Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » A légutakban lévő csillószőrök...

A légutakban lévő csillószőrök képesek visszanőni, v. a dohányzással végleg elöltem őket, és már semmi sem véd a különböző veszélyes porok ellen?

Figyelt kérdés
3 hónap alatt szívtam el néhány doboz cigarettát haveri körökben, de alaposan megbántam, mikor megtudtam, hogy elpusztítja a légutak védelmi mechanizmusát. Ezelőtt egyáltalán nem dohányoztam.
2008. dec. 6. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Talán az lenne a legjobb az egészségednek, ha nem folytatnád a dohányzást, ez belső szervileg értendő, de nem hinném, hogy a csillócskáid elpusztultak, hiszen nem gyújtottál tüzet az orrodban. Ha pedig ebből indulunk ki , amit hallottál, akkor minden olyan ember aki évek óta folyamatosan dohányzik, állandóan beteg lenne, vagy felső légúti, vagy influenza, de mindig bejutna valami.

Annyi lehet, hogy amíg kitisztul a légutad, addig kicsit más a szaglásod, de semmi egyéb, ne aggódj. 3 hónap az nem nagy idő, de a komolyabb gondok elkerülése érdekében tényleg hagyd abba.

2008. dec. 6. 21:17
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Egyébként valóban az a tervem, hogy felhagyok vele; (szerencsére még nem éreztem olyan erősen sóvárgást, hogy önállóan vásároljak egy dobozzal).:)

Bocs, rosszul fogalmaztam, amikor csillószőröket(azok valóban az orrban vannak) írtam csillóssejtek helyett! A mélyebb légutakban található csillóssejtekre gondoltam, amiknek az a feladatuk, hogy a veszélyes szilárd szennyeződéseket a szájüreg irányába hajtsák és az onnan köhögéssel távozhasson.

2008. dec. 6. 23:18
 3/3 anonim válasza:
Lődd be magad inkább tiszta heroinnal! Az segít megkímélni minket az ilyen hülye kérdésektől!
2010. jún. 2. 01:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!