Rendes cigiről átszokni E-cigire? Lenne értelme? 18/f
4 éve cigizek, leszokni 3x próbáltam, pár napnál tovább nem bírtam úgyhogy feladtam.
Jobb lenne valamivel ha átszoknák e-cigire? Attól legalább nem lennék büdös és bent a szobámban is szívhatnám.
Több ismerősöm próbált leszokni a cigiről e-cigi használatával.
Annyit értek el, hogy mind a kettőt szívják már, persze ugye az e-cigit ott is jobban ahol addig cigit soha és ha más nem csak pár szívást, mert nem bírják ki és nem is kell.
(Most több mint 10 emberről beszélek, hogy ezzel csak mind a kettőre rá szoktak. Cigiből se szívnak kevesebbet, csak mikor semmit nem szívtak, mert nem tudtak kimenni, vagy olyan helyen voltak ahol a rendes cigi feltűnő lett volna, most ott az e cigit szívják a semmi helyett)
Igen, lenne értelme, mert a tüdőd felszabadulna egy kicsit. Épp tegnap láttam egy kisfilmet az E-cigiről, ahol különböző alanyokkal és abyagokkal kísérleteztek: kevesebb nikotint tartalmaz, ezért kevésbé okoz függőséget. Az ízesítő anyagokról egyedül a mentolosról bizonyosodott be, hogy károsabb, mint a más ízesítésűek.
A normál cigi égésekor rengeteg káros anyag keletkezik, ami bekerül a szervezetbe - az E-ciginél nem.
Az E cigi sokkal ártalmatlanabb a rendes dohánytól, de inkább tuti tippként azt tudom javasolni, hogy rá se kellett volan szokni. Főleg nem 14 évesen, elmondásod szerint.
Nem is próbáltál meg igazán leszokni, azért tenni is kell, ellent állni a kísértésnek.
Viszont ha menthetetlen, akkor az E-cigi még mindig jobb, hátha sikerülne idővel abból is csak a dohánymentesre rászokni.
Ott kezdődik a probléma, hogy előadjátok (nem csak te), hogy le szeretnétek szokni a cigiről - pontosabban szólva csak valamelyik mellékhatásáról - valójában meg eszetek ágában nincs leszokni magáról a cigarettázás élményéről. Amíg ez így agyban nincs rendben, addig kár itt vacakolni...
Legyünk őszinték, nektek olyan megoldás kéne, hogy kifelé elő lehessen adni, hogy nem dohányoztok, valami biológiai csoda folytán nem rombolódik az egészségetek sem tőle, közben meg sarkon fordultok, és vígan dohányoztok tovább... Ki is kéne írni a pályázatot, meg a Nobel-díjat ennek kivitelezésére. Hátha összehozza a 21. századi tudomány, nem tartom lehetetlennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!