Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Mennyire lehetséges az hogy...

Mennyire lehetséges az hogy Koponya MR vizsgálaton hibázzanak?

Figyelt kérdés
Nemrégiben voltam koponya MR-en bizonyos okok miatt. Ott megállapították hogy nincs semmi bajom a fejembem. Bizonyos tünetek ugyan úgy megvannak. Az én félelmem az agydaganat, ezekkel a korszerű gépekkel mennyire lehetséges, hogy az orvosok hibázzanak? Indokolt lehet egy újbóli kivizsgálás valahol máshol?

dec. 6. 16:47
1 2 3 4
 21/34 A kérdező kommentje:
Egy sztk alapon előállított orvosi beutallóval mentem az mr vizsgára (az mr-t magánban csináltattam) ott elkérték a beutállót amiben le volt írva a panaszom. Az mr lelet orvosi szakszavakkat meg volt fogalmazva, és a végén le volt írva hogy a “tüneteket alátámasztó elváltozás nem ábrázolható”
dec. 6. 18:59
 22/34 anonim ***** válasza:
Hát ha ott van valami nagy gubanc, akkor az látszik natívon is. Itt most van aki CT-ről is beszélt meg izotópról, de MR-ben csak kontrasztos van, CT-n van esetleg izotópos, de azt nem csinálhatsz meg beutaló nélkül, még ha fizetsz akkor sem. Én tulajdonképpen azt nem értem, ha CT-t kért az orvos, akkor miért MR-t csináltattál, ez teljesen érthetetlen, nincs olyan, hogy az MR részletesebb meg pontosabb képet ad, teljes tévedés, ilyen nincs. Más a két vizsgálómódszer, más az elv, az MR ráadásul sokféle szekvenciából áll, ezeket tervezni kell egyenként, bonyolult nagyon, nem látszik minden szekvencián minden elváltozás.
dec. 6. 19:04
 23/34 A kérdező kommentje:
Az asszisztens nő kérdezte hogy hány éves vagyok, mondtam 24 és azt válaszolta hogy akkor inkább az mr-t ajánlaná. Gondolom ez lehúzás céljából volt akkor mert az mr dupla annyi mint a ct.
dec. 6. 19:07
 24/34 anonim ***** válasza:
Igen, az MR működtetése, javíttatása, karbantartása sokkal drágább, így a vizsgálat is. Ha neked van egy beutalód vagy orvosi javaslatod CT-re, akkor az asszisztens ezt nem bírálhatja felül, nincs erre kompetenciája. Más kérdés, hogy ti közösen megegyeztetek másban, de nekem ez akkor sem kerek. Nekem is ez az egyik szakmám. Valójában nem tudom mennyivel másabb, ha valaki 24 évesen akar CT-t, vagy pl. 50 évesen, semmivel sem különb, maga a sugárzás nem lesz negatívabb hatással rá, ha ez volt a döntés oka.
dec. 6. 19:48
 25/34 A kérdező kommentje:
Az a durva hogy felhívtam a medicovert is( nem itt voltam vizsgálaton) mondták küldjem be a beutallót, elküldtem emailben pár napra rá visszaszóltak hogy ők is az mr-t ajánlanák. Most gondolom holnap felhívok egy magán rendelőt hogy KOPONYA CT-t AKAROK CSINÁLNI! Ennyit megér a nyugalmam. Gondolom ha nagy gond lenne már rosszabodna az állapotom, ez az mr vizsgálat már 2 hónapja volt.
dec. 6. 20:02
 26/34 anonim ***** válasza:
amúgy maga sem az mr sem a ct nem fogja kimutatni hogy pontosan mi bajod van úgyhogy szerintem egy komolyabb vérvizsgálatra és el kéne menjél
dec. 6. 20:04
 27/34 A kérdező kommentje:
Igaz nem komolyabb, de egy sima vérvételen voltam. Minden érték okés volt.
dec. 6. 20:07
 28/34 anonim ***** válasza:

27.

Szerinted miért irtam komolyabbat??

dec. 6. 20:08
 29/34 anonim ***** válasza:
2-es: Ha fejfordításra fájdul meg a fejed, akkor az nem agydaganat, hanem sokkal, de sokkal nagyobb eséllyel valami nyaki gerinc probléma. Ugyanaz okozhat szédülést is.
dec. 6. 22:01
 30/34 anonim ***** válasza:

kérdező!

ha már nem köszönöd meg a jótanácsokat, akkor legalább majd írd le hogy mi az eredmény a vizsgálatok után

dec. 6. 22:14
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!