzel sztem nem lesz baj! :-) :-) :-) :-)
de a masik, ami erdekel, h hogyan alljam meg, ha ragyujtanak tarsasagban? mondjuk elmeygunk vhova, minden bnom ragyujt, hogyan alljam meg en?
vagy a lakotarsam. regi bnom, ha megkernem, biztos lemenne az utcara cigizni. de nem nezne ki hulyen, tegnap meg egyutt cgiztunk, ma meg menj le cigizni? reggel ha egyutt mentunk dolgozni egyutt kv+cigiztunk a konyhaba, meg amguy se nagyon fogtuk magunkat vissza dohanyzassal, mert uye a masik is dohanyzik otthon.
viszont ha ragyujt mellettem a lakotarsam, h alljam meg? megerzem a cigiillatot, vagy csak latom cigizni, h alljam meg?
koszi a vlaszokat eddig is!
Na mar csak ket nap! :-)
Nagyon aranyos az elszántságod, de tényleg. :) Rohadt mázlistának mondhatom magam, mert bár jó ideje cigizek, de sosem szoktam rá igazán, bármeddig kibírom nélküle. Viszont még így is rohadt nehéz, sőt nem tudom azt mondani, hogy dehogy megyek ki cigizni hideg van.. Szeretem, de nem kívánom, mégis mindig győz.. nektek meg pláne nehéz lehet.. :D
Az viszont tényleg egy jó tanács, hogy ha belevágsz egy jó ideig ne menj semmi szórakozóhelyre, mert ugye a KV meg a pia mellé a legalapabb cigizni. Van olyan hogy nyáron kiülős iszogatásokra 2 dobozzal is veszek, mert úgy elszáll egy este alatt mintha nem is lett volna, máskor meg 2 hétig is elég ennyi. :)
Ha meg nem sikerült, akkor se szomorkodj, majd ha jön a baba, annál nagyobb motiváció úgysincs :)
Köszi! :-)
Igen, most elszántam magam. :-)
Jó akkor szórakozni sem megyek egy darabig :-D (amíg meg tudom állni, hogy a környezetemben cigiznek :-D )
Ami egyedül maradt, lakótársammal mit tegyek? (Aki mellesleg régi barátnőm) Zavarjam le innentől cigizni? Azt olyan bunkóságnak érezném. Tudom, hogy szívesen megtenné, ismerem eléggé, de szerintem akkor is bunkóság lenne tőlem.
Viszont ha nem kérem meg, akkor hogy álljam meg cigizés nélkül, hogy valaki napi jópárszor rágyújt mellettem a lakásban?
Még erre kérnék valami tanácsot! :-)
Ha leküldöm, hogy ne érezzem magam szarul, ha nem, akkor hogy bírjam ki mellette? :-)
Köszi előre is! :-)
Na, ha minden igaz holnap cigizek utoljára :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!