Milyen egészségügyi probléma állhat mögötte, ha néhány napig normál, kissé székrekedéses, majd erős puffadással hasmenéses az ürítés, és ez ismétlődik újra és újra?
Figyelt kérdés
2. típusú cukorbeteg vagyok, azt gondoltam, mindez a metformin tartalmú Adimet XR 1000 mg tablettától van, de akkor is fennáll a probléma, ha nem szedem. Kerülöm a nehéz és/vagy puffasztó ételeket, de az sem jelent változást. Diétát elég jól betartom, cukorszintem rendben van.
Többnyire éjjel, hajnalra alakul ki a puffadás, hascsikarás, hasmenés. Ekkor persze a kialvatlanság is velejárója.
dec. 30. 11:14
1/5 anonim válasza:
Sok minden lehet, pl. SIBO, IBS, Colitis
2/5 anonim válasza:
Lehet nem ártana egy gasztroenterológiai vizsgálat IBS-re. Ugyan én nem vagyok cukorbeteg, csak laktózérzékeny, de voltam kivizsgáláson mert ugyanezek voltak a tüneteim, és IBS-t mondott az orvos.
4/5 anonim válasza:
Cukorpótlók is tudnak ilyet okozni. Érdemes anyagonként egyfélére redukálni a bevitelt, leghamarabb tíz nap után cserélve. Akkor ki tudod deríteni, melyiket bírod.
5/5 anonim válasza:
Egyenletes a rostbeviteled? Iszol mellé eleget?bAz is bekavarhat, a túl sok rost okozhat puffadást, hasmenést, és ha kevesetviszol, akkor székrekedést is. És a 2-es típusú cukorbetegek diétájában fontos a rost.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!