Mennyi idő lesz átszokni sima cigiről e-cigire?
Tegnap vettem meg életem első elektromos cigijét és eddig nagyon tetszik. Az esti 4-6 szál helyett csak 3-at szívtam, plusz ugye az e-cigit próbálgattam. Ami zavar, hogy még figyelnem kell arra és ki kell tapasztalnom, hogy mennyi füstöt szívjak be, ami ugye a ciginél automatikusan megy. A célom az lenne, h ne szívjak sima cigit mellette.
Nektek mennyi idő volt az átállás?
Én szerencsére azonnal átálltam.
Megjött az e-cigi, beüzemeltem, és azóta 1 normált se szívtam el.
Rá 1 hétre amúgy nagyon nagy vágyat éreztem, hogy rágyújtsak, meg is tettem, de 2 slukk után eldobtam, mert elviselhetetlenül rossz íze volt. :D
Előtte 9 évig dohányoztam.
Apámnak is vettem egy drágább e-cigit, mert már kihat az egészségére úgy 40 év dohányzás után... Napi 1-másfél dobozzal szívott. Azonnal letette a rendes cigit amikor megkapta ezt, és úgy 2 napig használta is. Majd rágyújtott mert megkívánta... Utána rászóltam és 2 hétig kibírta, de utána megint titokban vette a cigit és szivogatta reggelenként meg esténként. Amióta erre is rájöttem, teljesen visszaállt a rendesre.
Szerintem a vágyaidat nem elégíti ki teljesen az e-cigi, szóval nagy akarat erő kell hozzá. Vagy leszoksz, vagy nem.
Szerintem nem jó egyszerre a kettő. Én is "direktben" váltottam: egyik éjjel elszívtam a maradék pár szál rendes cigit az utolsó dobozból, és másnaptól kizárólag e-cigi. Három hónapig csak azt használtam, és egyáltalán nem hiányzott a másik. Csak aztán jött egy nagyon stresszes időszak, amikor visszaszoktam. :(
Próbáltam "vegyesen" egy ideig, de úgy nem volt jó. Most megint szeretnék csak e-cigit használni.
Pont ma egy hete kaptam meg az e-cigimet. Másnap már összesen csak két szál sima cigit szívtam, aztán következő nap is csak ennyit, utána meg már csak egyet, a reggeli legelsőt. Ha jól számolom, ma volt a harmadik (vagy negyedik olyan nap, hogy egyáltalán nem gyújtottam rá, csak az e-cigit szívtam, és nem is hiányzik a hagyományos cigi.
Nekem mondjuk annyi előnyöm van, hogy egy jó öt éve már volt e-cigim, és pár hónapig azt szívtam, szóval már tudtam, mire számítsak, de azért az akkori (teljesen cigi méretű) e-cigim köszönőviszonyban sincs a most kaphatóakkal, még az egyszerűbb és olcsóbb változatokkal sem.
Párom egyik napról a másikra átállt.Már úgy másfél éve nem gyújtott rá.
De ez amúgy folyton a szájában van, szerintem többet sziv ebböl mint a sima cigiből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!