A szívemmel kapcsolatos félelmeimmel mit tehetnék ?
Megrémít ha gyorsabban ver és ezért a sport de sokszor a mozgás is kilőve , de ha lassabban az is mert a pulzusom gyakran 50 körüli , néha ébredés után 50-alatt vagy éjszaka, nyugtatót keveset szedek mert nem akarom hogy lassítsa , antidepresszánsból egy felet , mert félek megnöveli a qt időt.
Próbáltam több pszichiátert - pszichológust , de igazából már első alkalommal tudtam hogy idő és pénz kidobás , volt olyan akitől rosszabbúl jöttem ki mint ahogy bementem.
"Nem méregetem , nincs is mivel"
A pulzus méréséhez elég egy másodpercmutatós óra és kész - vagy az internetes óra, ami itt van a kezedben most is...
Ha nem méred, honnan veszed, hogy "gyakran 50 körüli , néha ébredés után 50-alatt vagy éjszaka"?
Azt meg nagyon is rosszul teszed, hogy "Megrémít ha gyorsabban ver és ezért a sport de sokszor a mozgás is kilőve", mert épp a mozgás lenne az, ami természetes módon csökkentené a szorongásodat, hiszen boldogsághormonokat termel.
Különben hány éves vagy, milyen magas és hány kiló?
És mennyi időt töltesz naponta kint, a szabadban, természetes fényen? A napi két óra a minimum, ha csökkenteni akarod a szorongásodat anélkül, hogy gyógyszerekkel kéne tömnöd magad!
A sport nagyon jó gyógyszer mentális gondok esetén is. Nem szünteti, gyógyítja meg, de sokat segít!
Igen, sport közben gyorsan dobog a szíved, ő is így edződik, erősödik, jót tesz neki. Nagyon pici az esélye annak, hogy leálljon.
A 60 alatti nyugalmi pulzusnak örülnek a kardiológusok. Alváskor meg természetes, hogy lecsökken.
Nekem pont az a gondom, hogy alváskor sokszor kottára annyi, mint nappal, van olyan is, hogy több és szerintem lehet, hogy nem alszom eléggé mélyen, nyugodtan. :/
"de 3 hét után este 50-alá ment a pulzus és abbahagytam"
Orvosi utasításra? Vagy miért? Kezdd el újra! Aztán fokozd a tempót!
És egyél egészségesebben, mert az is befolyásolja a kedélyállapotodat (is), hogy mit teszel magadba.
A séta az nem sport. ;) Szerintem sportolj, de ne séta legyen, az nem sport.
Nem a sétától esett 50 alá a pulzusod, hanem ilyen a szervezeted. Én is bradycardiás vagyok, próbáltam utánaolvasni angolul is, milyen okai lehetnek ennek, ha nem kóros, tehát a közismert tipikus kóros dolgokon kívül, de semmit se találtam. Orvosok se tudják biztos, ilyenek vagyunk.
Elvileg a szívnek jó, 50-es pulzusnál a legjobb a vérellátása, ezt mondta nekem egy kardiológus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!