Kezdőoldal » Egészség » Betegségek » Szerintetek IBS lehet ?

KenisMC kérdése:

Szerintetek IBS lehet ?

Figyelt kérdés

Eléggé összetett a problémám.

Nagyjából 2-2,5 hónapja kezdődtek a tüneteim.

Antibiotikumot szedtem és már a szedés harmadik napján elkezdtek furán viselkedni a beleim, alhasi panaszaim voltak.

Sajnos erős bal alhasi fájdalomig fajult a dolog, emiatt voltam gasztros dokinál illetve erős fájdalmak miatt a sürgősségin. A gasztros doki szerint a bélflórámat roncsolhatta az antibiotikum, a sürgősségin volt teljes laborom, vért vizeletet is néztek de se gyulladást se semmilyen eltérést nem láttak, fizikális vizsgálatot is végeztek de semmi eltérést nem tapasztaltak.

A kórházban is szintén a bélflórámra fogták a dolgot.

Az akkori tüneteim az erős bal alhasi fájdalom volt ami lefelé a kismedencémbe sugárzott, néha a lábaimba is.

Azóta szedek probiotikumot, C illetve B vitamin komplexet.

Az az erős fájdalom ami akkor volt már kb egy hónapja megszűnt viszont időközönként tompán még érezni szoktam. Hol jobb alhasba hol a baloldalon, van hogy a derekamban. Szintén előfordul hogy a bal lábamba sugárzik egész le a talpamig de van hogy csak egy ponton fáj pl a vádlim vagy a azon a szakaszon. A székletem is váltakozó olyan értelemben hogy nagyon ritkán előfordul, hogy egy napig nem tudok wcre menni, ez nálam azért nem a megszokott mert mindennap szokott lenni normális székletem reggelente.

Munkában is megfigyeltem, hogy ha alhasi panaszaim vannak és elmegyek wcre akkor utánna enyhül. Viszont a nap további szakaszában ahogy közeleg az este és egyre többet eszek elkezd megint tompán ilyen nyomó jellegű érzésem lenni a beleimben. Illetve van, hogy egy hétig semmi bajom, aztán megint előjön a dolog és kezdődik elölről.

Most pl 3 napja fáj a bal lábam hol itt hol ott illetve az alhasam.

Ez nem elviselhetetlen fájdalom hanem inkább tompa diszkomfort.

Sokat olvastam az ibs-ről és ha jól tudom nem feltétlenül kell székrekedéses vagy hasmenéses állapotnak lenni, hogy fennálljon a lehetősége. És mivel székelés után kicsit enyhülnek a tüneteim és összefüggenek az evéssel stb ezért gondolom, hogy az lehet.

Illetve azt is olvastam, hogy ha valakinek bélproblémái vannak attól lehetnek izom/ízületi fàjdalmai.

Aki esetleg tud segíteni a témában vagy hasonlókat tapasztalt az kérem írjon.

Egyébként 29 éves férfi vagyok, fogyni nem fogytam, évek óta tartom a súlyomat. Székletem mondhatni, hogy rendezett és nem mondanám magamat levertnek, inkább csak kezdek már depressziós lenni mert nem tudom mi okozza ezeket a dolgokat. Ami még fontos lehet, hogy ezek a dolgok mind akkor kezdődtek amikor 2-3 hónapja elég erősen elkezdtem stresszelni, azóta is volt hogy még rakódott rá sok dolog amik miatt szorongok nap mint nap.

#stressz #probléma #szorongás #IBS #lábfájdalom #Izom - ízületi fájdalom
ma 12:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Csináltass egy helicobacter pylori kilégzéses tesztet.
ma 12:38
 2/2 anonim ***** válasza:

Ahogy az első írja...!!!!! helicobacter pylori vizsgálat, nálam is ez volt a gond, hogy elszaporodtak.

Én is azt hittem, hogy IBS gondom van, elmentem minden vizsgálatra, minden negatív volt, nekem is alhasi görcseim voltak, nekem nem a lábamba, hanem a hátamba sugárzott ki, folyamatosan ment a hasam, puffadtam, levert és fáradékony voltam, minden jel IBS-re mutatott, aztán elmentem gasztrológushoz, ahol megtükröztek, mintát vettek és kiderült, hogy túl sok a helicobacter pylori a gyomromban...kaptam valami bitang erős antibiotikumot amit csak 4 napig lehetett szedni, meg 4 szem is volt a dobozban, és mellé majd fél évig minden nap szedtem különféle probiutikumokat, hogy helyre kerüljön a bélflórám is, így lassan kb bő 1 hónap alatt minden visszaállt a kerékvágásba, minden panaszom elmúlt. Jaaa és Iberogastot is szedtem, bél és gyomorgondokra tökéletes.

Antibiotikum, probiutikumok és Iberogast, nekem ez vált be erre a gond ra.

ma 12:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!