Mi ez a nagy dohányleszoktató kampány?
Egy az, hogy az állam ettől rengeteg bevételtől esik el.
Eddig még szóba sem jött a kávé, drog, alkohol.
Ha valakinek a cigarettától büdös lesz a ruhája, azt ki tudja mosni.
Az alkohol viszont sokkal nagyobb bajt okoz: Balesetet, ami halállal is végződhet. De ezzel mégsem foglalkozik a média, sem a kormány.
"Egy az, hogy az állam ettől rengeteg bevételtől esik el. "
Utána néztél már hogy egy tüdőrákos kezelése mennyibe kerül az államnak?
1. Sok bevétele van az államnak belőle, de sokkal több kiadása. Készült már tanulmány, ami ezt kimutatta.
Az elsőnek pedig nincs igaza abban, hogy az áremelés nem számít semmit. Szintén kutatásokkal igazolták, hogy a legnagyobb hatása a dohányzásra az áremelésnek van.
Egyébként én egyetértek ezzel a nagy ellen kampánnyal. Baromira káros, és rengeteg pénz megy el rá. Ráadásul nem is csak arra káros, aki szívja.
Tényleg kevesebb drog és alkoholellenes kampány van, de szerintem nem a cigi elleni kampányt kellene csökkenteni, hanem az alkohol és drog ellenit növelni.
A kávét mg nem sorolnám ide. Alapból napi 3 csésze még nem ártalmas. De egyébként sem okoz olyan súlyos gondokat, mint a többi 3 dolog.
Azért a dohányzástól előbb meg lehet halni mint a tejivástól.
Én személy szerint ki nem állhatom a dohányosokat. Utálom a szagát, és igen, büdös lesz tőle a ruhám is meg a hajam is, és nem akarok naponta ruhát mosni. Elkerülni meg nem lehet, mert a dohányfüst mindenhova odaszáll.
Aki eddig megvette a cigit, az ezután is meg fogja. Egyetértek viszont az alkoholos résszel, ha úgy nézzük sokkal több halált okoz.
Ez baromság ezek közül egyik sem kerülhet a polcokra ha valóban rákot okoz. Meg ha 1-2 szállítmány át is csusszan akkor is hibahatáron belüli azok száma akik emiatt megbetegednek.
A dohányzás esetén pedig statisztikai adatok vannak arra vonatkozólag hogy hány ember betegedik meg akinek a kezelését fizetni kell, mert abból a havi 6 ezer forintból amit befizet a tüdőrákos egy adag kemot nem kapna meg.
Az egész kampány az eleve szinte reménytelen módszereket erőlteti (tapasz, tabletta), amelyek a gyógyszermeffiának hoznak igazán hasznot. Jó kis ingyenreklámot kapnak az adófizetők pénzéből.
Az állami gyógyszerkiadások is azért magasak, mert a gyógyszergyárak, orvosi felszereléseket gyártó cégek irreális árat alkalmaznak.
Bezzeg az e-cigit, ami jó hatásfokkal szoktat le, be akarják júliustól tiltani.
Ebből látszik, hogy valakiket a törvényhozásból jól megkennek a gyógyszergyárak.
Nem tudom, engem nem hat meg :-D
A sok eltúlzott baromság. Ha olyan veszélyes lenne, mint mondják, akkor illegális lenne. De nem az :-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!