Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Ptx műtét után influenzás...

Ptx műtét után influenzás köhögéses tapasztalatok érdekelnének. Hogy vészeltétek àt? Kaptatok emiatt más kezelést? Lett e következmény, szövődmény?

Figyelt kérdés

Nem most műtöttek már évekkel ezelőtt de azóta nem voltam beteg. Most folyton köhögök. Rettegek, hogy megint kilyukad.

Orvost nem tudtam elérni 5 napja.

dec. 29. 21:03
 1/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
100%
Ne aggódj, mert ha műtöttek, akkor szinte biztos, hogy ugyanott legalábbis PTX nem lesz újra. Engem nem műtöttek, de 3x volt és én is mindig rohantam orvoshoz még 2 évvel azután is, hogy tuti PTX van újra, de megnyugtattak, hogy ettől nem lesz. Ennek amúgy nincsen semmilyen kezelése, vagy drainage, vagy műtét és ennyi. Nekem még 10 év múlva is érzékeny volt az a terület és sokszor el is kezdett fájni, napokig aztán elmúlt mindig. Nálad ha volt műtét akkor meg pláne lehetnek ilyen panaszok, akár egy időjárás változásra is.
dec. 30. 11:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Vatssal műtőttek 3 hónap múlva ugyan ott kilyukadt. Az már torachtomómia volt. Szóval nem véletlenül félek

Nincsenek egyelőre ptxes tüneteim csak az összes varratom fáj a köhögéstől. A másik oldalam nem műtötték. De ott nem volt a ctn semmi elvaltozás.

Azért jukadt ki mert volt egy ciszta a tüdőmben és az befertőződött egy influenzás megbetegedés után és kilyukadt. Hogy a vats után miért lyuladt ki arra csak teóriáim vannak. De akkor nem voltam beteg szóval nem az volt az ok. Meg megúsztam 7 évig még náthás sem voltam. De most jól kifogtam.

Sajnos a háziorvos sem tudott biztosat mondani.

dec. 30. 14:49
 3/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Hát igen, ez egy bonyolultabb dolog akkor. Kell egy röntgen vagy átvilágítás, máshogy nem derül ki.
dec. 30. 17:12
 4/8 A kérdező kommentje:

Most nincs ptxem. Az feltűnne.

Az orvos azt mondta nem kell röntgen. No comment.

Egyébként több röngtgenen nem látszott a ptx simán haza akartak küldeni ha nem erősködöm hogy tudom hogy az van.

dec. 30. 17:19
 5/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Tudom, egyszer én is így jártam, csak mivel ezzel a gyanúval mentő vitt a sürgősségire, bent tartottak 1 napig, másnap csinálnak újabb vizsgálatot, de ha nem látnak semmit akkor sem, hazaengednek, még belém is akarták magyarázni, hogy pszichés. Hát másnap kiderült mégis van, de elnézést kért a doki. Reméljük most sem lesz gond. Nekem amúgy spontán volt, nálam egy tüsszentés okozta.
dec. 31. 01:02
 6/8 A kérdező kommentje:
Jó hogy ezt megírtad most már minden tüsszentéstől is rettegni fogok
dec. 31. 11:03
 7/8 Ypszilon1980 ***** válasza:
Most ezt nem azért írtam, bocsi, nem tudtam, hogy ennyire belebetegszel ebbe. Amúgy nekem emphysema is van, nekem amiatt lehetnek ilyenek akármikor, de nálad nem ez volt az alapgond, szóval én a helyedben nem aggódnék emiatt.
jan. 2. 06:46
 8/8 berecz2330 válasza:
Szia! Ha megműtöttek Vats műtéttel, utána hogyan tudott újra összeesni a tüdőd? Nem tapasztották ki neked a tüdőd hegesedéssel? Annak pont az lenne a célja hogy ne tudjon összeesni
tegnapelőtt 11:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!