Szerintetek IBS lehet ?
Eléggé összetett a problémám.
Nagyjából 2-2,5 hónapja kezdődtek a tüneteim.
Antibiotikumot szedtem és már a szedés harmadik napján elkezdtek furán viselkedni a beleim, alhasi panaszaim voltak.
Sajnos erős bal alhasi fájdalomig fajult a dolog, emiatt voltam gasztros dokinál illetve erős fájdalmak miatt a sürgősségin. A gasztros doki szerint a bélflórámat roncsolhatta az antibiotikum, a sürgősségin volt teljes laborom, vért vizeletet is néztek de se gyulladást se semmilyen eltérést nem láttak, fizikális vizsgálatot is végeztek de semmi eltérést nem tapasztaltak.
A kórházban is szintén a bélflórámra fogták a dolgot.
Az akkori tüneteim az erős bal alhasi fájdalom volt ami lefelé a kismedencémbe sugárzott, néha a lábaimba is.
Azóta szedek probiotikumot, C illetve B vitamin komplexet.
Az az erős fájdalom ami akkor volt már kb egy hónapja megszűnt viszont időközönként tompán még érezni szoktam. Hol jobb alhasba hol a baloldalon, van hogy a derekamban. Szintén előfordul hogy a bal lábamba sugárzik egész le a talpamig de van hogy csak egy ponton fáj pl a vádlim vagy a azon a szakaszon. A székletem is váltakozó olyan értelemben hogy nagyon ritkán előfordul, hogy egy napig nem tudok wcre menni, ez nálam azért nem a megszokott mert mindennap szokott lenni normális székletem reggelente.
Munkában is megfigyeltem, hogy ha alhasi panaszaim vannak és elmegyek wcre akkor utánna enyhül. Viszont a nap további szakaszában ahogy közeleg az este és egyre többet eszek elkezd megint tompán ilyen nyomó jellegű érzésem lenni a beleimben. Illetve van, hogy egy hétig semmi bajom, aztán megint előjön a dolog és kezdődik elölről.
Most pl 3 napja fáj a bal lábam hol itt hol ott illetve az alhasam.
Ez nem elviselhetetlen fájdalom hanem inkább tompa diszkomfort.
Sokat olvastam az ibs-ről és ha jól tudom nem feltétlenül kell székrekedéses vagy hasmenéses állapotnak lenni, hogy fennálljon a lehetősége. És mivel székelés után kicsit enyhülnek a tüneteim és összefüggenek az evéssel stb ezért gondolom, hogy az lehet.
Illetve azt is olvastam, hogy ha valakinek bélproblémái vannak attól lehetnek izom/ízületi fàjdalmai.
Aki esetleg tud segíteni a témában vagy hasonlókat tapasztalt az kérem írjon.
Egyébként 29 éves férfi vagyok, fogyni nem fogytam, évek óta tartom a súlyomat. Székletem mondhatni, hogy rendezett és nem mondanám magamat levertnek, inkább csak kezdek már depressziós lenni mert nem tudom mi okozza ezeket a dolgokat. Ami még fontos lehet, hogy ezek a dolgok mind akkor kezdődtek amikor 2-3 hónapja elég erősen elkezdtem stresszelni, azóta is volt hogy még rakódott rá sok dolog amik miatt szorongok nap mint nap.
Ahogy az első írja...!!!!! helicobacter pylori vizsgálat, nálam is ez volt a gond, hogy elszaporodtak.
Én is azt hittem, hogy IBS gondom van, elmentem minden vizsgálatra, minden negatív volt, nekem is alhasi görcseim voltak, nekem nem a lábamba, hanem a hátamba sugárzott ki, folyamatosan ment a hasam, puffadtam, levert és fáradékony voltam, minden jel IBS-re mutatott, aztán elmentem gasztrológushoz, ahol megtükröztek, mintát vettek és kiderült, hogy túl sok a helicobacter pylori a gyomromban...kaptam valami bitang erős antibiotikumot amit csak 4 napig lehetett szedni, meg 4 szem is volt a dobozban, és mellé majd fél évig minden nap szedtem különféle probiutikumokat, hogy helyre kerüljön a bélflórám is, így lassan kb bő 1 hónap alatt minden visszaállt a kerékvágásba, minden panaszom elmúlt. Jaaa és Iberogastot is szedtem, bél és gyomorgondokra tökéletes.
Antibiotikum, probiutikumok és Iberogast, nekem ez vált be erre a gond ra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!