Mit jelentenek az alábbi EKG eltéréseim? A jogsim érvényességének a javaslatára, szív-terheléses vizsgálatot végeztek.
EKG eltérés: V3 ben 0,9 mmes V4 ban1,4 mmes v5 ban 1.6 mmes v6 ban alapgorbehez képest 1.2 mmes lasan ascendálóSTD. 3 perc Ltt szunt meg a terhelés kezdetén néhány vES volt.
A kardiológus szakorvos úr azt mondta nem tud döntést hozni a jogosítványhoz szükséges javaslat kiállításáról.Majd telefonon egyeztet egy professzorral akinek a javaslata fog dönteni. Mit jelentenek ezek a számok? És mi lehet a betegségem ha nem tudja a szakorvosom eldönteni, a hogyan további döntését. Komolyabban milyen betegségem van az adatok alapján?A jogosítványom érvényességi ideje hamarosan lejár, most mire számíthatok ez ügyben? Sajnos a szakorvosom azt mondta semmit nem mondhat ameddig a konzultáció meg nem történik közte és a főnöke között.Azért kérdezek itt.
STD az ST depressziót jelent. Sok esetben súlyos betegségekkel jár együtt így ki kell vizsgálni, valószínűleg ezért mondta azt a kardiológus, hogy egyeztet egy tapasztaltabb orvossal. A VES az pedig kamrai extrasystole. Ez is olyan, hogy lehet ártatlan de állhat emögött más probléma is. Nem ijesztgetésből, csak egy példának írom, hogy ST depresszió az lehet akár egy lábon kihordott postinfarktusnak a jele. Az infarktus az súlyos szövődményekkel járhat (mint pl. kamrai ritmuszavarok) aminek egyik bevezető jele lehet a kamrai extrasystole.
De nem azért írtam ezt, hogy most bepánikolj, én nem vagyok professzor, majd ő meghozza a megfelelő szakmai döntést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!