A dohányzásnak mi értelme van?
Mi értelme van a dohányzásnak?
Miért jó rászokni?
Miért örvend ekkora népszerűségnek?
Miért kezdték el a dohányzást az európaiak?
Nagyjából ennyi, amit #2 írt. Egyesek ráfogják a cigire, hogy azért szívják, mert megnyugtatja őket, de ezzel saját maguknak is hazudnak. A nikotin kiürülése miatt lesznek ingerültebbek, és amint pótolják a szervezet nikotinéhségét, nyugodtabbnak érzik magukat. Ezért veszélyes rászokni, mert utána nehéz leszokni róla.
Szomorú látni, hogy a tiltások ellenére nagyon sok fiatal mégis, mindenféle felelősségérzet nélkül dohányzik.
Engem már gyerekkoromban izgatott ez az egész dohányzás dolog, aztán 14-15 évesen elkezdtem próbálgatni és nagyon élveztem. Utána középsuliban szoktam rá napi szinten, mondjuk ebbe belejátszott hogy az osztálytársaim és a barátnőim nagy része dohányzott. Cigiztünk suli előtt, után, szünetekben, ha a városban mászkáltunk.
Most 31 évesen már csak rutinmozdulat. Reggel a kávé+cigi előtt alig látok ki a fejemből, a pisilés után az első dolgom. Stresszoldó. Ha felhúzom magam valamin, akkor ez első dolgom rágyújtani és lenyugtat. Ha bárminek neki kell állnom, akkor "előtte még rágyújtok" :D De ha jól érzem magam, mondjuk egy borozós estén, akkor meg ahhoz kívánom meg, olyankor szinte egymás után gyújtom :D
Vagy ha várni kell valamire (busz, villamos mondjuk 5-10 perc múlva jön, vagy előbb értem oda egy találkozóra), akkor elszívok addig egy cigit, hogy menjen az idő.
De ha másik dohányossal vagy, akkor a beszélgetéshez is automatikus, hogy rágyújtotok. Gyakran nem is azt kérdezed, hogy beszélünk-e valamiről, hanem hogy "Kimegyünk cigizni?"
Vagy melóban két vendég között kimegyek cigizni, addig is átmozgatom kicsit a lábaimat, ne csak üljek egész nap, kis friss levegő, napfény :) aztán ha a vendég is dohányzik, akkor még el is szívunk együtt egy cigit, beszélgetünk közben :)
#4 vagyok
#6 ne magadból indulj ki! 😡😡 Kifejezetten szép, kulturált lakásban élek, bent nem is cigizek, csak az erkélyen.
#7 oké, nyilván függőség, de attól még jó érzés, meg csomó tevékenységhez kötődik, van egy hangulata :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!