Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Hogyan szokjak le a dohányzásról?

Hogyan szokjak le a dohányzásról?

Figyelt kérdés

3 éve dohányzom, közben volt pár hónap kihagyásom. Napi fél doboz körül szívok.

Olvastam Allen Carr könyvét, próbálkoztam nikotinos rágóval is. Mindegyiknek az lett a vége, hogy rágyujtottam.

Az életem minden területén van akaraterőm, ráadásul ismerem a dohányzás csapdáját Allen Carr óta. Ennek ellenére, egyszerüen nem tudom elviselni az elvonási időszakot. Nem kívánom a cigit, egyszerüen csak azt veszem észre, hogy elmegy az önbizalmam, antiszociális leszek, kezdem lerombolni kapcsolataimat, ezért végül rágyujtok. Sokszor este elhatározom, hogy abbahagyom, teli vagyok akarattal és pozitiv gondolatokkal, de ha kiürül a nikotin belőlem, másnap reggelre már minden megváltozik. Valami ilyesmi jut mindig az eszembe: "egyszer élünk, majd keveset szívok" stb. Pedig tudom, hogy ez nem így működik. Szoval a józan gondolkozásom megszűnik, mihelyt nikotinért kiált a szervezetem. Rágyujtok, és ujra eldöntöm nem dohányzok tovább, minden rendben. Kb. 1-2 óráig. utána megint az előző folyamat.

Mit tegyek?

Negatív hozzászólásokat nem kérném: "minek szoktál rá?" , "gyenge vagy" stb.

Bevallom, a dohányzás ügyében gyengének bizonyultam. Viszont nagyon szeretném, és nem hitetem el magammal, hogy nem káros, és nekem így jó. Nem, le szeretnék szokni, de annyi kudarcom volt már, hogy úgy döntöttem, írok ide.

Köszönöm előre is!

20F

2013. szept. 10. 21:47
 1/3 anonim ***** válasza:

én 18 éves koromtól cigiztem, 35 évesen letettem a pozitív terhességi teszt miatt, 1 éve nem cigizem... (és már soha többé nem akarok "szívni")

kb. 1/2 doboz elment naponta, bulik alkalmával akár kettő is! minden nap rágyújtottam, igaz, általában délután 4-kor szívtam az első szálat. IMÁDTAM CIGIZNI! :) :)

aztán mikor azt mondtam, nincs több cigi, azt vettem észre

- NEM LÉTEZIK NIKOTINHIÁNY...

- KI LEHET BÍRNI SIMÁN, CSAK AKARNI KELL, KELL EGY FONTOS OK...(lehet, hogy valóban motiváció kell... ha nincs elég motivációd, ha nem hiszel semmi célban ami a leszokás felé vezet, akkor lehet, nem megy... keressél valamit, ha más nem, akkor bizonyítási vágy)

ja, ha előre aggódsz azon, milyen lesz, ha nem cigizel, naná, hogy a stresszoldásként egy cigire vágysz majd... na, akkor vakon kezdj bele, ne gondolj arra, mi lesz, ha nem gyújthatsz rá.

gondolj arra: nincs nikotinéhség igazából :) ez csak egy rossz szokás, amitől egy döntéssel meg lehet szabadulni.

2013. szept. 10. 22:02
 2/3 anonim ***** válasza:

Olvasd el még egyszer a könyvet, mert nem értetted meg. Ezt írja Allen Carr is.

Pont az a lényege, hogy nem használhatsz nikotinos rágót, hogy a nikotinnak nincsenek elvonási tünetei (csak minimális, de nem az, amit te írsz).

2013. szept. 11. 16:47
 3/3 anonim ***** válasza:
Írtam privát üzenetet Neked! :D
2013. szept. 11. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!