Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A tagadás egy visszaszokás...

A tagadás egy visszaszokás megelőzési módszer?

Figyelt kérdés
Észrevettem,hogy legtöbbször antidohányosok bántják a dohányzókat azzal,hogy milyen undorító a cigi.Ez egy védekezési módszer az ellen,hogy valójában ők is kívánják a cigit,csak nem akarják bevallani maguknak?Nincs ezzel semmi baj,csak az nem tetszik,hogy idegeneket piszkálnak.Én se megyek oda az alkoholistákhoz,hogy ne igyál,mert káros a környezetedre.

2012. máj. 17. 15:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

Szerintem nem biztos, hogy fejben kell eldönteni annak, aki már egyszer (valamennyire is) le tudta tenni. Szerintem, amikor a "gyomor már nem jelez", vagy csak olyan mértékben, ami akár egy korty vízzel, stb.-vel közömbösíthető, akkor már fejben is a helyén vannak a dolgok, hiszen eszébe sem jut senkinek.

Szerintem ez pont olyan, mint az éhség, ha a gyomor nem jelzi, hogy enni akar, fejben sosem fog eszedbe jutni, hogy attól függetlenül enni akarsz. Ahhoz viszont, hogy a gyomor ne jelezzen, egy bizonyos időnek el kell telnie, egy u.n. tisztulási folyamaton túl kell esni, és ahogy telik az idő, úgy lesz egyre könnyebb.

Ha fejben azt mondod, hogy megtehetném, de minek, örülök, hogy idáig eljutottam. Kipróbáltam azt is, milyen, amikor valaki keményen dohányzik, most élvezni akarom azt, amikor függőség nélkül élhetem a napjaimat.

2012. máj. 18. 11:44
 12/29 A kérdező kommentje:
Ez igaz,tényleg egyre könnyebb.De valahol olvastam egy olyasmit,hogy a dohányzás valamilyen működést teljesen megváltoztat az agyban,így aki dohányzott,az sosem fogja elfelejteni,hogy milyen volt elszívni egy szál cigit és lecsillapítani az elvonási tüneteket hosszú idő után,mert az egy felüdülés volt.De lehet,ez annyira nem nagy probléma...én már csak azt várom,hogy mikor fog tényleg kapcsolni a szervezetem és az agyam,hogy káros a cigi és akkor teljesen megutálom.Pl a kólánál ez volt.Régebben meg sem bírtam lenni kóla nélkül,minden nap elfogyott két liter,de szétrongálta a fogaimat és azóta utálom a kólát,meg sem bírom inni,inkább szomjan halok.
2012. máj. 18. 12:09
 13/29 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, szerintem pedig itt a gond. Nem kell valamit utálni ahhoz, hogy ne nyúlj hozzá, különösen akkor nem, ha valamikor kifejezetten szeretted. A csokit sem útálod, pedig valamikor szeretted is, és azt is tudod, hogy az sem igazán egészséges dolog.

Szerintem az az ideális, amennyiben valami iránt teljesen közömbös tudsz maradni. Tudod, hogy milyen érzés, ha cigizel, tudod, hogy milyen (jó érzés) cigi nélkül. Örülj annak, hogy most már megvagy nélküle, de azért nem kell útálnod, hiszen valamikor az életed része volt, azzal együtt volt kerek, hogy úgymondjam az életed. Egész biztos érezted úgy, hogy sok minden nehézségen átsegített, most köszönd meg neki, hogy volt, de légy képes azt mondani, hogy köszönöm, mostmár nincs rád szükségem. És teljesen mindegy, hogy itt vagy mellettem, vagy 10-50 m-rel távolabb, ez mostmár engem hidegen hagy.

2012. máj. 18. 13:10
 14/29 anonim ***** válasza:

Hülye vagy te, én nem kamuzok. Ha hiányzik valami, akkor teszek ellene. Ha kéne a cigi, rágyújtanék. De nem kell, tudom ennyire befolyásolni a gondolataimat, és a vágyaimat. Nem gyengeségen múlik, hanem célok kellenek hozzá. Aki le akarja tenni a cigit, le tudja, anélkül, hogy hisztizne. Aki meg nem akarja, az úgy sem fogja letenni. És kész:)

Van aki nem bírja ki pl sütievés nélkül. Aztán persze rinyál, ha 150kilós, de akkor is kell neki. ÉS jönnek a hülye receptek, hogy kalóriamentes csokitorta meg a hülyeség. Na, ilyen az elektromos cigi is pl. Én pl hónapok óta nem ettem egy szelet sütit, de még egy kocka csokit sem. Nem azért mert nem ízlik, hanem mert nem akarom, és így nem is sóvárgok utána. Így van ez a cigivel is

2012. máj. 18. 13:29
 15/29 A kérdező kommentje:

13 Csak az a különbség a cigi és a csoki között,hogy a cigi függőséget okoz,a csoki meg nem.

14 Az akaraterős,100%-ig jó körülmények között élő embereknél ezt megértem,hogy nem rinyál.

2012. máj. 18. 19:51
 16/29 anonim ***** válasza:
Pár hónappal ezelőtt itt a GYIK-en is volt valaki, aki azt kérdezte, hogyan tudna arról leszokni, hogy minden nap csokit egyen. Én magam is ismertem ilyen nőt. Ezek bizony csoki-függők. Sokan a napi sütiről képtelenek lemondani, egyiket sem "bántja" a többi ember annyit, mint a dohányosokat,és az italozókat.
2012. máj. 18. 20:11
 17/29 anonim ***** válasza:
100%ig jó körülmények között élő...? ez megint egy hülye felfogás. Van ahol éheznek az emberek, és boldogok tudnak lenni, mert pl örülnek egy másik embernek. Van ahol meg ha havi 100alatt keres valaki, ki van bukva, hogy milyen szar élete van. A hajléktalanokat megértem, hogy cigiznek. Nem azért, mert van értelme, de szerintem olyan helyzetben lehet én is dohányoznék, mert már ez lenne a legkisebb gond. De akinek pl már van pénze internetre, és itt panaszolja el, hogy nem bírta ki cigi nélkül mert.... az már hülyeség, mivel akinek van pénze internetre, az jól él. A szegénység nem itt kezdődik.
2012. máj. 18. 20:17
 18/29 anonim ***** válasza:

Elleneztem, mégis kipróbáltam 19évesen, mert kíváncsi voltam miért szívják annyian, mi a jó benne, nem szoktam rá.

F/28

2012. máj. 20. 08:49
 19/29 anonim ***** válasza:

Kérdező hány éves vagy? Mennyi ideig dohányoztál? Mióta nem gyújtottál rá?

Amíg dohányoztál milyen fajtát szívszál naponta mennyit? Bocs a kérdésekért csak érdekelne, ha nembaj:)

2012. máj. 20. 09:01
 20/29 A kérdező kommentje:
17 Nem mindig a pénz tesz boldoggá.Attól,mert van interneted,még nem biztos,hogy mindened megvan.
2012. máj. 20. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!