E-cigi vs dohányzás?
Sajnos én is dohányosok közé tartozom. Tinédzseri beilleszkedési nehézségek, rossz társaság stb.. Elérkeztem a "Nagy döntés"-hez, mint már oly sokszor... Hallottam a nikotinos tapaszról, rágóról, terápiákról, még vmiféle akkupunktúráról is. Próbálni egyiket sem próbáltam, hanem az egyszerű, leteszem, nem gyújtok rá többé módszert. Sajnos nem sikerült :S
Nem tudom, hogy mennyi értelme van, de vmiféle leszoktató módszert ki szeretnék próbálni, hátha...
Leginkább az e-cigi érdekelne. Itt a gyakon főképp tapasztalatokon(!) alapuló vélemények érdekelnének.
Van itt olyan aki leszokott e-cigivel, vagy ismer olyat? Vagy épp leszokóban van?
(kérem azokat, akik csak hallomásból ismerik az elektromos cigarettát, azok ne itt véleményezzék)
Más módszerekkel való leszokásról is szívesen olvasnék!
Előre is köszönöm!
Én 14 vagyok és nem cigizek. Kapott a család egy ilyen E-Health márkájú e-cigit. Én kb 2-3 hétig szívtam mert ízlett.
De semmi hatása sincs. pedig ez a legerősebb volt ebben a márkában. Le lehet vele szokni de a minimum határ amiben vegyél ecigit az 12000 körül van. Az megéri.
Szerintem ne e-cigizz.. De rendes cigizni se cigizz, inkább próbálj meg leszokni! Mielőtt azt irnák sokan hogy okoskodok, ez természetesen emberfüggő amit most írok le.
Szóval én is vettem e-cigit, előtte 1 dobozzal szívtam, utánna mivel nem volt büdös az e-cigi mivel nem füstöl, és illata sincs túlzottan,így állandóan mellettem volt, és annyira sokat szívtam az e-cigit, hogy utánna 2 doboz cigit szívtam el naponta,na ezt nagy küzdelem árán lecsökkentettem 1-re vissza.Természetesen ezt is lekéne 0-ra! Szóval nekem nem jött be, mert csak többet szívtam utánna :(
Ahogy az előttem szólók válaszaiból is kiderült, leszokni csak akarattal lehet. Na persze az e-cigaretta nagyon jó kiegészítő, de az akaraterőt nem helyettesítheti.
Sokan úgy szoknak le a cigiről, hogy nikotinos e-cigit vesznek, aztán hétről-hétre csökkentik a patronban a nikotin mennyiséget, míg végül teljesen nikotinmentes elektromos cigit szívnak. Gyakorlatilag észre sem veszed, és megszűnik a nikotinfüggőséged. Az egyik ismerősöm innen rendelte az e-cigijét a leszokáshoz, itt van mindenféle patron:
Végül egy jó tanács: Olcsó elektromos cigit venni nem érdemes! Csak valami márkásat vegyél, mert az olcsóért is pénzt adsz, csak az nem ér semmit. Ezen az oldalon egész jó árban vannak márkás cigaretták.
Szia!
Én nem olyan rég vettem ecigit...még nem igazán tudtam meg szokni, azaz a simát nem hagytam még el.
Akarat erő biztos, h kell ehhez is, ha a leszokás a cél.
Olcsóbb változatot magam sem ajánlok, mert nem mindegy mit tartalmaznak és, h rendelkeznek-e tanúsítvánnyal, szerintem a piacokon vagy ázsia centerben találhatók nem rendelkeznek!
Szerintem...ha valóban leszokás a cél, és önerőből nem megy, akkor az ecigi segíthet, viszont azt magamon is észre vettem első nap, h jóval többet szívtam belőle, mint ha simát szívtam volna...éreztem is a hatását, de másnaptól megembereltem magam.
Szóval mindenképpen okosan kell szerintem azért bánni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!