Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Hogyan szabaduljak meg műtét...

Hogyan szabaduljak meg műtét nélkül az aranyértől?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Október 31.-én szültem, sajnos szülés után székrekedésem és külső aranyerem lett. Először 2doboz reparont hasznàltam kenŏccsel együtt nőgyógyàsz javaslatára, természetesen semmit nem hatott.

Ezután elmentem magán proktológushoz, aki helyre hozta a székrekedésem és mivel szoptatok kaptam úgy nevezett " kuti féle kismama kúpot" (napi 3x1, 30db volt benne). Ettől sem múlt el, csak hasznàlata alatt nem fáj, nem viszket. Viszont, ha elfogy pár nap utàn újra bedurran és fáj. Ezután kaptam még egy dobozzal, aztán mèg eggyel és 3.kúrában már egy kenŏcsöt is. "Kuti féle végbélkenőcs" ez van ráirva. Lassan ismét elfogy, de csak nem múlt el. Azt mondta legutóbb, hogyha ez sem segít akkor műtét. Viszont arról azt olvastam, hogy műtét utan az nagyon fájdalmas. Nekem viszont itthon van a 2 hónapos kisbabam és 2 iskolas koru gyerekem, akiket vinnem kell iskolàba, el kell őket látnom. Segítségem 0. Az lenne a kérdésem, hogy mivel pròbálkozzak mèg, hogy elkerüljem a műtétet,illetve mi bajom lehet, ha nem műtenek meg és ott marad, meddig élhetek kúpokon? Köszönöm, ha segîtesz egy elkeseredett édesanya. :(

jan. 18. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nincs más mód.
jan. 18. 14:12
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, a többi kérdésre esetleg nem tudja valaki a választ?
jan. 18. 14:30
 3/11 anonim ***** válasza:
0%
Patikai szerek semmit sem érnek, sem a náthára ACC stb , mind vegyszer . Spéci természetgyógyász naturtermékek táplálkozás segít . Operációk a lábadozás sem vágyálom, a klinika sintértelep .
jan. 18. 14:34
 4/11 anonim válasza:
100%
Szia, légy türelmes. Sógornőm 4kg-s babának adott életet. Ő is mindenféle orvosnál volt az aranyérrel. Fél évig csak regeneralodott. Azóta nincs aranyere :)
jan. 18. 14:34
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, addig hasznàlhatpm a kúpokat? Nem lesz tőle bajom?
jan. 18. 14:48
 6/11 anonim ***** válasza:
0%
Tehát van 3 gyereked most szültél nem rég de 0 a segítség? Hol vannak a gyerekek apjuk? Már ha több van....se szülő se rokon senki? Évekig nem lehet elélni gyógyszereken mert bizony hozzá fog szokni a szervezeted és egy idő után semmit nem fog használni. Nyilván megpróbálhatod mint a másik kommentelő írt hogy fél évet adsz neki de ha utána sem múlik el nem nagyon lesz kibújás a műtét elől plusz egy idő után az orvos sem fogja kiírni a gyógyszert hanem műtesd meg magad. Amúgy nincs közöm hozzá nem is az a kategória de ha van pénzed 3 gyereket egyedül nevelni akkor fogadj fel egy bébi szittert még lábadozol.
jan. 18. 18:07
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő kommentet. Van apjuk,de ő dolgozik :) szûleim messze laknak tőlem, öregek.
jan. 18. 19:12
 8/11 anonim ***** válasza:
Csodás apuka hogy 0 segítséget ad :)
jan. 18. 21:19
 9/11 anonim válasza:

Szia!

Sajnos én is aranyér problémával küzdök már tizenéves korom óta, ezért át tudom érezni a kellemetlenséget, amin most te is keresztül mész.:/ remélem tudok adni néhány jó tanácsot számodra, legalább a műtét előtti pár hétre/hónapra.

Az első és legfontosabb kideríteni, mennyire előrehaladott stádiumú jelenleg az aranyered. Ha már a Reparon kúp-kenőcs együttes használata sem segít, sajnos tényleg a műtét jelent majd végleges megoldást.

Valószínűleg 3.ik-4.ik Stádiumban van az aranyered, ha egy,vagy több "borsó" nagyságú csomó tapintható a végbél körül.

Ebben az két stádiumban már ujjal visszahelyezni sem igazán lehet, (ne is nagyon próbálkozz vele, mert csak rontasz a helyzeten). Kerüld a túlzott mértékű tejtermékek, kenyérfélék fogyasztását! Ha tetszik ha nem, át kell állnod a krumplipürére, gyümölcsökre, zöldségekre, könnyed főzelékekre és a 100%-os gyümölcslevekre. Fontos, hogy legyen "bélmozgás", ezért iktass be napi 15-25 perces sétát, ha teheted. Kerüld a nehéz tárgyak emelését, mert annak sem fog örülni az aranyered!

A napi többszöri, akár 2-3 alkalmas fürdés is javasolt, mert az utolsó stádiumban már váladékozás/viszketés is gyakori. Javasolnám a kádban való (meleg) ülőfürdőt sós, vagy Betadinos vízben. Ezek nyugtató hatással lesznek a Kóros területre.

Amit még fontosnak tartok leírni: Ne gondold, hogy ez csak veled történik! Szülés után ez egy gyakori probléma. Nálam örökletes a gyenge kötőszövetek miatt. A családom minden tagját érinti kisebb mértékben. Nem tudom, melyik eljárás közül fogsz majd választani, de jó ha tudod, hogy magánklinikában neked kell fizetned, ami lézeres műtét esetén nagyjából 300-550 ezer ft-ot jelent klinikától, illetve szolgáltatástól függően.

Remélem nem Debreceni vagy, vagy nem Debrecenben fog sorra kerülni a műtéted, mert itt amilyen minősíthetetlen stílusban bánnak a hozzám hasonló betegekkel az orvosok, az valami szörnyen elszomorító! Eddig két vizsgálaton voltam, két különböző orvosnál és bevallom őszintén, nagyon nyomorultan éreztem magam. A legminimálisabb erőfeszítést sem teszik meg annak érdekében, hogy a beteg ne egy kísérleti patkánynak érezze magát, akiben két ujjal turkálnak minden figyelmeztetés nélkül.:( Mindez a legtöbb esetben elkerülhető egy magánklinikában, ám szörnyen költséges.. én ezt az életet már így élem le, húzom amíg tudom. De te ne ezt Az utat válaszd! Egyszer kell túl lenned rajta és jó eséllyel sosem kell átélned újra!

Jobbulást, és jó egészséget kívánok neked/nektek!

jan. 20. 13:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a választ. Mióta élsz vele együtt? Folyamatosan használsz rá kúpokat kenőcsöket?
jan. 20. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!