Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Bizfosan rákos vagyok?

Bizfosan rákos vagyok?

Figyelt kérdés

Sziasztok ez a mellkas rontgenem kerlek irjatok le aki ert hozza mit is jelent pontosan nagyon felek :(

Mellkas felv.:

A rekesz norm.allasu, eles konturu.sinusok szabadok.

Bal oldalona kozeparnyek jelentosen kiszelesedett, a hilusmagassagaban kb 5 cm szeles, lateal felé éles konturu homogen arnyekoltsag van a kozeparnyek mellett. A hilus magassaganak megfeleloen 46 mm atmeroju, elmosodott konturu legtartalom csokkenes is latszik.

A jobb tudo legtarto

Velemeny: bal oldalon medastinalis terfoglalo folyamat jelei lathatok. Pulmonologiai consilium es CT vizsgalat javasolt.

Egyeb helyen levo megnagyobodott nyirokcsomok is szerepelnek az anamneziseben

Haematologiai kivizsgalas javasolt.

Ugy kezdodott az egesz hogy a mellemben volt egy csomo vettek belole biopsziat gyullaasos nyirokcsomo jott vissza a nyakamban a kulcsontomnal is vannak nyirokcsomok mar ket antibiotikum kuran tulvagyok de nem segit par napig jo utana faj a mellkasom....

Es a mellemen a mellbimbomnal odemas volt es most annak a odemanak a helyen kicsit piros...

Kerlek titeket aki td segitsen irja meg mi lehet ez...:( most jon a hetvege es en nem fogom ki birni :(

2018. nov. 23. 13:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/124 A kérdező kommentje:

Ja es meg annyi... Hogy ha limfoma lenne akkor a mellemben levo nyirokcsomo rosszindulatu lett volna nem? De vettek biopsziat es reaktiv nyirokcsomo jott vissza ..a mellemben volt eloszor nyirokcsomo a tobbi utana jott...ja es ha gyulladasos mellrakom lenne akkor eloszor a nyirokrendszerbe addott volna attetet es utana a tudombe de a nyirokcsomo szovettana joindulatu volt

Ezert nemtudom hogy mire gondoljak :(

2018. nov. 23. 16:58
 12/124 anonim ***** válasza:
Dehogy biztos, hogy rákos vagy!!! Ne pánikolj! Ezért nem kellene találgatni nekem sem, mert mindenki először a legrosszabbra gondol, utána majd az orvosnál kiderül bagatell dolog miatt volt az elváltozás. Nem kell előre bexarni! Ne idegeskedj ezen hétfőig, nézz filmet, foglalkozz a kislányoddal, kirándulj, hétfőn meg az orvos megmondja, szerinte - CT, egyéb vizsgálok nélkül ő sem tud ám konkrétumot (!) - mi a helyzet. 20 évesen csak nem fogsz belehalni, ne viccelj!
2018. nov. 23. 16:58
 13/124 A kérdező kommentje:
Sajnos az a baj velem hogy nagyon hipochonder vagyok :( mikor vartam a biopsziara a haziotvosom nyugtatot is irt fel nekem :( nemtudok mit csinalni rettentoen felek es ha a kislanyomra nezek csak sirni tudok, hogy ittkell hagynom :(
2018. nov. 23. 17:02
 14/124 A kérdező kommentje:
Ugye nekem homogen arnyekoltsag van ez jot jelent vagy ez inkabb a daganatokra jellemzo? Vagy az inhomogen jellemzo inkabb daganatokra?
2018. nov. 24. 10:56
 15/124 anonim ***** válasza:
100%
Egyelőre csak annyi biztos, hogy van egy térfoglaló folyamat a mellkasodban. Ennek a jellegét (daganat vagy nem, ha daganat, akkor milyen indulatú és milyen típusú) csak további vizsgálatok tudják tisztázni, addig semmi értelme idegesítened magadat találgatásokkal. A fiatal életkorod miatt a rosszindulatú tüdődaganat egyébként rendkívül valószínűtlen. Lehet akár szarkoidózis is: [link]
2018. nov. 25. 14:37
 16/124 A kérdező kommentje:

De sajnos nemtudok megnyugodni meg nyugtatoval sem :(

Lehet nyirok csomo is vagy valami gyulladas esetleg?

2018. nov. 25. 14:44
 17/124 A kérdező kommentje:

Most jottem haza a haziorvostol aztmondta 90%ban az is nyirokcsomo...

pulmonologiara holnap delben kell mennem mert ma megsem lesz anyukam doktornoje csak holnap mert o mar nincs egyebkent ebben a korhazban nagyobb varosban van mar de a heten ketszer eljon ide is mert en egyebkent kisebb varosban elek...

most voltam hasi UH-n is ott minden rendben talaltak nincs nyirokcsomo semmi sem koros a hasamban...

tehat holnap reggel vervetelre kell mennem utana a tudogyogyaszatra es majd ott donti el a doktorno milyen ct kell stb..

2018. nov. 26. 12:02
 18/124 A kérdező kommentje:

Nagy valoszinuseggel limfomam van...

ma voltam pulmonologian onan elkuldtek sziv UHra ahol mondta az oevos hogy ez sem a tudomon sem a szivemen nincs hanem a ketto kozott a mellkasomon valoszinu nyirokcsomok...

a tudogyogyasz azt mondta hogy biztosan valami nyirok betegseg de meg nemtud semmit sem mondani csutortokon megyek CTre megnezik ott mit mondanak es utana mellkas sebeszet es valoszinu biopszia es majd akkor kiderul minden...

kerdeztem lehet e limfoma aztmondta igen lehet limfoma de nagyon jol gyogyithato persze nyugtatott...

nagyon nagyon felek :( nemhiszem el hogy velem ez megtortenhet

mondtam hogy mar az egyik nyirokcsomobol lett biopszia aztmomdta az nem jelent semmit... netudom miert nem jelent ha limfoma lenne abbolis kiderult volna vagy nem Es nem gyulladasos nyirokcsomo jott volna vissza vagy nem?

nagyon elvagyok keseredve nem hiszem el nagyon felek

most nemtudom mi lesz velem es a kislanyommal :(

2018. nov. 27. 16:46
 19/124 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom :( De ez még mindig találgatás! Majd a CT és a biopszia mondja meg a pontos diagnózist! De még ha limfóma is, 100%-osan gyógyítható is. Fentebb írt is kommentelő, hogy neki is az van és jól van, hála az égnek! Sajnos a fiataloknál nagyon népszerű :( De ott van a bokszoló Balzsay Károly, ő is tünetmentes évek óta! Olvass utána ha nagyon félsz, talán erőt merítesz belőle. Egyébként itt leírják mik a tünetek, te érzékeltél ebből valamit?

[link]

2018. nov. 27. 16:58
 20/124 A kérdező kommentje:

Hat csak a nyirokcsomo megmagyobbodas es az hogy fogytam 5kgt de ez azert is lehet gondolom mert semmit sem eszek mar egy honapja... egyszeruen hanyingerem van az eteltol :(

Izzadas es ilyesmik semmi...

ja es meg azt olvastam hogy alkohol fogyasztaskor fajnak a nyirokcsomok es en mikor ugye a biopszia negativ lett annyira megorultem hogy nincs mellrakom hogy hetvegen a ferjemmel elmentunk egy buliba ittam egy keveset es masnap kezdett el fajni a melllasom es a kulcsontom alatt...

De egyebkent azt irja hogy nem faj ak ezek a nyirokcsomok de nekem ami a mellemben volt es a honaljam alatt azok fajtak...

En csak azt nem ertem hogy a biopszia akkor miert lett negativ elvileg abbol is kiderulhetett volna a limfoma mindegy nem ertem :(

2018. nov. 27. 17:28
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!