Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi ez a nagy dohányleszoktató...

Mi ez a nagy dohányleszoktató kampány?

Figyelt kérdés

Egy az, hogy az állam ettől rengeteg bevételtől esik el.

Eddig még szóba sem jött a kávé, drog, alkohol.

Ha valakinek a cigarettától büdös lesz a ruhája, azt ki tudja mosni.

Az alkohol viszont sokkal nagyobb bajt okoz: Balesetet, ami halállal is végződhet. De ezzel mégsem foglalkozik a média, sem a kormány.

2013. márc. 8. 20:05
1 2 3
 21/23 anonim válasza:

Nem csak erős dohányos van. Ha sokat szív valaki, hosszú ideig akkor nagyon is káros. Ezt tudom, ezt látom én is. (Bár nem az egészségügyben dolgozom.) De vannak akik bár rendszeresen, de nem egész dobozokkal szívnak naponta, mégis néhány ember első dolga az, hogy megjegyezze nekik milyen káros és hogy tüdőrákban fognak meghalni.

Az hogy valaki amikor szükségét érzi elszív egy cigit, szerintem aránytalanul el van ítélve, a nemdohányzók által.

Aztán ott vannak azok akik jönnek a passzív dohányzással(mely azon dolgok egyike melyben teljesen biztos vagyok, hogy csak egy média, sajtó által generált dolog) és ezek után úgy érzik joguk van beleszólni más ember szokásaiba, magánéletébe.

Az előnyökről: Én sem olvastam volna végig, ha nem kell, de azt hiszem az egyik legélvezetesebb iskolai feladat lett végül. Ez mennyivel egyszerűbb lenne ha még meg lenne a jegyzetem róla, de azt szerintem már nem találom meg. Pontokba szedve pár:

Fekélyes vastagbélgyulladás veszélye csökken a napi szintű dohányzásnál

Növeli a koncentrációkészséget, emellett a rövid távú és hosszú távú memóriát fejleszti, teljesítményjavulás idéz elő a tanulásban. Nagy mértékben javítja a reakcióidőt, a problémamegoldó készséget és az információ feldolgozási időt.

Könnyebb felépülés szívrohamok után

Parkinson kór veszélyét csökkenti

Megelőz egy fajta bőrrákot.

Az Alzheimer esélyét csökkentik.

Segít a Tourette szindrómában szenvedőknek.

A dohányosok kevesebb eséllyel szenvednek ínybetegségtől.

2013. márc. 9. 18:32
 22/23 anonim ***** válasza:

jaa, hogy ilyenek, értem. hirtelen nem tudtam mire gondoljak, de ilyenekről már hallottam. bár, felmerül a kérdés, hogy milyen áron, ugye a fűnek is sok jó hatása van, mégis sok esetben az vezet a károsabb drogokhoz, illetve hosszútávon az is több rosszat csinál mint jót. mindegy, ehhez nem akarok hozzáfűzni mást, köszönöm, hogy válaszoltál a kérdésemre, valóban vannak ilyen pozitív oldalai.

viszont a passzív dohányzásnál annyit hadd jegyezzek meg, hogy én nem azért utálom, ha valaki előttem cigizik az utcán, mert félek a következményétől, hanem mert nehezebb úgy levegőt venni, és büdös. és ezáltal zavaró. mint ahogy én sem fingok be egy busz közepén, mikor dugig van, pedig megtehetném, de vagyok annyira tekintettel másra, hogy nem szarok az orra alá. én csak emiatt utálom azokat, akik tömeg közepén rágyújtanak, mert például ha nem teszem oda a szám elé a kezem miközben tüsszentek, és így másra tüsszentek, esetleg hányingerem van, és az utcán kitolom egy kukába, vagy mondjuk nem fürdök nyáron, és a tömeg közepén izzadtságszaggal nyomulok más emberek között, az tapintatlan, igénytelen és bunkó dolog, még ha az egészségre nem is károsak.

2013. márc. 9. 18:39
 23/23 anonim válasza:

Persze mérlegelni kell, hogy mi éri még, valószínű hogy a felsorolt betegségekben szenvedőknek megéri, ha a tüneteket csökkenteni tudják.

A passzív dohányzással kapcsolatban természetesen bunkóság ha valaki az arcodba fújja a füstöt mikor nem szereted, azonban a legtöbb ember akit ismerek elfordul ha megkéred rá. Azonban ismerek olyan nem dohányost aki bejön egy dohányosoknak kijelölt helyiségbe és el kezd panaszkodni.

Én magam sem szeretem a cigifüstöt(annak ellenére, hogy fél évente egyszer elszívok egy szivart én is), de az hogy közterületen ne lehessen dohányozni az például nevetséges.

Mi kár okoz aki egy iskola előtt elhaladva dohányzik? Mégis mi jogon büntetik őket meg?

2013. márc. 9. 18:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!