Miért ilyen nagyképűek azok az emberek akiknek
állítolag indigó meg kristály gyerekük van?
Figyelt kérdés
Van pár kérdés itt GYK-n ezzel kapcsolatban, de akik oda írnak hogy mert az Ő gyerekük tökéletes, meg indigó, kristály, ilyen olyan ,amolyan, azok mind olyan nagyképűek.. Úgy csinálnak mintha az más lenne, mint egy normális nem kristály gyerek... (Vagy mi!) Egyszer hallottam róla, de anyu soha nem foglalkozott ilyen h*lyeségekkel.. És én sem fogok.. Nem irigy vagyok mielőtt valaki elkezdené, csak nem értem, hogy mire nagyképűek?
Mert jobbnak hiszik magukat, vagy gyerekeiket és ezen keresztül magukat a többieknél. És egyben meg is nyugtatja őket, hogy kezelhetetlen gyerekeik, akiket nevelni kellett volna, kiskortól kezdve nagy odafigyeléssel, igazából többek a többieknél, ezért problémásak. Szándékosan vakká teszik önmagukat, mert könnyebb elfogadni, mint azt hogy az ő hibájuk miatt, esetleg ritkábban genetikus okokból alakult így.
Okkultista vagyok, de így is azt mondom, hogy nincs indigó, meg kristály. Ez csak egy divatfogalom, amit a pénzéhes ezó körök alkottak.
Egy ember tanuljon tudományokat, és azzal párhuzamosan bővítse a filozófiáját, és ne dőljön be az ilye reklámszlogeneknek.
2011. júl. 18. 09:44
3/34 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Én sem hiszek ebben a kristály gyerekesdiben, a gyerekekre nem ilyen h*lye jelzőket kell rá aggatni, hanem nevelni kell, mert egy gyerek nem azért rossz mert indigó, hanem azért mert nem nevelte meg az anyukája, és el kényesztette..
2011. júl. 18. 09:47
4/34 phoenix9876 válasza:
ha ilyen sok tokeletes gyermek lenne, akkor nem azt latnam mindenhol amit latok. Sok marhasagot kitalalnak, es hat a szulok szeretik, hogyha henceghetnek a "kulonleges" gyermekeikkel.
2011. júl. 18. 10:20
5/34 anonim válasza:
Én is lehet indigó vagyok, legalábbis elég különc voltam/ vagyok, de nálunk nem foglalkoztak ilyen baromságokkal annak idején én is csak nem rég olvastam és jöttem rá, hogy az vagyok. Annyi, hogy értelmesebb vagyok, sok olyan szellemi dolgot átérzek, amit mások nem, érzékenyebb vagyok, meg nem szeretek másokat megbántani, ezért sokszor engem bántanak meg sokan. Félénk, visszahúzódó, gátlásos vagyok, de nekem a gyerekkorom apai verésekben gazdag, így ennek tudható be, mindig sokat olvastam, szinte szomjazom a tudásra.
2011. júl. 18. 10:23
6/34 A kérdező kommentje:
második: Ez így van, de észre sem veszik ezek a szülők hogy a szegény kisgyerekeknek majd többet ártanak mint használnak.. Mert bele nevelik hogy Ők tökéletesek, meg náluk jobb nincs, mert Ők a kristály gyerekek, aztán a végén mikor nagyok lesznek el is hiszik, aztán a kortársaik meg rajtuk fognak nevetni, szegény gyerekek :-(
2011. júl. 18. 10:23
7/34 A kérdező kommentje:
Harmadik: Az szép dolog hogy nem akarsz senkit sem megbántani, én is ilyen típus vagyok :-) De ez csak a természetemtől függ, szerintem örököltem! Vagy nem tudom :-) Viszont jó azt tudni hogy nagyon sok ember vissza él az ember kedvességével sajnos :-( És miből jöttél arra rá hogy te indigó gyerek vagy? Azon kívül hogy olvastad? mert ott nem biztos hogy igazat írnak.. Vagy csak elhitted és így azt gondolod?
2011. júl. 18. 10:27
8/34 anonim válasza:
nem is vagyok biztos benne, de a leírtak alapján annak mondhatnának, de ilyen aurafényképet sem készítettem, állítólag az mondja meg tutira, hogy az e az ember
2011. júl. 18. 10:35
9/34 anonim válasza:
Gyakran hiszik azt neveletlen, viselkedészavaros gyerekek szülei, hogy gyermekük indigó. Holott csak oda kellett volna figyelni a nevelésére. Ezzel mintha a saját elrontott nevelési elveiket akarnák palástolni. Valóban vannak olyan gyerekek, akiket gyakran kiközösítenek, zárkózottabbak, nagyobb beleérző képességgel rendelkeznek az átlagnál, de akkor sem általánosítanám őket "indigónak" (ha egyáltalán van értelme ennek a fogalomnak). Régen nem volt sem hiperaktív, sem indigó, sem kristály gyerek. Volt jól nevelt, meg neveletlen. Nagymamám mindig azt mondta, hogy ha egyszer odakerülne hozzá 1 hétre pl. egy hiperaktív gyerek, többet nem lenne hiperaktív... :D
Mindenesetre én sem hiszek az ilyen dolgokban, pedig sok gyerekkel találkoztam már. Az indigónak titulált gyerekek többségét pedig pszichológus kezeli. Erre azért én nem lennék olyan büszke. (egy tanár)
2011. júl. 18. 10:58
10/34 BlackSword válasza:
Ez azért van, mert azt hiszik, hogy az ő gyerekük több, mint az átlag, és majd jobbá teszik a világot... De nem kell félned, mert mi felvilágosult normális emberek tudjuk, hogy a tudományok fejlődését nem valami felsőbbrendű ember fogja elérni, hanem a szükség... Lásd a radar... Soha az életben nem lett volna, ha nem féltek volna az emberek a bombázásoktól...
Szóval had legyenek nagyképűek... Van is egy mondás: "bolond lukból bolond szél fúj".
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!