Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ilyen jellegű hasi, emésztőren...

Ilyen jellegű hasi, emésztőrendszeri probléma tapasztalatok?

Figyelt kérdés

-a kérdést sajnos csak ilyen buta megfogalmazással tudtam kiirni, mashogy nem engedte-

Orvos nulla segítséget adott, így amíg eljutok magánra, addig gondoltam írok ide, hátha vki jár/ járt hasonló cipőben.

Hétfőn kezdődött az egész, hányingerrel, görcsölő hasi és gyomorfájdalommal.

Kb. csütörtökig tartott a görcsölő fájdalom, leginkább a gyomromban, de sokszor fájt a hasam is.

Főleg ropin, burgonyán, batátán éltem a napokban. 1-2 kiflit is megettem. Illetve tegnap megpróbálkoztam a rizzsel is, hogy picit “tágitsam” a gyomrom, mert kezdett elszokni az ételtől.

Szintén tegnap ettem ilyen por+ víz összekeverős baba kaját, amúgy is szeretem őket, és jól esett.

Tegnap óta viszont főleg evés után fáj a gyomrom, főleg feljebb.Sokáig olyan, mintha valami nyomná befelé, vagy feszítené szét belülről, kicsit ilyen teltség érzetként tudnám leírni.

A hányingerem néha visszatér -ez is főleg evés után, vagy pont azért mert éhes vagyok-, illetve a torkomban van egy fojtogató érzés, gomboc féle, ehhez fűzöm a hányingert is egyébként, hogy a gomboc miatt erzem ugy.

Különösebb hasmenésem nem volt, 2-3x de kis mennyiségben. De inkább a formázott, de laza széklet volt a jellemző.

Viszont nagyon világos volt, főleg ilyen sárgás-barnás közé tudnám tenni. Ez nem tudom, hogy normális-e, viszont tekintve hogy világos kajákat ettem, nem gondoltam bajnak.

Az első napokban elég hangos volt a bélmozgásom, ez azóta normálisra változott, nincs is.

Viszont szintén az első napokban, mikor pukiztam, azzal együtt hasmenésnek nevezhető is jött, de ilyenkor a székletem is csak hab volt, mikor ez történt. Ez kb 3-4x volt, szóval nem gyakran.

Mai nap is inkább laza volt a székletem, 3x vtam wc-n de kis mennyiség volt mindig. Viszont este, kb 17.00h óta volt 1x hasmenésem, illetve ilyen nagyon laza székletem.

Őszintén már nem tudom mit csináljak ezzel.

Azt hozzá kell tennem, hogy sokáig küzdöttem IBS panaszokkal, de ez enyhült, majdnemhogy eltűnt az utóbbi időben.

A gyomrommal viszont extra durva problémám nem volt sosem, így az jobban zavar, hogy fáj.

dec. 7. 19:21
 1/4 A kérdező kommentje:

Az gyomor teltség érzete egyébként egész nap fenn áll, evés után fokozodik*

Illetve létezik, hogy az ilyen jellegu gyomor panasz miatt van a hanyinger is?

dec. 7. 19:23
 2/4 A kérdező kommentje:
A hasam -gyomor es bél resz egyaránt- egyébként kicsit feszes de egyaltalan nem veszesen kőkemény.
dec. 7. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
Telitődött szerintem az epéd, nekem ilyenkor szokott ilyen panasz lenni. A világos, sárga lágy széklet is erre utal.
dec. 7. 21:14
 4/4 A kérdező kommentje:
Azzal lehet valamit csinalni? Illetve az mitol lehet?
dec. 7. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!