Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Édesanyámnak kiveszik a...

Édesanyámnak kiveszik a gyomrát.Hogy lehet vele élni ? A műtét után nagyon fog szenvedni ?Hogyan lehet ételt gyomor nélkül emészteni ?

Figyelt kérdés
Laikus paraszti eszemmel fel sem tudom fogni az egészet.Anyukámnál rosszindulatú daganatot találtak a gyomránál,ezért az egész gyomrát eltávolítják és a nyelőcső lesz valahogy összekötve a vékonybéllel. Minnél hamarabb el kell végezni a műtétet amíg nincsen nála áttét így életben tud maradni,de ezután milyen élet vár rá ?Hogyan fogja tudni megemészteni az ételt ? A "nagy dolgok" is rendesen fogja tudni végezni ?Nem fog neki fájni ezen egyszerű dolgok elvégzése? Lehet még boldog az életében? Bocsánat ha buták kérdések de mindehol csak felületes dolgokat lehet erről olvasni.Január elején megy megbeszélésre de egyszerűen türelmetlen vagyok,és ezért is tettem fel a kérdést. Még csak 55 éves.

dec. 31. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
24%
Itt nem hiszem, hogy sok orvos van, vagy olyan akinek tapasztalata van ezzel kapcsolatban. De az biztos, hogy az orvos nem véletlenül járt sok-sok évig egyetemre, tudja mit lehet és mit nem. Valamilyen megoldás mindenképpen van, különben nem vennék ki a gyomrát. Az is lehet, hogy csövön keresztül tud majd később enni (feeding tube), de én nem értek hozzá, szóval ezt ne vedd készpénznek
dec. 31. 17:19
 2/7 anonim ***** válasza:
96%
A vastagbélből csinálnak gyomrot .Napjában majd többször kell enni.
dec. 31. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
dec. 31. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
14%

Hát, ez az a beavatkozás, amit én már nem vállalnék.

Jelentősen befolyásolja az életminőséget, nem fog tudni ugyanúgy enni már. A legvalószínűbb, hogy így azért pár évet még kap pluszban.

dec. 31. 18:54
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ahogy 2 és 4 írta. A vastagbél fogja átvenni az emésztési funkciók egy részét. Kezdetben fáradékonyabb lesz, lehet puffadni fog, vagy hányingere is lesz, kekl idő a szervezetnek az alkalmazkodáshoz. Meg vitamint kell pótolni és többször étkezni. Orvosi komtrollokra, tanácsadásra kell járni.

A legtöbb beteg megszokja az új életmódot, nem jellemző fájdalom.

Lelkileg is támogassátok, az nagyon fontos!

dec. 31. 22:29
 6/7 anonim ***** válasza:
* vagyis bocsánat, ahogy 2 írta csak
dec. 31. 22:30
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyapámnak a gyomra kétharmadát vették ki, még harminc évet élt. Nagyon piciket evett, főleg az elején, és hatszor, mint a babák.

Az enzimeket lehet pótolni. Akkor ezt sósav pepszin néven a patikában vette, barna üvegben volt. Üveg szívószálon kortyolta.

Ma már tutira van jobb megoldás is.

Jobbulást anyukádnak! Nektek sok erőt, bátorságot kívánok.

tegnapelőtt 02:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!