Szülők! Megengednétek a 15 éves lányotoknak, hogy dohányozzon? Kamaszok, közületek hányan cigiznek? A szüleitek megengedik?
Én 14 voltam, mikor rászoktam, anya nem tiltotta (ahogy később az ikertesómnak és a húgomnak sem).
Egész konkrétan azt mondta, hogy neki is tiltották a szülei, mégis elkezdte és akkor már inkább vele szívjuk, mint a háta mögött. Tarthatjátok őt rossz anyának...
De az egyik legjobb barátnőm is akkoriban szokott rá, 14-15 évesen és neki a szülei elég keményen tiltották (pofon, Még egyszer meg ne lássam kislányom!). Mire mentek vele? Annyira, hogy egyre trükkösebb és trükkösebb módokon cigizett a szülei háta mögött (suli szünetekben, aztán nálunk, azt mondta anyának, hogy az ő szülei is megengedik, legvégül a szülei garázsában), havonta lebukott, aztán fél év múlva megengedték neki. De még annyit, hogy a bnőmben elég nagy volt az ellenállás, mikor megtiltották neki "Én akkor is cigizni fogok!", ezt mondta.
20/L
Tiltani szerintem úgy sem lehet. Ha van egy kis esze, akkor kis cigizés után leteszi.
Én 12 évesen cigiztem először, utána ilyen partydohányos voltam, csak barátokkal szívtam, nem szoktam rá. Elkerültem koleszba, ott mindenki cigizett, úgyhogy rászoktam én is rendesen. Reggel suli előtt, suli után, szilencium előtt, szilencium után kimenő vége előtt mentünk ki mindig cigizni, és akkor sokszr két szálat is elszívtam, az kb 8-10 szál naponta. Nem is kell mondanom, h fogyott a pénzem rendesen.
Egszer kb idén februárban úgy voltam vele, h sokkal értelmesebb dolgokra akarom költeni a pénzem, meg oyan hidegbe egyébként sem volt kedvem kint bagózni, főleg h kényes vagyok a hajam illatára :D úgyhogy letettem, kb 2 hónap után nem is kívántam már. Anyumék nem tudták.
L/16
7-8os koromban szívtam először kb. Aztán jó darabig semmi. 10-11-edik osztályban a legjobb haverom rászokott, mindig kérdeztem, hogy : "Kell egy slukk?" Hát mondom, adjál... Aztán 1-2 slukk, fél cigi, egész, 2-3 szál, 6-7... :-)
De most, hogy elballagtunk már abba is hagytam. Főleg, hogy annyira nem voltam rászokva, persze éreztem, hogy hiányzik, de már nem... Pénzem amúgy sem lenne rá (most).
Itthon senki nem szívja, soha nem is dohányzott senki. Nem tudták meg. Mindig eldugtam... Féltem akkor még, hogy mit szólnának hozzá, mivel mint mondtam itthon senki nem szívja.
Most már teljesen saját pénzemből szerintem nem nagyon foglalkoznának vele.
19f
Nem, nem engedném. Előttem nem cigizhetne, lakásban sem soha.
És megpróbálnám elérni, hogy máshol se cigizzen.
Előbb szépen kérném, érvelnék, megmutatnám, hogy mit tett a dohányzás a nagyapjával...
Ha a szép szó nem hat, akkor nem adnék neki több zsebpénzt.
Tudom, a társaitól is kérhet és kaphat cigit, de ha nincs saját pénze, az azért rendesen megnehezíti a dolgát.
07-07 17:57!
Pontosan így gondolkodik én is.
14/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!