Hogy alakul a nem hús alapú ételekből izom? Pl. Tojás, túró
Az elfogyasztott fehérjéket a szervezet aminosavakra bontja és ezekböl "rakja össze" utána a saját fehérjéit.
Azt nem "tudja", hogy a fehérje az hús, tojás, túró, stb, csak azt, hogy mire bomlik emésztés során.
Nem, izom, hús = fehérje, aminosav.
Sok fajta fehérje van, és a növényi táplálékban is megtalálhatóak. A szervezet maga is előállítja őket, az esszenciális aminosavakra van szüksége külső forrásból, és ezeket is tartalmazza sok növény, össze lehet őket válogatni odafigyeléssel.
Keress rá Googlr-ben, nagyon hosszú a téma, nem fogom begépelni.
Ez most komoly?
Nem azért lesz izom a húsból, mert a szervezet tudja, hogy az hús, és természetesen nem abban a formájában épül be a szervezetbe (gondolj már bele, szétrágtad :P), hanem alkotóelemekre (fehérjékre) bontva. Fehérjetartalma pedig van majdnem minden más kajának is, de az persze kérdés, hogy mennyi. A túrónak pont egészen magas a fehérjetartalma, ezért javasolják azt még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!