13 éves vagyok,4 éve cigizem. Hogy szokjak le?
Úgy napi 8-10 szálat simán elszívok.
A szüleim nem tudják. Próbáltam már néhány elvonó kúrát, de egyik sem jött össze. Olyat nem mondjatok, amihez sok pénz kell, mert a szüleimtől nem kérhetek. KÖSZI a válaszokat.
Ha tényleg ez a helyzet, sajnos kedves válaszadók, nem az ő hibája, hogy 9 évesen dohányozni kezdett, hanem a drága szüleié ill. barátaié.
Kérdező, rengeteg szervezet van, de akár tanáraidtól is kérhetsz segítséget.
Első sorban persze az akarat és elhatározás szükséges.
Ne hagyd, hogy elrontsd a bőröd, egészséged, szépséged, de legfőképpen a fiatalságod emiatt!
A nagyszüleim, dédszüleim többsége falusi parasztember volt, ők is kb. 10-12 évesen kezdtek el dohányozni, akkor sokkal erősebbek voltak a cigaretták. Abban a korban viszont még nem kellett szégyellnie magát a dohányos embereknek, ma viszont már igen.
Mondom ezt úgy hogy kb. 16 éves korom óta 20 éve kocadohányos vagyok.
Akaraterő kérdése az egész (én néha 1-2 hónapig nem gyújtok rá, de van hogy egy buliban elmegy egy doboz. Mondjuk én soha nem akartam leszokni sem).
Ha az elhatározásaidat meg tudod valósítani, akkor nem lesz gond a leszokás, ha nem, akkor meg nem fogsz leszokni.
Sem rendőr, sem naiv!
De mivel 13 évesen még biztos nincs saját kereseted, így nem abból vetted. És azt sem hiszem el, hogy bármelyik eladó ennyi idősen kiszolgált volna.
Azt mondod, hogy titokban tartod, még a legjobb barátod sem tudja, akkor meg olyan sincs, aki megvenné neked. Ezért kérdeztem.
Marad az az eshetőség, hogy a szüleidtől lopod vagy a pénzt vagy a cigit. Akkor meg hidd el, hogy nem az az alapvető probléma, hogy cigizel, hanem hogy lopsz a szüleidtől. És ez nagyon nem szép dolog.
De még mindig azt mondom, hogy akarat kérdése. Ha le akarsz szokni, akkor leszoksz. Nem mondom, hogy könnyű lesz, de ha én valamit nem akarok, ami nem muszáj, akkor nem fogom csinálni. Még ha nehéz is megállni.
Ha meg nem akarom, akkor meg nem akarásnak nyögés a vége.
"És azt sem hiszem el, hogy bármelyik eladó ennyi idősen kiszolgált volna"-
Ó dehogynem. Még egy kis városban is tudok vagy 2 helyet ahol BÁRKINEK kiadják. Akkor bele se gondolok, hogy pl. Budapesten, meg a nagyobb városokban hány ilyen hely van. Rágó, ropi, összeszorított fogak, nagy akaraterő.
Te normális vagy??? ennyi idősen CIGIZNI?
Mi lesz később?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!