Epekövem van. Mire számítsak?
Manapság már a legtöbb epeműtétet laparoscoppal végzik. Aminél kisebbek a műtéti szövődmények,gyorsabb a gyógyulás. Ne félj tőle!
Sok sikert!
Szia!
Nekem 2 hónapja volt laparoszkópos epeműtétem.
Csak a legjobbakat tudom mondani az egész műtétről. Nálam vizsgálatokkal együtt 3 nap volt az egész, de úgy képzeld el, hogy a 3. nap reggelén már haza is engedtek!
Én is nagyon féltem tőle, de nagyon pozitívan csalódtam. Azt a rengeteg görcsöt és fájdalmat, szenvedést biztosan nem éri meg! A műtét után kicsit rossz lesz, az altató hányingert / hányást okoz, amíg ki nem ürül a szervezetből (nekem ez volt a legrosszabb), de még ezekkel együtt se közelíti meg az egész műtét utáni kellemetlenség azt a szintet, amit egy epegörcs tud okozni!
Miután pedig hazaengedtek, itthon már semmilyen problémám nem volt, 3 hét után mentem is vissza dolgozni.
Szóval hajrá! :)
Köszi a válaszodat :) Kicsit megnyugodtam. Az epegörcs sajnos szörnyű, a falat kaparom, amikor rám jön :(
És a műtét során kiveszik az egész epehólyagot, vagy csak a köveket?
Az egész hólyagot kiveszik. Utána az epevezeték és a máj látják el az epe feladatát. :)
Tényleg ne félj a műtéttől, nem vészes és utána megszűnik minden problémád!
Jobbulást!
Utána megkapod a köveket egy kis zacskóban, haza tudod vinni a vitrinbe! :D
Amúgy nem vicc dolog ez a minden napos görcsölés!
Nekem is így volt és mire a sebészetre kerültem, majdnem kidurrant az epehólyagom, ami hasi katasztrófának számít és akkor az egész hasüregedet ki kell pucolni, ami egy nagyon nagy műtét, akkor nem 3-4 kis lyuk lesz a hasfaladon, hanem egy csúnya nagy vágás! :(
Javaslatom az, hogy menj be a sebészetre és kérd a SÜRGŐS műtétet! Ha programozottan kéred, akkor az még több hét, vagy akár hónap múlva lesz és nehogy késő legyen!!!
Ha már nem tudsz enni (állandó görcsök), akkor az már az életviteledet akadályozza, nálam is így volt, azt a keveset is, amit meg tudtam enni, mindet kihánytam és a sebészeten azonnal beutaltak sürgős műtétre! A műtét után a főorvos mondta, hogy jó, hogy kivettük a hólyagot, mert kb. 3 nap kellett volna neki és kidurrant volna, ami komoly következményekkel járt volna (mint ahogy leírtam). Szóval szerintem ne várj vele sokat, mert ezzel nem lehet viccelni!
Ha minden étkezés után görcsölsz, akkor valószínűleg az egyik kő időszakosan elzárja az epevezetéked (nálam is így volt) és ezért vannak a görcsök. Amikor elmúlik a görcs, akkor visszacsúszik a kő az epehólyagba. De ha teljesen elzárja a hólyagot, akkor nagy a baj! Szerintem ne várd meg...
Ja, és ne hagyd magad lebeszélni! Engem első nap a sebész hazaküldött, hogy egyek kekszet és szedjem tovább a No-spát, de már akkor 3 napja nem ettem semmit, minden kijött belőlem és egész éjjeleket görcsöltem. Másnap visszamentem és nagy szerencsém volt, mert egy másik sebész volt ügyeletes, ő azonnal felvett az osztályra, pár vizsgálat után elő is készített a műtétre.
Úgyhogy én azt mondom neked, hogy ne várj ezzel most már!
uhh most kicsit megijedtem. én csak 1x hánytam, de 5 nap alatt 3 kg-t fogytam,mert nem bírok enni. remélem ez sürgõs esetnek számít, mert már nem bírok heteket várni. remélem addig is bírja az epehólyagom és nem lesz nagyobb gond.
és a mûtétbôl semmi hátrányod nem származott? nincs gond akkor sem ha valami nehezet eszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!