Cigisek, akik eldobjátok a csikket az utcán! MIÉRT TESZITEK? (Ne mondja semelyik dohányos, hogy még nem fordult vele elő, mert nem hiszem el. )
Ha senki nem dobálna el semmit!
Lehet hogy egy szebb környezetben élhetnénk, de mennyi ember veszítené el a munkáját (utcaseprők, közterületesek, stb).
Még több munkanélküli lenne, mert nem lenne szükség ezeknek az embereknek a munkájára!
Mindig nézd meg másik szemszögből is a dolgokat!
Leírom még egyszer, ezúttal szépen, tagoltan:
Ha NINCS KUKA, akkor LEHETETLEN kidobni. Értem én, hogy valakit b@szogatni kell, de akkor legalább normális okkal tedd, ne csak fröcsögj :)
Ezt magyarázd ki: ha már amúgy is büdös valakinek a pofája, a ruhája, a keze, meg mindene, nem mindegy, hogy elrakja a büdös csikket, vagy nem?
Namost... az embereknek (igen, a dohányosoknak is) ARCUK van. POFÁJA van mindkét kutyámnak és a macskámnak is. Nem magyarázkodom, inkább visszakérdeznék: A bőrödről folyamatosan válnak le az elhalt bőrsejtek, ezen felül a tested izzadtságot is folyamatosan termel. A ruháid (megsúgom) "büdösek" a maguk nemében, minden egyes darabod a tested, a parfümöd/dezodorod szagát árasztja, keveredve mindazzal (kaja, hajléktalan, busz, stb.) ami mellett elmentél, vagy amit megérintettél aznap. Miért fürdesz, miért mosol? Sőt, még jobb: Ha kutyaürülékbe lépsz az utcán, belefekszel/zsebre teszed, mondván "már úgyis büdös vagyok"? :)
Értelmetlen a kérdésed, csak fröcsögsz. Erről beszéltem az előbb :)
Miért fürdesz, miért mosol?
Mert talán igényes vagyok, és higiénikus. Igen, mindenkinek van szaga, de korántsem olyan büdös, mint aki cigizik. Ha kutyaszarba lépek, akkor levakarom, mert..miért is hagynám rajta, hogy mindenhol szétkenjem? Nem értem a logikádat.
A dohányosok vállalták, hogy büdösek lesznek. Attól, hogy zsebrerakja a csikket, tisztább lesz a környezet, jobban érzem magam. Ugy tudod kik szeretnek mocsokban élni, és lusták takarítani? Remélem re nem az vagy.
A dohányosok vállalták, hogy büdösek lesznek. Attól, hogy zsebrerakja a csikket, tisztább lesz a környezet, jobban érzem magam. Ugy tudod kik szeretnek mocsokban élni, és lusták takarítani? Remélem re nem az vagy.
:) Édes vagy, öröm veled "beszélgetni". Örülök annak is, hogy sikerült kinyilvánítani csodálatos személyiséged azon keresztül, hogy azonnal cigányozni kezdtél (ami megint csak hatalmas intelligenciára utal), amit valaki nem értett veled egyet, és elmondta a véleményét a kérdésedről. Fröcsögsz. Akkor most elmondok neked valamit: ahogyan neked jogod van piálni, állatot tartani, szabadon dönteni a szexuális életedről és arról, kire szavazol (és persze itt, gyakorin fröcsögni), úgy a dohányosoknak is joguk van rágyújtani. Ha valaki lustaságból dobja el a csikket, azt neveletlenségnek tartom, de nem fogom nyilvánosan megkövezni azt a dohányost, aki elszívja a cigarettáját, majd a 10-15 perc kukakeresés után eldobja a csikket (rólad viszont sokat elmond, hogy mennyire nem tudod tolerálni az embertársaidat). Kettőnk közt a különbség az, hogy én végiggondolom az okokat és okozatokat, Te pedig, kedves Kérdező... Te még mindig csak fröcsögsz, pedig láthatóan azon kívül, hogy látsz csikkeket az utcán, semmi közöd nincs a dohányosokhoz/dohányzáshoz. Más helyeken erre azt szokás mondani: get a life.
Jáj. jáj, já! Szegény dohányosok, mingyá' sírok.
Amikor ott áll a szemete mellett (mondjuk buszmegállóban), akkor miért dobja el? Amikor eldobja, miért nem elejti, rálép és kész. Miért pöcköli el méterekre. Miért dobja ki a kocsi ablakán? Nincs talán hamutál?
Nem, a természetet bepiszkolni senkinek nincs joga, azonban 1.) a buszmegálló/utca nem természet; 2.) ahhoz (lenne) joga mindenkinek (nem csak a dohányosoknak), hogy kidobhassa a szemetét (vagy éppen a csikket) a megállóban/utcán elhelyezett kukába. A legtöbb normális ember a kukába dobja a szemetet, azonban ha nincs kuka, az a közterület fenntartók "sara", nem a dohányosé.
A saját egészségét teszi tönkre mindenki, aki nem táplálkozik megfelelően, túl keveset (vagy épp túl sokat) sportol, és még ezer dolgot fel lehetne sorolni, amivel tönkretehetjük a saját szervezetünket. Ezeknek NAGYON NAGY része teljesen legális, a tájékoztatás pedig minősíthetetlen színvonalú, így sokan nem is tudnak róla, hogy mit tesz az életmódjuk az egészségükkel. Sem ez, sem pedig a környezetszennyezés nem intelligencia függvénye.
Hogy neked is szebb legyen a napod: amikor még dohányoztam, ha tömegközlekedést használtam aznap, vagy olyan helyen jártam, ahol nincs kuka, reggel elvittem magammal egy kulcstartó méretű apró fém dobozt, abba tettem a csikkeket és otthon, hazaérkezéskor ürítettem. (Hozzá teszem, azóta sem láttam sehol ilyen kis dobozkát.)
Nem veszekedni szeretnék, csak azt akartam, hogy lásd az érme másik oldalát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!