A légutakban lévő csillószőrök képesek visszanőni, v. a dohányzással végleg elöltem őket, és már semmi sem véd a különböző veszélyes porok ellen?
Talán az lenne a legjobb az egészségednek, ha nem folytatnád a dohányzást, ez belső szervileg értendő, de nem hinném, hogy a csillócskáid elpusztultak, hiszen nem gyújtottál tüzet az orrodban. Ha pedig ebből indulunk ki , amit hallottál, akkor minden olyan ember aki évek óta folyamatosan dohányzik, állandóan beteg lenne, vagy felső légúti, vagy influenza, de mindig bejutna valami.
Annyi lehet, hogy amíg kitisztul a légutad, addig kicsit más a szaglásod, de semmi egyéb, ne aggódj. 3 hónap az nem nagy idő, de a komolyabb gondok elkerülése érdekében tényleg hagyd abba.
Köszi a választ!
Egyébként valóban az a tervem, hogy felhagyok vele; (szerencsére még nem éreztem olyan erősen sóvárgást, hogy önállóan vásároljak egy dobozzal).:)
Bocs, rosszul fogalmaztam, amikor csillószőröket(azok valóban az orrban vannak) írtam csillóssejtek helyett! A mélyebb légutakban található csillóssejtekre gondoltam, amiknek az a feladatuk, hogy a veszélyes szilárd szennyeződéseket a szájüreg irányába hajtsák és az onnan köhögéssel távozhasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!