Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A dohányzásról szeretnék...

A dohányzásról szeretnék leszókni. Valaki tud segíteni? Sajnos egy egy vendéglátóhelyen dolgozok, és ügye a vendégek dohányoznak szoval nagy a kisértés.

Figyelt kérdés
Régen 2 doboz cigaretát is elszivtam naponta, de sikerült nagyon minimálisra lecsökenteni kb 10-15 szálra. Babát szeretnénk a férjemmel és szerintetek ha nikotin tapaszt veszek az nem hátráltatja a teherbeesést?
2009. nov. 17. 13:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Gondolj bele abba, hogy nem akarsz akaratgyenge lenni. Mert ha nem tudsz leszokni akkor az vagy, és ez az élet minden területén hátráltatni fog.

Nézd a tényeket: büdös a szád tőle. büdösek a ruháid. káros (tüdőrák, légúti megbetegedések, szívinfarktus, estig lehetne sorolni). És mindezért pénzt adsz. Nem vagy normális ha ez megéri. A pozitív oldalon meg annyi van hogy jó érzés. Napi 2 doboz ciginek az árából gyakorlatilag egy napi menü megvan, ami full egészséges, tiszán csirkemell és rizs alapú és még bennevan a multivitamin is, meg a tápkieg is az edzéshez. (és még ha e szerint is élsz ezután, akkor is marad pénzed mert nyilván eddig is kajáltál valamit és nem cigire ment el az összes pénzed.) Arról nem is beszélve hogy egészséges lesz a babád.

Hagyd a francba a nikotintapaszt, mert az csak lehúzás. Csak úgy lehet leszokni hogy fogod magad és egyik napról a másikra leteszed. Aki mást mondd az akaratgyenge!! (pl nagyanyám azért nem tette le már 25 évvel ezelőtt, mikor először akarta, mert gyenge volt és nem bírta. Ezután megnyugodott, mondván ilyen korban már többet árt ha leteszi mintha nem. Na ez volt a baj. Egy szívinfarktus köszönt be, egy hónapos rehabilitáció, de gyakorlatilag egyik napról a másikra sikerült letenni a cigit. Még a ráncai is eltűntek, ésnem a kórházi koszt miatt..)

2009. nov. 17. 14:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Rövidke történetem:

7 évet dohányoztam, elég fiatalon kezdtem. Nagyon sokszor volt az, hogy na akkor leszokok, persze sosem jött össze. Vagy 10 ilyen próbálkozásom volt. Aztán egyik nap beszélgettem valakivel és el is gondolkoztam rendesen. Drága, büdös, és nekem híznom is kellett volna. És akkor azt mondtam hogy na itt állj! És érdekes módon nem szenvedtem a hiánytól. Én azt hittem hogy majd rosszul leszek meg majd belehalok annyira rossz lesz és semmi. Igaz annyit ettem, hogy 7 kg-ot híztam aminek rettentően örültem. Igazából nem akarat kell hozzá szerintem. Hanem fejben kell eldönteni. Ne azért szokj le mert más azt mondja vagy mert mondják hogy egészségtelen. Először én is ezekkel az érvekkel kíséreltem meg a leszokást persze eredménytelenül. De amikor fejben eldöntöttem, hogy itt állj és nemtovább, akkor már akarat nagyon nem is kellett hozzá, hanem ment minden a maga útján, vártam a változást. Ha van egy célod amiért le akarsz szokni akkor hihetetlenül könnyű abbahagyni a dohányzást. Csak a baj az, hogy sokan ilyen tapasz olyan tapasz és azt gondolják hogy akkor majd nem is kell nekik a cigi meg nem fog hiányozni. Aztán rájön hogy húú de hiányzik, fogja magát és rágyújt. Nem is igazán akarta a leszokást csak gondolta megpróbálja. És ez azért van mert fejben nem döntötte el hogy ő igenis leszokik. Ha ott eldöntötted akarat nem kell hozzá, mert te tudod hogy neked elég volt. Legyen valami pozitívum, amire te szívesen gondolsz és tennél ha már nem dohányoznál. Pl. szívesen elmennél vacsorázni valahova abból a pénzből amit cigarettára költesz. De akkor azt akarjad, nagyon és mindenáron. Ez csak persze példa volt.

2009. nov. 17. 17:57
 3/4 anonim válasza:
Határozottság kell ;) , semmi más, eldönteni, hogy abbahagyod. A férjed meg a baba miatt. Nyugi nem lehetetlen, 20 éve dohányos ismerősöm is egyik nap eldöntötte, hogy leteszi, és azóta nem gyújtott rá. A férjed is megkérheted ,hogy segítsen...néha emlegeti,hogy büdös, undorító, utálja(persze ha ő nem cigizik,egyébként meg leszokhatnátok együtt). Beválik...én is azért hagytam el, mert akit szeretek, az utálja.
2009. nov. 17. 23:09
 4/4 anonim ***** válasza:

Alap hogy munkahelyet, vagy munkakört váltasz ugyanis hiába sikerül leszoknod a cigiről, ha egész nap passzívan szívod a füstöt.

Ugyanaz mintha továbbra is dohányoznál vagy még rosszabb!!

Majd ha legalább fél éve nem szívtál már egyetlen szálat sem és abszolut dohányfüstmentes a környezeted is legalább ennyi ideje, utánna el lehet gondolkodni a gyereken..

Addig necces, nem lehetetlen, csak necces...

2009. nov. 20. 19:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!