Kezdőoldal » Egészség » Dohányzás » Miért olyan bunkó sok bagós?

Miért olyan bunkó sok bagós?

Figyelt kérdés

Voltam egy szabadtéri koncerten! Nagy tömeg, 7-es buszra (gyk. Budapest, Rákóczi út) jellemző népsűrűgég! A súlyos függők nem bírnák ám ki, hogy ne gyújtsanak rá! :( Ráadásul ugrabugrálnak, és közben lóbálják a kezükben a cigarettát, hadd röpködjön összevissza a hamu! :(

Miért viszi le a cigaretta kézbevétele rögtön 20-szal az IQ-t?

2010. aug. 1. 01:19
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
61%

Ja, és 15:17-esnek:

dohányzom, és 115 kilót nyomok ki. A fekvenyomás szerintem nem mérvadó. Abban igazad lenne, hogy nem tudok annyit futni, mint a nemdohányzók. De ez van, nem Kenyában élek, max a busz után kell futni, azt meg tudok.

Egyébként a magyarok egyharmada dohányzik, tehát azon az 5fő/négyzetméteres helyen legalább egy, de akár kettő dohányos is lehet. Egyébként a koncertközönség 70-80%-a dohányzik, viszont sztem ennek alig 10-15%a gyújt rá, ha ténylegesen élvezi a koncertet. Én például már csak azért sem szoktam, mert nem tudok vele mozogni, nem tudom énekelni a dalt, meg eltereli a figyelmem. Ha cigivel akarok zenét hallgatni, akkor kiülök a kertbe. Bizony, vannak bunkó dohányosok, de semmi értelme általánosítani. Arányaiban ugyanannyi a bunkó a dohányosok között, mint a nem dohányosok között. Például, te is bunkó vagy, drága kérdező. Mert pusztán azért tetted fel a kérdést, mert feszültséget akartál szítani, és nem a válaszra voltál kíváncsi.

2010. aug. 4. 11:27
 22/33 A kérdező kommentje:

"Például, te is bunkó vagy, drága kérdező. Mert pusztán azért tetted fel a kérdést, mert feszültséget akartál szítani, és nem a válaszra voltál kíváncsi."

Már majdnem hasznosnak itéltem a választ, de emiatt a 2 mondat miatt teszem teszem! :( Nem általánosítottam, azt írtam, hogy sok bagós, és nem minden bagós, tudjál már különbséget tenni a kettő között!!! Így ékes bizonyítékát szolgáltatod annak, hogy bunkók a bagósok! :(

2010. aug. 4. 21:25
 23/33 anonim ***** válasza:

Nem, te ezt írtad: Miért viszi le a cigaretta kézbevétele rögtön 20-szal az IQ-t?

Mi ez ha nem általánosítás? Nézz tükörbe, és próbáld meg nem leköpni magad.

Itt a sok 60 alatti IQval rendelkező dohányos összeszedve: [link] minimális angoltudás, és alapvető műveltség szükséges.

2010. aug. 5. 13:49
 24/33 A kérdező kommentje:

"Nem, te ezt írtad: Miért viszi le a cigaretta kézbevétele rögtön 20-szal az IQ-t? "

Akinek nem inge, ne vegye magára! Te magadra vetted! De vigyázz, mert a számítógpnek sem tesz jót a cigifüst!

2010. aug. 5. 16:13
 25/33 A kérdező kommentje:
A belinkelt emberek többsége pipázott meg szivarozott. Annak még volt kultúrája. Alkoholhoz hasonlítva, ha a pipa vagy a szivar a minőségi bor, akkor a közönséges cigi (bűzrúd) a tablettás.
2010. aug. 5. 16:17
 26/33 anonim ***** válasza:
Át se látod, hogy magadnak mondasz ellent. Tehát azt mondod, hogy ha azon a bizonyos koncerten nem cigarettára hanem böszme nagy szivarra gyújtottak volna rá, ami legalább egy óráig ég, füstölög bűzölög melletted, az nem zavart volna? Mellesleg a pipában is és szivarban is dohány van, nem tündérpor, tehát ugyanúgy -->dohányoznak<---, és ugyanolyan büdös. A cigarettázásnak is megvan a maga kultúrája, amit nem a koncerteken cigivel ugráló vadbarmok képviselnek. Ha már borral példálózunk, akkor én is mondok egy ilyet. Aki tömegben (értsd: buszmegálló, koncert, aluljáró stb.) cigizik, az olyan mint a 15 éves pankok, akik a pancsolt bort isszák kétpofára a parkban. Aki jól megválasztott cigarettáját egy kávézóban, étteremben, pubban egy kávé/whisky/sör mellett fogyasztja, na ő az aki havonta vesz egy palack minőségi bort, és aromára, zamatra, színre, illatra odafigyelve issza a bort. Itt is van kultúra, ami nem arról szól, hogy a másik képébe fújjuk a füstöt. Én például ha a vonaton dohányzó vagonba szállok, és nem egyedül vagyok a fülkében, a biztonság kedvéért megkérdezem, hogy zavarja-e ha rágyújtok. Legutóbb egy öreg úr azt mondta, hogy nem zavarja, ő is dohányzott, de már leszokott. Arrébb mentem egy fülkével rágyújtani, hogy ne kísértsem. Tehát rohadt könnyű megfogni a rossz példákat, és a jó példákat meg elfelejteni. Pl. lehet, hogy abban a tömegben amiben voltál, az emberek 80%-a dohányos volt, és alig páran gyújtottak rá. Lehet, hogy aki előtted állt, és nem cigizett külön fegyelmezte magát, hogy tömegben nem gyújt rá. De ez nem tűnik fel.
2010. aug. 6. 10:04
 27/33 A kérdező kommentje:
A szivart meg a pipát azért hoztam példának, mert azt nem érdemes a tömegben meggyújtani, ergo, nem gyújtják meg, míg a cigit, a tapasztalatok alapján még mindig olcsó, ára miatt bárhol meggyújtják. Ezért utálom jobban a cigarettát. Na meg ha már vonat. Miért van az, hogy sok bagós a nemdohányzóba ül be, utána meg a folyosón füstöl. Épp azért van a dohányzó vagon, hogy oda üljön be!!! Szerencsére a folyosón füstölés már be lett tiltva.
2010. aug. 6. 16:55
 28/33 anonim ***** válasza:

A szivarról annyit, hogy a Silverado nevű magyar cég gyárt szivarkákat (magyarul szivar, csak olyan vastag mint a cigi), 20at tesz egy dobozba, és 320 ft (szemben a 6-7-800 ftos cigikkel szemben). Ma már (sajnos) nincs akkora divatja a szivarnak/pipának mint anno, pedig most jóval nagyobb választék van.

A dohányzó vagonok száma pedig korlátozott, a legtöbb vonaton pedig egyszerűen nincs is. Hidd el, hogy ha van dohányzó vagon, akkor a legtöbb dohányos odamegy dohányozni, mert nem kell a 30ezres büntetés.

Én amúgy magamnak töltöm a cigit, cseresznyés vaniliás dohánnyal, és olyan illata van a füstjének, hogy nem küldenél arrébb, az biztos. Tapasztalatból mondom. Éppen ma, a városi sztk udvarában dohányoztam (kijelölt dohányzóhelyen) és elgurult mellettem egy kerékpáros hölgy. Bement egy kávéért, és megkérdezte, hogy az én cigimnek van-e ilyen kellemes illata. Mondtam, hogy annak, mire megkérdezte, hogy nem baj-e ha mellettem issza meg a kávéját, mert iszonyatosan kellemes az illata. Szóval ha az antidohánylobbi ahelyett, hogy kivesz minden adalékanyagot a cigiből, beletenne egy ilyen aromát, akkor a nem dohányzóknak se a bűzt kellene szagolniuk + nem lenne ilyen éles ellentét a két tábor között.

2010. aug. 6. 22:49
 29/33 anonim ***** válasza:

A komment megírásának időpontja: 08-03 17:46

Drága, egyetlen kérdező, neked még a szigetlakókkal is bajod van?:D

Egy savanyú, nevetséges ember vagy, valószínűleg az a koncert sem a cigifüst miatt volt rossz...

(Egyébként szerinted valaki inkább verje a feleségét, minthogy bagózzon?)

2010. aug. 6. 23:15
 30/33 anonim ***** válasza:

Ilyenekből lesznek a megsavanyodott bunkó öregek akiknek a sz*r is keserű.

Igazi paraszt aki sportpályán bagózik.

2010. aug. 7. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!