Epekövem van. Mire számítsak?
A műtét kb.30-40 percig tart, ez egyénfüggő. Csak altatásban végzik, ami (mint írtam) azzal jár, hogy utána hányingered lesz, esetleg hányni is fogsz. A műtét napján fájni fognak a műtét sebei, de nyugi, kapsz fájdalomcsillapítót, amennyit szeretnél, mindig szólj az ügyeletes nővérnek, ha már kezd kimenni a hatása és kapsz másikat. Az egyik kis lyukban bent lesz egy vékony kis műanyag hajlékony cső (olyan vastagságú kb. mint egy szívószál, de lehet még vékonyabb), az arra való, hogy tisztuljon a seb, belülről jönni fog belőle 2-3 napig pici kis véres váladék, de ettől nem kell megijedni, ez természetes, az a jó, ha kijön és nem gyűlik fel bent. Aznap, amikor hazaengednek, kihúzzák ezt a kis csövet, de ez már egyáltalán nem fáj. El fogják mondani, hogy mit szabad enni. A műtét napján semmit nem ehetsz (előtte való nap éjféltől sem lehet már enni, inni), a műtét után csak egy kis vizet. Másnap ivójoghurtot. Harmadnapra nekünk hoztak fel egy kis puha túrót, de egy kanállal tudtam megenni belőle, nem volt étvágyam. Pépeset szabad enni, de ugyanúgy, mint az epekődiétánál, amiket kerülni kell, azt a műtét után se szabad. Az a lényeg, hogy egyszerre nagyon kis adagokat szabad enned. 3-4 kis falat között teljen el félóra. Ahogy telik az idő, lehet növelni az adagokat, de az orvos úgyis elmondja. Egy hét után kell menni varratszedésre, de az se egy nagy valami, nem fáj, csak szúr, húzódik, azt már túléled. :)
Ha lejár a 2 hónap, akkor már mindent lehet enni, persze nem azt jelenti, hogy a zsíros pörköltből vagy töltött káposztából bezabálsz, de én, illetve akikkel beszéltem, már tudtak enni rendesen. Sőt, én már előtte is eszegettem és nem volt semmi bajom. A nővér azt mondta a kórházban, hogy karácsonykor már ehetem a töltött káposztát is. :)
Nincs mit! :)
Kívánom neked a legjobbakat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!