Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Szeretnék leszokni a dohányzás...

Szeretnék leszokni a dohányzásról, tippek?

Figyelt kérdés
Szinte egésznap dohányzom. Reggel ébredés után egymás után 3 szál, kaja előtt-után, sorozatnézés közben folyamatosan. Igazából bármit csinálok, cigiznem kell. Próbáltam már többször letenni, de egyszerűen nem megy. Mivel tudnám helyettesíteni a cigit? Pl. sorozatnézés közben dohányzás helyet mit csináljak? Reggelente járok futni és 2 naponta edzőterembe, de mindezek mellett is dohányzom.

2021. aug. 22. 02:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Vegyel egy ecigit, a ritualet a megszokast kivaltja. A nikotin hiany ha radtor, ragozz.

Stb.. probalkozom en is epp. Nem birtam az elvonasi tuneteket, igy napi 2 szalat elszivok, remelem hamarosan mar azt se

2021. aug. 25. 19:29
 22/22 anonim ***** válasza:
Én három éve az egyik absztinens alkoholista ismerősöm tanácsát fogadtam le, amivel ő annak idején az alkoholról szokott le: ha 3 percig kibírod, akkor 3 óráig is; ha 3 órát kibírsz nélküle, akkor 3 napot is; ha 3 napot, akkor 3 hetet, és így tovább. Lehet butaságnak hangzik, de három nap után engem motivált, hogy legyen meg az egy hét, aztán a három hét. Ha jól emlékszem, az első pár nap könnyű volt, aztán valahogy a 7-8. nap körül kívántam igazán a nikotint, előtte csak az elvonási tüneteket miatt haldokoltam kb. Egy idő után már az is motivált, hogy erősebben éreztem az illatokat, ízeket. Bevallom őszintén azt is, hogy a mai napig kívánom a cigit (a mai napig álmodom vele!), de már nem tudnék rágyújtani. Már fél év után is nagyon büdösnek éreztem, sőt egyszer cigiztem is, ocsmány íze volt. Egy szálnak se csábulj el, hidd el, ennyitől is vissza lehet szokni! Nem hittem el, mikor azt mondták, hogy 30 év leszokás után is olyan elszívni egy szálat, mintha sosem szoktál volna le, de tényleg olyan. Én sokáig ecigiztem is, magamnak kevertem a liquidet, és olyan készülékem volt, amin lehetett állítani, hogy hány watton porlasszon, így kicsit visszaadta az élményt (torokkaparás), meg eleinte nagyobb koncentrációjú nikotint raktam bele. Egy szál cigi kb. 14 szívás, próbáltam az ecigit is így szívni, volt, hogy bevált, de az elején inkább az segített, hogy addig szívtam 1-1 alkalommal, amíg már nem kívántam a sima cigit. Aztán igazából erre szoktam rá/át, de már azt is letettem kerek egy éve (egy megfázás miatt).
2021. szept. 8. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!