Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A tagadás egy visszaszokás...

A tagadás egy visszaszokás megelőzési módszer?

Figyelt kérdés
Észrevettem,hogy legtöbbször antidohányosok bántják a dohányzókat azzal,hogy milyen undorító a cigi.Ez egy védekezési módszer az ellen,hogy valójában ők is kívánják a cigit,csak nem akarják bevallani maguknak?Nincs ezzel semmi baj,csak az nem tetszik,hogy idegeneket piszkálnak.Én se megyek oda az alkoholistákhoz,hogy ne igyál,mert káros a környezetedre.

2012. máj. 17. 15:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Hanem, akkor, mi a gond? Ez egy jó módszer, ha valaki szar ahhoz, hogy letegye a cigit, keressen kifogásokat. Mondom, szerintem egy hajléktalan szintje az, ahonnan már annyira kilátástalanok lehetnek a dolgok, hogy már úgyis mindegy. De most őszintén, mondj már egy példát arra, amikor nehéz az élet, és a cigi bármilyen módon pozitívan befolyásolja a dolgokat.. aki ezt nem tudja (főleg nem akarja) felfogni, az vissza fog szokni előbb utóbb úgyis
2012. máj. 20. 13:12
 22/29 A kérdező kommentje:
21 Ezt azért mondod,mert nem voltál még igazán mélyen és nem tudod,milyen az,amikor éveken keresztül tepersz,mint az állat azért,hogy megoldódjanak bizonyos problémák,de nem akarnak.Egyáltalán nem tartom amúgy sz@r embernek azt,aki nem tudja,vagyis inkább nem akarja letenni a cigit,mert szerintem olyan nincs,hogy valaki képtelen rá.Csak nem ismerte fel azt,hogy muszáj letenni,mert ha nem,akkor meghal.Inkább azokat tartom sz@r alaknak,akik most a médiát követve beállnak a sorba és köpködnek a dohányosokra(holott többségében ők is dohányoztak régen,csak már letették) ahelyett,hogy segítenének rajtuk,ha már annyira nagy problémát látnak a dohányzásban.
2012. máj. 20. 13:22
 23/29 anonim ***** válasza:

Értem a nézőpontod, nem is jó szó a szar, mivel nem szar az ember, aki nem akar leszokni, annak ugyanmindegy, aki meg nem tud, annak meg még nincs elég info a cigiről. csak én ezt egy folyamatnak látom.

1. dohányzik x ideig

2. rájön, hogy nem akar dohányozni, anyagi, egészségügyi, vagy bármilyen okok miatt.

3. kell egy erős elhatározás. Itt a legjobb segítség Allen Carr könyve, mert az ad annyi tudást, hogy el tudjon indulni az egyébként könnyű úton.

4. Elkezdődik a leszokás folyamata. Elismerem, itt még lehetnek nehéz pillanatok, de nekem pl az is szinte élvezetes volt, örültem, hogy napról napra egyre távolabb esik az utolsó cigi napja.

5. eltelik 3 hónap, az elvonási tünetek egyszerűen elmúlnak. Már lehet hamarabb is, de semmi nem tart 3hónapnál tovább. Ezután egyrészt örül az ember, hogy sikerült végrehajtani a kitűzött célt, ugyanis ilyenkor már semmi kötődés nincs a cigivel kapcsolatban, másrészt meg olyan mellékhatásokat fog tapasztalni, mint pl több ereje van, nem fárad el olyan hamar, reggel fel tud kelni, és tök kipihentnek, kiegyensúlyozottnak érzi magát.. több pénze marad, nem lesz büdös, esetleg még az ismerősei is büszkék rá, hogy abbahagyta a dohányzást. Szóval vége egy korszaknak, de ezután mi lehet az az esemény, ami miatt úgy érzi, hogy ismét el fogja kezdeni a dohányzást, amikor már semmi szüksége nincs rá? Kirúgják munkából, elhagyja a felesége, de még ha fél lábát is levágják, bármi arra fogja ösztönözni, hogy "na akkor most fogom, és rászokok ismét a cigire". ? Ezért tartom hülyéknek azokat, akik évek után megint elkezdenek cigizni, és szerintem teljesen felesleges generálni még egy problémát, amikor már jön egy nagyobb gond.

2012. máj. 20. 13:59
 24/29 A kérdező kommentje:
23 Annak az embernek elég erősnek kell lennie,aki még egy ilyen sokkoló esemény után is azt mondja,hogy ő nem fog rágyújtani.Mert ha megtörik lelkileg,akkor az egészsége a legkisebb problémája.Egyik rokonommal is hasonló volt a helyzet.Ő egyébkét nagyon erős akaratú,de amikor elhagyta a barátja,ő is rágyújtott.Persze utána leszokott.
2012. máj. 20. 14:20
 25/29 A kérdező kommentje:
24 Ja és előtte ő még életében nem cigizett.Utálta a cigit.
2012. máj. 20. 14:21
 26/29 anonim ***** válasza:

Nagyon büszke lehet magára. Heroint nem próbálta ki?

Aki életében nem cigizett még, az miafaszt vár a cigitől? Elvonási tünetei voltak, úgy, hogy még életében nem cigizett előtte? Az emberek csodaszernek hiszik, mint ha jobb kedvük lenne tőle.. annak van jobb kedve, aki függő, nem kapja meg az adagját mondjuk 4-5óráig, és végül mint egy jutalomfalatot, megkap egy szál cigit. Az más, de aki életében nem cigizett, és aztán úgygondolta hogy most aztán jólmegmutatja, és rágyújt, az csak simán hülye

2012. máj. 20. 14:35
 27/29 A kérdező kommentje:
26 Ezt én sem értem,miért gyújtott rá,biztos ezt látta a környezetétől,hogy aki ideges,az rágyújt.
2012. máj. 20. 18:22
 28/29 anonim ***** válasza:
Nem olvastam végig a válaszokat, de nekem a biosztanárom mondta, hogy mióta leszokott, nagyon nehezen tudja elviselni más füstjét is. Szóval ilyen tényleg van, hogy mikor leszokott valaki, undorodni kezd tőle.
2012. máj. 22. 16:32
 29/29 A kérdező kommentje:
28 Az egy nagyon szerencsés ember,aki elkezd undorodni a cigitől.Lehet,felismerte a szervezete azt,hogy nem tesz jót neki a cigi és így soha nem fogja kívánni sem.
2012. máj. 22. 20:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!