Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van itt olyan, aki jelenleg...

Van itt olyan, aki jelenleg nem szeretne leszokni és élvezi a dohányzás minden pillanatát?

Figyelt kérdés

Minden egyes kommentben azt olvasom csak, hogy jaj, ennyi ideje akarok leszokni, jaj annyiszor próbáltam, de olyan választ nem hallottam, hogy valaki isten igazából élvezné. Tényleg mindenki csak azért szívja, mert érzi, hogy kell neki és így könnyít magán, vagy tényleg van olyan, aki ezért is, de mindemellett érez mellé valami pluszt?

Most nem feltétlen 14 és 15 évesekre gondolok, de kíváncsiságból kérdeztem ezt most meg. Mivel általában (véleményem szerint) ezt is az ellentétek mozgatják: ameddig nem dohányzik az ember úgyis kipróbálja, érdeklődik, idővel azzá válhat, utána mikor rászokik, akkor jaj, ő nem akar, ő abbahagyja és újra... Lehet, hogy bennünk van, hogy mindig az a jó, ami jelenleg nem elérhető számunkra.

Ha lehet, akkor írjátok le azt is, hogy ki hogyan, mikor, miért szokott rá, jelenleg milyet szív, és ha lehet nemet és kort is kérnék.

Köszönöm szépen! :D

2011. márc. 13. 12:39
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

55 éves vagyok, és 14 éves korom óta dohányzom. Előbb öltözöm fel, hogy elmenjek boltba cigiért, mint kenyérért.

Sajnos nincs elég akaraterőm ahhoz, hogy leszokjak róla, pedig már bio rezonanciás kezelésen is részt vettem.Jelenleg kék Viceroy-t szívok.

2011. márc. 13. 12:54
 2/19 anonim ***** válasza:

Amikor dohányoztam, élveztem minden egyes mozzanatát, a meggyújtás külön szertartás volt, főleg, ha gyufával gyújtottam. Szerettem az ízét, imádtam, hogy kulturáltan tudok dohányozni (ezt nagyon sokan nem mondhatják el magunkról), s közösségösszehozó és -összetartó hatása is van. Egyébként én nem küzdöttem azon, hogy abbahagyjam, egyszerűen nem kellett már, így nem gyújtottam rá. De ha megkívánnám, ugyanakkora élvezettel szívnám, mint azelőtt. Nem mellesleg a legemlékezetesebb beszélgetések is dohányzás közben történtek :) (persze ezzel nem a dohányzás mellett kampányolok) (bár én nem voltam annyira függő, hogy bolond legyek, ha nem tudok épp gyújtani, nem a cigi határozta meg az életemet)

26/N

17 évesen szoktam rá, mert a barátnőim is cigiztek és kijártam velük a kijelölt helyre, egy idő után én is gyújtottam. Fehér multival kezdtem (295 Ft volt egy doboz), kék multival folytattam (315 Ft lett), majd világoskék Moon, piros moon, piros multi, kék viceroy, zöld viceroy, aztán már nem kellett, mindez kicsivel több, mint 8 év leforgása alatt.

26/N

2011. márc. 13. 13:09
 3/19 anonim ***** válasza:
Most látom, kétszer is "aláírtam" :D
2011. márc. 13. 13:10
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

17 lehettem kb. amikor rászoktam.Előtte is cigiztem hébe-hóba(16 évesen), de csak buli alkalmával 1-2 szálat, aztán valahogy megszerettem, hozzátartozik a napi rutinokhoz (kávéhoz, kaja és szex után, sörözés mellett, stb...) és szeretem szívni. Ha már nem szeretném, akkor leraknám, ez ilyen egyszerű.(mármint szerintem ilyen egyszerű, de mivel még eszem ágában sincs lerakni, így nem tudom, ha tényleg le akarom majd tenni, sikerülni fog-e.).De mivel sok mindent kipróbáltam már és semmire nem szoktam rá, nem érzem lehetetlen dolognak.

23/L

2011. márc. 13. 16:58
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én élvezem, pedig 3-4 szálat ha elszívok egy héten... Ha egy nehéz napnak vége, kimegyek a kertbe vacsora után és a hintaszékben rágyújtok. Sosem értettem az olyan embereket, akik tolják a talicskát, vagy szerelik az autót, közben lóg a szájukból a cigi. Mi értelme van úgy? Elmarad az élvezet, így tényleg csak egy káros mellékcselekvés. Régen én is többet cigiztem, persze nem a fent említett módon. Aztán rájöttem, tök felesleges ilyen sokat szívni, úgyis csak az elsőnek érzem az ízét. A kevesebb több, ahogy mondják.

15 évesen kezdtem piros Multival és azóta is azt szívok. Kollégista voltam, alap hogy cigizni kell, különben minden jóból kimaradsz. Volt olyan időszak, hogy napi fél dobozzal, de néhány éve már csak ez a pár szál. Erről viszont nem tudnék lemondani, de nem is akarok.

29/f

2011. márc. 13. 17:01
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
Ja, elfelejtettem.Narancs pall mallt szívok vagy ha mondjuk az nincs a boltban, akkor sárga multit.Ezekkel is kezdtem.(csak ugye akkor még világoskék volt a multi és pall mall is, de ugyanaz az erősség)23/L megint.
2011. márc. 13. 17:01
 7/19 anonim válasza:
100%

20/F vagyok, 15 évesen szoktam rá, mondhatni társaság miatt.

Egyáltalán nem bánom, eszemben sincs h leszokjak :)

Élvezek minden szálat, amit elszívok és ahogy előttem is mondták, a dohányzásnak megvan a maga szertartása, összefogó ereje.

Ezek mellett egy-egy nehéz nap, ZH, vizsga után, szex után hihetetlenül jól tud esni, de egyébként sem vetem meg..

Kb 1 dobozt szívok egy nap, kék bond-ot.

2011. márc. 13. 18:13
 8/19 A kérdező kommentje:

Többek között azért kérdezem, mert kezd kialakulni egyfajta függőség nálam, néha-néha elszívtam gyengébbekből olyan 6-8 szálat, aztán most ahogy elfogyott az utolsó doboz, így nem vettem és eléggé szarul vagyok. (fáradt, nyűgös, szenvedős, unatkozós, antiszociális, vitatkozós, stb. hangulat)

1. válaszoló: sajnálom, hogy így kell élned, tényleg eléggé rá lehet szokni, mivel én még csak minimális mennyiséget és erősségűt szívtam, így belegondolni is rossz, hogy nektek milyen lehet... :S

2. válaszoló: köszi szépen a hosszú választ, sajnos én úgy vagyok, hogy néha érzem a feszültséget, hogy na, most szívnom kell, most szívnom kell, aztán az, ahogy előveszem a dobozt, beteszem a számba a cigit, meggyújtom, beleszívok kettőt és már érzem, hogy oké, telítődtem, nekem többre nincs is szükségem. Aztán elszívom, kicsit húz a fejem és semmi, jobb kedvem van, nem vagyok annyira morcos, kíváncsiságból szoktam rászívni még párat, de néha azok már semmi jóérzetet nem hoznak, néha pedig ha kicsit sokat szívok, akkor cigi szagút büfizek... xD

4. válaszoló: köszönöm szépen. :) én folyamatosan kétségek között hánykolódik, az lenne a legjobb, hogyha nyugodtan tudnék szívni, de sem a barátaim, sem pedig a családtagjaim nem tudják, így csak hébe-hóba szoktam, köztük lévő feszültséget pedig rajtuk levezetni. tudom magam is, hogy káros, egészségtelen, de amikor jóérzést kelt az emberben, arra mit tudunk mondani? meg igazából nálunk rengetegen cigiznek az egyetemen és bárki bárhogy mondja, hogy káros, mégsem úgy látni rajtuk, hogy nagyon tönkretenné őket (még?, reméljük nem így van:) )

5. válaszoló: természetesen függ attól is, hogy milyen körülmények között szokott szívni az ember, de mivel énnekem is megvan ez, és mégis kívánom máskor is, ez kicsit nehezebb. Mivel eddig a heti egy alkalommal elment olyan 6-7 fehér cigi, az oké, de most már mikor felidegesítenek is azt várom, hogy mikor legyek magamban és szívhassak, aztán ha valaki velem van, nem érti miért vagyok morcos, mi a bajom, miért morgolódok. :S Igazából szerintem tényleg nagy akarat kell, hogy valaki ennyire leredukálja a napi adagot, de szerintem tényleg ennyit lehet élvezni, tehát akármennyire is kívánnám, nem tudnék naphosszat szívni, szívni és szívni.

Egyébként a koli az középsulis volt, vagy egyetemi? Mert nálunk az egyetemin szinte mindenki cigizik, így igazából kimarad az ember a nagy beszélgetésekből, mulatságokból, de mondjuk a középsulisban szerintem tuti tiltották és úgy nagyobb a varázsa. Nekem is úgy van, hogy mivel nem tudják, ez ad egyfajta adrenalin löketet. :D

Utolsó válaszoló: nálam az a baj, hogy se nem a társaság, semmi ilyen nincs, ami motivál, hanem tetszik a cigi füstje, ahogy el lehet vele játszani, ahogy kijön az ember száján... Igazából ezért szeretném szívni és nem a nikotin miatt, bár most már lehet arra is nagy szükség lenne, a feszültségoldás végett... :S Egyébként ezért nem jöhet szóba a vizipipa, mert igazából nem tetszik és cigi párti vagyok(lennék?). Igazából úgy nem tudom, hogy lenne-e nálam értelme, hogy nem cigiznek a barátaim, nem tudom, velük hogyan tudnám megértetni, vagy valami hasonló. De tény és való, hogy nálunk is rengetegen szívják az órák közti szünetekben... :D

Most egyébként próbálok úgy lenni, hogy elfogyott, nem veszek, de most nagyon morcos, ideges, mérges, szenvedős, unatkozós és hisztis kedvem van (fiú létemre :S) és igazából érzem, hogy megoldást az jelentene, ha gyújtanék, csak akkor lehet kezdődne előről az ördögi kör. :( Eleinte úgy éreztem, hogy tényleg akkor szívok, amikor akarok és akkor tényleg örömet nyújt és tetszik, ellenben most már érzem, hogy a szervezetem "követeli", hogy szívjak, aztán lesz jó...

Megpróbálom kibírni, hogy ne szívjam, igazából szerintem rászoktam és elég nehéz lesz így leszokni, de mivel még csak gyengéket szívtam, elég nagy időkihagyásokkal (helyenként 2-3 hét), így abban bízom, hogy ez hamar "megoldódik". :S

Egyébként ha mégsem oldódna meg, akkor tudtok "tanácsot" adni, hogy milyet szívjak? Mivel a 0,1-esek kezdésnek nem rosszak, "játszani" velük, de mikor az emberben tombol a r.hadt nikotinéhség, akkor valami olyat akar szívni, amitől elmúlik ez, és jó lesz. Az az igazság, hogy 0,1-esből szívtam 7-et, 8-at, mire éreztem, hogy jött valami, de akkor sem telítődtem, úgyhogy az szerintem kilőve, de a 0,4-es világoskék dunhill meg túl erősnek bizonyult, mivel 2-3 slukk után múltkor úgy elteltem, aztán csak már elszívtam, ha rágyújtottam, de értelme 0 volt... Valami köztes állapot kellene, vagy ha már tényleg nem bírom abbahagyni, akkor lehet, hogy olyan cigi kellene, ami erős és azzal kitartok sokáig? Piros multi? Piros marlboro? Ötletek? Szerintetek jól tettem, vagy mit csiináljak? Nem igazán tetszik ez az állapot...

Köszi előre is! :D

2011. márc. 14. 00:10
 9/19 anonim ***** válasza:
Én válaszolnék, de hogy mindenkinek regényt írtál, nekem meg egy kösz bmeg se jutott...így inkább nem pazarlom az időmet, mivel itt kérdeztél én válaszoltam, egy köszi legalább kijárt volna... d
2011. márc. 14. 00:41
 10/19 A kérdező kommentje:
Na, ne haragudj. :D Tényleg nem direkt hagytalak ki, megpróbáltam mindenkinek írni, aztán szerintem átsiklottam a kommented felett. :(
2011. márc. 14. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!