Az orvosok miért ilyen nagyképűek? Ma voltam kórházba 7-től 11-ig. És egytől egyik olyan bunkó, taj parasztok voltak! . Amúgy ti nem vettétek észre?
"vagy esetleg háziorvos"
A háziorvos meg ugye véletlenül sem kap jutalékot a felírt gyógyszerek után, igaz? Úgy sajnálom őket, elmorzsoltam értük pár könnycseppet is.
94%-osnak maximálisan igaza van.
Egyébként MINDENHOL vannak bunkó és lekezelő emberek. MINDENHOL. Csak egy kórházban jobban feltűnik a embernek.
Ha bemész a boltba és bunkó veled az eladó (mert ugye jópárszor előfordul ilyen is), akkor háborogsz 5 percig, aztán elfelejted.
Ha viszont alapból van egy csomó egészségügyi gondod, félsz, ott várakozol már két órája a kórházban, akkor sokkal rosszabbul érint, ha vki bunkó veled. És azt nem felejted el öt perc alatt, hanem még 10 évig emlegeted.
Ha 10szer elmész orvoshoz, 9-szer tök rendesek veled, egyszer meg bunkók, akkor s azt fogod mondani, hogy "minden orvos bunkó és lekezelő".
És egy pedagógus? Aki képezi az orvost? Ovodás korától kezdve..azért nem zokogtok persze... egy életet ledolgozott és a végén talán 150 eFt-t is sikerül keresnie!!!!
A kezdő rezidens kap 110, vagy 170 vagy 170+100 eFt-t.
Csak az orvosok érdekérvényesítő képessége sokkal, de sokkal nagyobb!
És persze a pedagógustól nem rettegsz a nőgyógyászati székben, és nem fizeted neki az előre kizsarolt min 100 eFt-t szülésenként!
Pedig pedagógusok nélkül legalább annyira nincs élet, mint orvosok nélkül! Sőt talán jobban, mert az orvosokat sem a bankárok, vagy a nőgyógyászok tanítják nevelik...
Most mégis hogy jönnek a kérdéshez a pedagógusok, már bocs?
Mondta vki egy szóval is, hogy a pedagógusok dögöljenek meg, nekik elég annyi pénz is, a rezindesekét meg emeljék fel? Mert szerintem nem.
Itt most ebben a topicban az orvosokról volt szó, ezért róluk írtunk. Máshol már leírtam azt is, hogy elég sok közalkalmazott fizetése szánalmas, és elég sokak fizetésén kellene változtatni. De most nem ez volt a téma.
Ez most tipikusan a "ha az én tehenem megdöglött, dögöljön meg a szomszédé is" hozzászólás volt.
"A kezdő rezidens kap 110, vagy 170 vagy 170+100 eFt-t. "
Ezt meg ugyan hol? A kezdő fizetés vhol 90 ezer környékén van. És hálapénzt szerinted ki ad egy rezidensnek? Elárulom: SENKI. A paraszolvencia a főorvosúrhoz megy annak ellenére, hogy a műtétet esetleg nem is ő, hanem a rezidens végezte.
a szomszédom rezidens és így első kézből származik az infó!
3 kategória van:
1.kb 110 eft
2. kb 165 eFt
3 kb 265 eFt (ez a most volt pályázható, aláírás utáni)
Hálapénzről nem beszéltem náluk még az nem igen van...
A pedagógusokat illetően igazad van, hogy az nem ennek a topiknak a témája...bocsika....
de azért elgondolkodtató ez az elképesztő aránytalanság...
(és ők nem tüntetnek, fenyegetőznek, "csak" dolgoznak, mint annyian mások is)
A teganap még 94%os válaszoló vagyok...
Kezdeném ezzel, hogy elég szomorú, hogy ezen a fórumon egyszerűen annak van igaza, aki hangosabb...
Ne haragudj, látom letisztáztátok, de ezt én se értem, hogy hogy jönnek ide a pedagógusok, amivel ha ismernél pontosan tudnád, hogy mélyen egyet értek.Amúgy meg azért egyszerű rinyálásnál azért valamivel több, amit az orvosok csinálnak, és az meg, hogy a pedagógusok nem sztrájkolnak... hümhümm... :) volt már azért arra példa :) Nem csak az orvosok nincsenek megfizetve, a pedagógusok se, de nincs megfizetve annyi diplomás és nem diplomás egyaránt, hogy az vérlázító. Mindazonáltal a rezidens ismerősödnek nagy mákja van, én ennél csak rosszabb rezidenseket ismerek... A legrosszabb példa, akit tudok mondani, hogy megmondták neki, hogy igen felveszik rezidensnek, amint letett másfél millió forintot az asztalra, és utána akkor kapja a standard 80k-s rezidensi fizetést. Fogta magát és frissen végzett orvosként Londonba ment ki, egy Mcdonaldsba dolgozni, hogy ezt összeszedje. Még kettő hasonló sztorim van valamivel egymillió alatti összegekkel, de azt nincs kedvem leírni... A pedagógusokra visszatérve, komolyan nem is értem őket, és tényleg maxirespect, amiért nem vándorolnak külföldre, amikor lenne hova szerintem... De nem fogom reklámozni a nyugatot csak megemlítettem.
9:07
Tényleg bocsi , de...
a pedagógusok sztrájkja az volt, hogy elmaradt aznap az iskolában a matek, meg magyar óra, de volt helyette testnevelés, illetve foci, videonézés, stb..
Eltudod képzelni hogy ez mennyire volt zavaró a diákoknak és a szülőknek!?!
Azért, ha az orvosok mozdulnak, ott rögtön ott a sajtótól, a jogvédőkig mindenki.
Értem én, hogy az orvosok alul vannak fizetve, éhbérér dolgoznak, de ki nem ??
A bankárok talán?..?
Amig nem emelkedik az általános életszinvonal, addig nem igazán szerencsés dolog kiemelni 1-2 szakmát.
Az aztán főként nagyon szerencsétlen dolog, hogy a Mari néni, Józsi bácsi fizeti az ugyancsak igen szűkös keresetéből, nyugdíjából az orvos (de az összes egyetemi) képzést és a kiképzettek, hopp diploma osztó után már itthon sincsenek!!!
Biztos vagyok benne, hogy ezt nem szabadna hagyni.
pl:
minden felőfokú képzés "pénzes" lenne, amit egy állami bank megfinanszírozna a tanulóknak, akik a végzés után kb 10 évig itthon kellene "ledolgozniuk". Aki megy, mehet, de vissza kellene fizetni - mondjuk 10 év alatt - a képzési költségét. (hagy lehessen képezni másik mérnököt, orvost, stb..) Most nehogy azzal jöjjön valaki hogy igen igen de mi lesz azzal, aki meghal közben, stb... ezt ki kell dolgozni részleteiben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!