Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Nagyon erős hasmenés! Mit tegyek?

Nagyon erős hasmenés! Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 20 éves fiú vagyok. Péntektől itthon vagyok, akkor már nem mentem suliba és egész héten nem fogok most sem. Sajnos lebetegedtem, pénteken egész éjszaka lázas voltam. (39.1)

Ezen felül fájt a fejem, kicsit a torkom, illetve a hátam, de az nagyon. A hasam zuborgott, kortyogott, vagy napi 3x ment is, de nem volt vészes.

Hálistennek ma már jobban lettem, tudtam enni is, nem volt lázam és a fejem sem fájt, azonban eszméletlen ahogy megy a hasam. Most is az éjszaka közepén 5x ment, teljesen vízszerű az egész. 5 szem Cralexet bevettem, az is kijött. Nagyon csikar a hasam és eszméletlenül fel vagyok puffadva. Nem tudok lemenni az orvoshoz ilyen állapotban. Mit tehetnék? Már nagyon félek!

ma 03:40
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Folytasd a szenet+ főtt rizs, főtt krumpli, száraz keksz és sok folyadék
ma 04:13
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nem tudsz ezzel mit csinálni. Amit leírtál tünetek ezek tipikusan a most terjedő fertőzésekre jellemző.

Arra figyelj, hogy a folyadékot pótold, az az elsődleges. Ha éhes vagy akkor puffasztott rizs vagy vannak ezek a toast kenyerek. Tehetsz rá 1 szem párizsit is akár. Ebédre meg főtt krumpli. Ilyeneket egyél. Hasfogót ha gondolod vehetsz be, bár nekem sokat nem segítenek ezek, meg aminek ki kell jönnie az hadd jöjjön ki.

Ha már nem megy a hasad akkor probiotikumot is elkezdhetsz szedni (a Linex pl nagyon jó).

ma 05:50
 3/3 anonim ***** válasza:

Most sajnos ilyen vírusok vannak. Nálunk a kisfiam van így. Szombaton egész nap magas láz, köhögés, tegnap reggel hányás-hasmenés, hurutos köhögéssel,torokfájással. Tegnap délután már én is éreztem, hogy a gyomrom nem az igazi, kétszer majdnem hánytam.

Sok folyadék ami nagyon fontos. Ropi, főtt krumpli, pirítós, ha éhes vagy.

Nekem mindig azt mondták, hogy ilyenkor ne szedjek hasfogót hagy jöjjön ki aminek ki kell, hamarabb gyógyulok. Általában mindig így volt. Ha jobban vagy valamilyen probiotikum, élőflórás joghurt.

Jobbulást🙂

ma 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!