Hogyan szokhatnék le a drogról?
A fűvel kezdődött még 14évesen.
Szívtam kb egy évig heti rendszerességel. Aztán rájöttem, hogyha nincs fű helyettesíthető gáztöltővel, Frontinnal, Rivotrillal, piával.... Ekkor lehettem 16. Aztán a fű nyugtató meg az oldószerek mellé bejöttek a képbe az amfetaminok, speed ex.... néha néha gombáztam is.
20éves vagyok és egy éve próbálok leszokni. Nincs konkrét anyag amire rá lennék szokva, magára a kábulatra, a módosult tudatállapotra vagyok rászokva :S
Voltak(vannak) próbálkozásaim a leszokásra, bírom is 1-2 hétig aztán elkezdek álmodni valamivel. pl hogy szívok föl egy csíkot, vagy hogy benyugtatózom magam.....
Nem is fizikai, hanem pszichés függő vagyok. Hogy tehetném le végleg, nem csak 2-3hétre? hogy szüntethetném meg a sóvárgást?
amúgy készülj fel hogyha abbahagyod hirtelen nagyon beteg leszel. én fájtam, fáradt voltam folyamatosan, sokat zabáltam és olyan volt mintha erős náthám lenne, alva jártam, összevissza ingadozott a hangulatom és megakartam magamat ölni.
meg kívántam.
de ez majd fokozatosan elmúlik. lehet tapasztalni torzulásokat is. ezt talán érteni fogod mire vonatkozik.
Szerezz egy párt magadnak, legyél szerelmes, az is módosult tudatállapot, nálam bejött...;)
Hajrá!
Azért van szükség az elvonóra, mert enélkül az elvonási tünetek megjelenésekor visszaeshetsz. Ott minden rendelkezésre áll, hogy rendbejöjj. Pszichiáter is van, aki a lelkedet is rendbeteszi, és orvos is.
Az is nagy segítség szerintem, hogy a többiek, akik szintén leszokóban vannak, átlendíthetnek a holtpontokon. Egymást támogatva, közösen könnyebb lesz megszabadulni a drogoktól, mint egyedül.
Szükség lehet arra, hogy állandó orvosi felügyelet alatt legyél, mert az elvonási tünetek miatt lehetnek embert próbáló időszakaid.
Ne legyél ilyenkor egyedül! Sokat számít, ha van kinek elmondanod, hogy mit érzel, ha látod, hogy együttéreznek veled, hogy támogatnak. Ha látod, hogy mások is átélik azokat, amiket te, és ha nekik sikerült már előbbre jutni. Óriási bátorítást, erőt adhat az, ha látod, hogy mások milyen eredményesen gyógyulnak. De a visszaesők példája is javadra válhat, mivel a saját szemeddel láthatod, hogy mi vár rád, ha nem vagy elég kitartó és elszánt. Viszont ha magadban vagy, akkor mindezek kimaradnak.
Ezért javasoltam én is, hogy szervezett keretek között elvonóval próbálj meg leszokni, ne csak úgy magadtól.
17:06 áh nálunk az elvonó egy trágya. semmilyen pszichiáter nem fog rendbe tenni agyilag hiszen nem is tud. ilyen nincs. gyógyszereket szedni elvonásra meg rosszabb mintha tolnád a cuccot.
nézd meg a herkásokat. methadone-t kapnak. Az még rosszabb. Ismertem olyat aki attól halt meg.
Az elvonó lószärt sem ér. Én magamtól szoktam le mindenről, elvonón életemben egyszer voltam, elég is volt, kinevettem az oktatómat, megköszöntem a "segítségét", és szolidan távoztam. Aki oda küld, gyanítom, még sosem volt ilyen helyen, de még a közelében sem....
Nálam inkább "családi" okok vezettek a leszokáshoz és ahhoz, hogy legyen bennem erő hozzá. Az egész életszemléletem megváltozott 5-6 hónap alatt egyetlen egy dolog hatására. Teljesen másképp állok azóta az élethez, a jövőhöz, az emberekhez.
Ha érdekel, elmesélem privátban, de igazából nem nagy dolog, nekem mégis elég volt.
Ha segítség nélkül nem megy, nem az elvonó az, ami segíteni fog rajtad, én azt mondom...
22/L
Ha esetleg mégse mész elvonóra, próbáld ki az ibogaint. Ezzel többek között Csehországban gyógyítanak heroinistákat kiemelkedő sikerrel. Dohányosoknak is bevált, mert igazából minden függőséget töröl, tiszta lappal indulhatsz egy iboga trip után. 1-3 napig tart a hatása, esetenként erős rosszulléttel, de utána a függőséged tárgyainak még a gondolatától is irtózni fogsz.
Olvass utána először a daath.hu "ibogainnal pár nap alatt" c. topikjában. Vannak rajta nagyon pozitív beszámolók.
18:34 az ibogain szép és jó de 3 napig feküdni a padlón erős hallucinációkban nem mindenkinek megoldható. + én azt hallottam annyira kipucol hogy van akinek újra kellett tanulni beszélni és járni persze valószeg az hatalmas dózis volt. ja és szerintem szinte beszerezhetetlen nálunk.
Én azt mondom ha le akarsz szokni akkor hagyd abba. nem könnyű de megoldható. én már korábban írtam hogy én is toltam a spunt és nem vagyok már rajta.
És ismertem olyat is aki lőtte és már nincs rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!