Az orvosok miért ilyen nagyképűek? Ma voltam kórházba 7-től 11-ig. És egytől egyik olyan bunkó, taj parasztok voltak! . Amúgy ti nem vettétek észre?
én azt vettem észre, hogy csak azokkal ilyenek, akik maguk is bunkók. én tisztességesen kivártam a soromat mindenhol, rendesen beszéltem velük, és mindenki nagyon kedves volt velem....pedig hónapokig kórházban voltam nemrégiben....
hozzáállás kérdése
Igen, olvastam múltkor egy pszichológiai könyvben, hogy a szakértő írta, hogy nagyon sok orvost, tanárt és egyéb olyan foglalkozású embert, akire az emberek felnéznek vagy rá vannak szorulva, megmérgez a hivatása. Volt egy sztori benne:
A fiatal rezidens vizitre ment a pszichiátriai osztályon a főorvossal, bementek egy beteghez, és megkérdezte tőle a főorvos:
-Hogy van Kis bácsi?
-Köszönöm, jobban, doktor úr
-Nem doktor úr, hanem Főorvos úr!
Másnap: ugyanez a helyzet, főorvos megkérdi:
Hogy van Kis bácsi?
-Nem Kis bácsi, Kis úr!
Pl elmész egy szülőire, nézd meg, hogy az utolsó kis tanítónéni is milyen kioktatóan beszél a szülőkkel.
Orvosoknál is sokszor, persze nem minden esetben ez a helyzet. Megszokják, hogy mindenki nyalja a seggüket és ettől azt hiszik, hogy ők jobbak, mint bárki más. Az asszisztensek, ápolónők ezt látják és ők is mintának veszik.
A válasz írója 94%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 12:45
Ez a kis anekdota velem is megtörtént, Doktor Úrnak szólítottam egy orvost, mire megvetően végigmért, és közölte: "Főorvos vagyok!" Mire én: "És hova szarjak?!"
Persze, én megtehettem, többé nem volt muszáj oda mennem, nem voltam úgy kiszolgáltatva :)
De mégis, honnan kellett volna tudnom, neki milyen cafrangjai vannak? Nagyon elszaladt némelyikkel a ló.
Sajnos tényleg sok ilyen orvos van és a legkiszolgáltatottabb helyeken, helyzetekben...úgymint nőgyógyászat, ahol boldog a nő ha túl esik a megalázó vizsgálaton, dehogy tesz ő szóvá bármit is!!
vagy az urológián, ahol hasonló a helyzet, de ott már a férfiakat is érinti ez...
onkológia...folytassam?
Szinte soha nem utasitották őket helyre a betegségtől, és/vagy megalázástól való félelem miatt..
Persze nem mindenki ilyen és tisztelet az udvarias figyelmes orvosnak!
ma 12:45
Nem tudom hol élsz, de én megfordítanám az arányt: a dokik 95%-a elvárja a hálapénzt. Sőt, tovább megyek, még a nővérnek is muszáj adnod valamit, hogy emberszámba nézzenek...
És én nem sajnálom az orvosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!