Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Van itt olyan, aki jelenleg...

Van itt olyan, aki jelenleg nem szeretne leszokni és élvezi a dohányzás minden pillanatát?

Figyelt kérdés

Minden egyes kommentben azt olvasom csak, hogy jaj, ennyi ideje akarok leszokni, jaj annyiszor próbáltam, de olyan választ nem hallottam, hogy valaki isten igazából élvezné. Tényleg mindenki csak azért szívja, mert érzi, hogy kell neki és így könnyít magán, vagy tényleg van olyan, aki ezért is, de mindemellett érez mellé valami pluszt?

Most nem feltétlen 14 és 15 évesekre gondolok, de kíváncsiságból kérdeztem ezt most meg. Mivel általában (véleményem szerint) ezt is az ellentétek mozgatják: ameddig nem dohányzik az ember úgyis kipróbálja, érdeklődik, idővel azzá válhat, utána mikor rászokik, akkor jaj, ő nem akar, ő abbahagyja és újra... Lehet, hogy bennünk van, hogy mindig az a jó, ami jelenleg nem elérhető számunkra.

Ha lehet, akkor írjátok le azt is, hogy ki hogyan, mikor, miért szokott rá, jelenleg milyet szív, és ha lehet nemet és kort is kérnék.

Köszönöm szépen! :D

2011. márc. 13. 12:39
1 2
 11/19 anonim válasza:
18 eves lany vagyok, 14 eves korom ota dohanyozom. En nem tudnam letenni mert imadok dohanyozni.
2011. márc. 14. 09:45
 12/19 anonim ***** válasza:

Természetesen középiskolai kolesz volt. (ki jár 15 évesen egyetemre?:-) ) Naná, hogy tiltották! Csak a 18 éven felüliek járhattak le a dohányzóba, de azt figyelte a nevelőtanár. Így mi a kazánházba jártunk cigizni. Az iskolai szünetekben pedig a budiba, ahogy szerintem most is minden kiskorú... Aztán volt egy idő, amikor minden szünetben razziáztak a tanárok, bejöttek a mosdókba. Ezért mi a fülkékbe zárkóztunk be, olykor 3-an, 4-en. Egyik ilyen alkalommal bekopog a tanár, és mi véletlenül ketten mondtuk egyszerre, hogy foglalt! Á, nem volt égő:-) Utána már okosabban csináltuk, felváltva őrködtünk.

Szép emlékek ezek. Viszont ahogy nőttem fel, úgy változott a dohányzás és a dohányos társaság. Már nem csak a lúzer eminens az, aki nem dohányzik. Később meg már az a lúzer, aki dohányzik. Én örülök, hogy akkor kiéltem magam, jó buli volt, nem bántam meg egy szálat sem. Viszont annak is örülök, hogy ma már nem a mindennapjaim része a cigi. Tilos a buszmegállóban, aluljáróban (pedig ott volt a legjobb) és ennél már csak kényelmetlenebb lesz dohányosnak lenni.

Én azt javaslom, hagyd abba! Te is tudod, hogy csak nehezebb lesz, ha jobban rászoksz. Egyetemista korban már nem csak a gyökerek nem szívják.

Ha pedig nem tudod megállni, mert mégis jó buli, vegyél erősebb cigit. A "hegyi levegő" sokkal ártalmasabb állítólag. Mélyebbre kell tüdőzd, hogy érezz valamit.

2011. márc. 14. 16:48
 13/19 anonim válasza:

Szia, én napi 3-4 szálat szívok 3 hónapja, kék Bondot, kék vagy sárga Multifiltert.

Nekem szertartása van ennek a pár szál ciginek és nem is akarom, hogy többet szívjak, mert attól tartok, akkor elmúlna a "varázsa". Ezt a pár szálat pedig teljes átéléssel, élvezettel szívom el. Egyelőre nem szándékozom abbahagyni a cigizést, mert számomra különleges élvezetet ad. Az is pozítívum, hogy kevésbé nassolok azóta édességet, nem érzem magam éhesnek. Nálam egyelőre még több a pozítívuma, mint a negatívuma.

36/N

2011. márc. 14. 21:03
 14/19 anonim ***** válasza:
En imadok cigizni.Reggel elobb kelek egy fel oraval,csak a kave,cigi kedveert.Ha reggelre nem marad cigim nem tudok elaludni(ezert tankolok este mindig:).Ha nem szivhatok(beteg a gyerek es korhazba vagyunk),nem lehet hozzam szolni.Mind manualisan,mind oralisan fuggo vagyok tole,es imadom minden mozzanatat.Nem akarok leszokni,csak szeretnek egy kicsit jobban keresni,hogy megtudjak venni egy Kentet is.Most sophiet sodrok.Pall mall-szivtam sokaig.18 eves koromban szoktam ra,a kivancsisag hajtott. 36/N
2011. márc. 15. 14:24
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszi szépen a válaszokat! :D

Mert egyébként már viszonylag elmúlt az, hogy szívnám. :D Mármint legalábbis az, hogy annyira azon jár az ember esze és ha például lefoglalja magát az ember, akkor egyértelműen eszébe sem jut. De példádul álmomban igen... :O

Meg inkább az a nehéz, hogy amikor megy az ember az utcán és állandóan csak szívják, szívják, szívják, szívják...

Egyébként nektek mikor és hogyan tudták meg otthon, hogy cigiztek? Hogyan reagáltak rá?

2011. márc. 17. 08:48
 16/19 anonim ***** válasza:

Apám dohányzott. Amikor kiment rágyújtani, mondtam neki, várj, én is megyek. Azt hitte, viccelek, és majdnem leült a földre, amikor elővettem a cigimet és meggyújtottam. Ennyi a történet, innentől már szájról szájra járt a "hír", hogy dohányzom, nekem el sem kellett mondanom másnak :)

26/N

2011. márc. 17. 16:46
 17/19 anonim ***** válasza:

nálunk a családban mindenki nagy antibagós. én meg 17 évesen rászoktam.

eleinte persze azért mert milyen menő, nagy, okos 12.esek vagyunk, lemegyünk a kávézóba a suli mellé és ott bagózunk nagyban, stb.

idővel rájöttem, hogy én szociális dohányos vagyok. leginkább akkor szeretek rágyújtani, ha van társaság, sörhöz iszonyat jól esik, energiaitalhoz szintén. kaja után is.

ha egyedül cigizek (este, kinn az erkélyen, teával, laptoppal az ölemben) akkor is valamiféle társasági életet élek, hiszen ezt az oldalt olvasgatom.

egyébként anyum még mindig nem tudja, h cigizem, hiszen előtte sosem csinálom, mindig alaposan megmosom az arcom, a fogam, a kezem mielőtt találkozunk. és ha huzamosabb időt töltök vele, akkor simán kibírom bagó nélkül, még csak nem is gondolok rá, h milyen jó lenne elszívni egyet.

úrinő utcán nem dohányzik, szóval buszmegállóban régebben sem cigiztem, de más közterületen sem nagyon. kocsmában, egyetemen viszont igen.

2011. márc. 18. 11:37
 18/19 anonim ***** válasza:
Igen élvezem!
2011. márc. 26. 12:23
 19/19 anonim ***** válasza:

Én napi 4-6 szálat szívok, ennek kb a fele kikapcsolódás, a másik fele a rászokás miatt. Többet nem is akarok, mert akkor már nem érezni a hatását. Meg szerintem érdemes kivárni, amíg már jelentkeznek a nikotinéhség jelei, mert akkor sokkal jobban beüt, nálam ilyen "szétfolyok" érzés van a napi elő cigiknél, vagy ha már nagyon kellett. :D

Minőségi töltődohányt veszek, így azt ki is lehet élvezni.

20/F

2011. márc. 29. 15:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!