Leszokott dohányosok, vagy épp leszokóban lévők! A segítségetekre lenne szükségem. Tényleg ennyire nehéz felhagyni a dohányzással?
A problémám számomra nagyon fájdalmas, mégsem rólam van szó, hanem a páromról. Elítélendő amit teszek, hiszen tudom, milyen hihetetlen nagy függőséget okoz a cigaretta, és mennyire nehéz róla leszokni. A helyzet a következő: nem bírom elviselni, hogy a kedvesem dohányzik. Nincs jogom piszkálni őt, hiszen régebb óta dohányzik mint amióta együtt vagyunk, sajnos én mégsem bírom ezt feldolgozni. Próbáltam elfogadni, tényleg, de nem sikerült, bűntudatom is van. Számtalanszor kértem a párom, próbálja meg letenni... vettem neki nikotintapaszt, akkor megígérte (akkor már egy ideje próbáltam kérni őt erre) hogy leteszi a cigarettát... az ígéretét nem tartotta be. Mindig volt kifogás. A legújabb kifogása épp mostanában "évült el"... gondolhatjátok: eredmény semmi. Eddig meg tudtuk szépen beszélni ezt a problémát, mindig mondtam, ha egyszer együtt élünk, már nem tudjuk kivitelezni, hogy nem gyújt rá előttem (mert nem szokott), erre azt mondta, ha oda kerül a sor, leteszi a cigarettát. Ma már nem ezt mondja. Most már kitart amellett, hogy ő egyáltalán nem fogja letenni, én meg majd megszokom hogy így élünk.
Ti, akik már leszoktatok, vagy próbáltok, esetleg tervezitek... hogyan értétek el azt, hogy leszoktatok/rájöttetek, hogy abba szeretnétek hagyni? Vagy talán hagyjam inkább, ne bántsam őt ezzel? Szeretem, imádom, tudom hogy rossz ez a helyzet, de nekem ez fontos lenne!
A válaszokat előre is köszönöm: 18L
Köszönöm a válaszokat! Ezen az E-cigin elgondolkodok, meg is említem neki, amint lehetséges :)
Hát, igazából próbáltam már mondani neki, hogy kellemetlen a szag, és hogy neki hogy esne, ha én rászoknék, de ennek sincs eredménye. Mondtam neki, hogy egy fiatal huszonévesnek még nem kéne romlani a fogainak, nem kéne hamar kifulladnia, és nem kéne ilyen hamar elkezdenie ráncosodni.... ez sem hatott.... ezért és fordultam hozzátok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!