Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Mi ez a nagy dohányleszoktató...

Mi ez a nagy dohányleszoktató kampány?

Figyelt kérdés

Egy az, hogy az állam ettől rengeteg bevételtől esik el.

Eddig még szóba sem jött a kávé, drog, alkohol.

Ha valakinek a cigarettától büdös lesz a ruhája, azt ki tudja mosni.

Az alkohol viszont sokkal nagyobb bajt okoz: Balesetet, ami halállal is végződhet. De ezzel mégsem foglalkozik a média, sem a kormány.

2013. márc. 8. 20:05
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
ez azért szerintem elég gyenge érv. az alkohol is embereket öl, a legveszélyesebb drog a világon, mégis túl nagy pénz van benne, hogy illegális legyen. a bankok teszik tönkre a legtöbb családot, mégsem korlátozzák őket. úgyhogy nehogy azt hidd, hogy azért nem tiltják be a dohányzást, mert nem igaz ami elterjedt róla :D
2013. márc. 9. 11:59
 12/23 Kinga1995 ***** válasza:
0%
Ennyi erővel, a heroint, meg a kokaint kéne legalizálni, rárakni 1 grammra tízezer forint adót, mer a drogos úgyis megveszi. Vmiért mégse legális a cigivel ellentétben :-D
2013. márc. 9. 12:10
 13/23 anonim ***** válasza:
van olyan ország, ahol már a cigi teljes kitiltásáról hoznak törvényeket, úgyhogy még mindig hülyeséggel érvelsz. szerinted csak azt tiltják be, ami igazán káros? ez így elég kölyök felfogás :D jó, tudom, még gyerek vagy, de azért gondolj már bele, mennyi olyan dolgot engedélyeznek, amit tiltani kéne. élelmiszerek, innivalók között..az olcsó üdítőkben idegméreg van, de a cocacola is mérgező. szerinted azért nem tiltják be, mert valójában a foszforsav is barátságos dolog?
2013. márc. 9. 12:22
 14/23 anonim válasza:

Nem tudom miért van ez a nagy dohány-elleneség, de legyünk őszinték, elég sok nem/vagy csak részben valós dolgokat terjesztenek a cigizésről.

Azt hogy sok helyről kitiltották azt milyen érvvel indokolják? Passzív dohányzás? Mert olyan igazából nem létezik. Ez az egész propaganda érthetetlen számomra.

Például az emberek 90%-a teljesen hülyének néz, ha megkérdezi tőlük az ember, hogy tudja-e a dohányzás előnyeit. Egy iskolai projekthez kellett utánanéznem és meglepően sok van.

Emellett ott vannak a dohányzással kapcsolatba hozható betegségek, amelyeknél annyi történik, hogy megkérdezi a doki hogy dohányzik-e valaki a környezetében, ha igen, akkor ez az oka mindennek.

2013. márc. 9. 16:27
 15/23 anonim ***** válasza:
Írnál az előnyökről?
2013. márc. 9. 16:29
 16/23 anonim ***** válasza:

66%-os: Elég buta vagy, ha azt hiszed, hogy csak ráfogják a dohányzásra a dolgokat.

Kicsit utána kellene nézni, hogyan is készülnek az olyan tanulmányok, ahol a cigi káros hatásait mutatják be.

Kohorsz és eset-kontroll vizsgálatokról hallottál már?

2013. márc. 9. 16:50
 17/23 anonim válasza:

Nem azt mondtam hogy CSAK ráfogják a dolgokat. Azt mondtam vannak előnyei és vannak túlzások vele kapcsolatban. Köszönöm az intelligenciám teljesen rendben van. Mint mondtam elég sok mindennek utána néztem ezzel kapcsolatban egy régebbi iskolai projekttel kapcsolatban, konkrétan a dohányzás rossz hatásaival szemben kellett érvelnem, szóval azokkal is meglehetősen tisztában vagyok.

Egy könyv ezzel kapcsolatban amit úgy gondolom érdemes elolvasni:

[link]

Az előnyökről:

[link]

[link]

(Csak angol oldalakat tudok ajánlani.)

Persze ezt mind kritikusan kell kezelni, de úgy érzem így kell tennünk azokkal tanulmányokkal is amik a dohányzás rossz hatásait támasztják alá.(Egyébként ismerem ezek fajtáit, azonban ezek értelmezését nagyon is el tudják ferdíteni a sajtóban, ha épp dohányzásról van szó)

2013. márc. 9. 18:02
 18/23 anonim ***** válasza:

Csak tudod én nem a sajtóba látom a káros hatásait. Hanem az életben. Ugyanis van némi közöm az egészségügyhöz.

Tudod, mikor a pulmonológián fekvő betegek 90%-a erős dohányos, akkor el lehet gondolkodni a dolgokon...

De persze, biztos csak véletlen. Biztos semmi köze a dohányzásuknak a COPD-jükhöz meg a rákjukhoz:D

2013. márc. 9. 18:05
 19/23 anonim ***** válasza:
én kérdeztem az előnyökről, nem tudsz írni néhány példát? az én lustaságom, én hibám, de nem akarok most angol tanulmányokat olvasgatni, kíváncsi vagyok, hogy egy átlag embernek hogy magyaráznád el, hogy mik az előnyök, és hogy tényleg valós előnyök-e
2013. márc. 9. 18:21
 20/23 anonim ***** válasza:
az ilyen tanulmányokkal meg azért nem érdemes példálózni, mert nem 1-2 ilyen dolog van, amikor mindkét részről jönnek a szakmai tanulmányok. például a globális felmelegedés. sok tudós állítja, hogy ilyen szinten még sosem volt, és ez nem természetes, a túlzott légszennyezés és hasonlók következményei. a másik oldalról meg szintén tudósok mondják, hogy csak kitaláció, ráfogják az olajcégekre, máskor is volt ilyen mértékű felmelegedés, az olajnak ehhez semmi köze. kb így látom én is a dohányzásról írt dolgokat, hogy most akkor melyiknek higgyen az ember? én elhiszem, hogy igazi orvosok írják, és igazi statisztikákkal támasztják alá, hogy nem is olyan káros, de azok is igazi orvosok, és igazi statisztikák, amikor a dohányzás ellen írnak. és most akkor kinek higgyek? annak, aki többet ír, vagy akinek az írását hamarabb dugják az orrom alá?
2013. márc. 9. 18:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!