Csinálhatok súlyzós edzéseket ha van epekövem? Kezelő orvosom javasolta, de nem tudom jó e.
Van összefüggés? Edzeni úgyis kell..
Mekkora a kő? Műtik?
Normálisan kell enni. Ha valaki nem eszik elég zsírt, akkor nem ürül az epe. Akkor besűrűsödik, gond lesz a koleszterin szabályozással.. manapság divatos a zsírszegény táplálkozás, és ennek mindig lesznek áldozatai.
Apró betűk, nem láttam szemüveg nélkül.
Jó a súlyzós edzés, még jobb a gyógytorna, harcművészet.. Attól függ mit szeretnél elérni. Valamihez súllyal kell edzeni, valamihez saját testsúllyal erősíteni, valamihez pedig speciális mozgás kell. Ha már a testünk odáig jutott, hogy epekövünk van (ami nyilván elsősorban táplálkozáshoz köthető, de azért..) akkor érdemes lehet a testünk működését segítő mozgások (gyógytornák -> jóga, qigong) preferálása. Akár súlyzós edzés mellett.
Akkor ketogén tömegnöveléssel izmosodj.
A hagyományos, sok szénhidráton és kevés zsíron alapuló tömegnövelés újra hízáshoz, és esetlegesen újra epekövekhez vezetne. Nem a súlyzós edzés, hanem a táplálkozás.
Hogy mit nevezünk 'egészségesnek' azért az egyik legnagyobb vitatéma tudományos körökben, nem csak itt a kis gyakorikérdések fórumon.
Biztos hogy inkább neked fogok segíteni mint a saját bajaimmal törődni.
A ketogén tömegnövelés egy érdekes dolog, mert ugye nem cukor alapú.
Főleg zsírral bevitt energián és a tömegnöveléshez szükséges fehérjén alapul. CH töltés persze időnként emellett is mehet, például edzések után. Én rizst edzés után eszem, most ennyit teszek az izmaimért (viszont súlyzók nélkül edzem, neked meglesz az az előnyöd, hogy súlyzós edzést végzel).
Írok még vagy keresek cikket csak közben készül a kaja.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!