Hogyan tudnám leküzdeni a sporttal kapcsolatos félelmeimet?
Figyelt kérdés
8.-as lány vagyok.Soha nem voltam nagy sportember,táncoltam 9 évig,imádok rajzolni,zeneiskolába 7.éve járok.Ilyenkor tél közelében a fél város,szinte az összes barátom a városi műjégpályán korizik.Én félek,egyszer egy jégpartyn(estefele van,sötétben,csak fények meg füst,rengeteg ember)ellöktek,átmentek a lábamon,és felszakadt a lábam,összevarrták.Azóta,ha 30 embernél több van ott,én eljövök,viszont mindenki ott van és ez így nagyon rossz...Tesiórán pl nem tudok bakot ugrani.Régen ment,imádtam,aztán egyszer a dobbantón megálltam,és azóta akárhányszor nekifutok megállok a dobbantón,és nem ugrok át.Félek,és akárhányszor elmondom előtte magamban hogy most megcsinálom,egyszerűen nem megy.Félek bordásfal előtt kézen állni,nem is tudok,attól félek hogy nekivágom magam a bordásfalnak.Félek,félek,félek,mindentől.Tavaly elmentem sítáborba,amit már régóta terveztem de mily meglepő,féltem tőle,abban a reményben,hogy leküzdöm a félelmeimet.Az első 2 napot végigfostam,nagyon nagyon féltem tőle,aztán egyet nem estem egész héten,szerdán már a pirosan jöttem,szóval ettől már nem félek,de amúgy mindentől.mit csináljak??középiskolába gondolom még gázabb lesz így...2010. nov. 15. 17:55
1/6 anonim válasza:
Először is ne legyél görcsös! Gondolj arra, hogy nem muszáj minden áron ugranod, korcsolyáznod, síelned stb.! Ha esetleg nem megy ez-az, vagy netán egyik se, attól még boldog, teljes értékű ember lehetsz. Ezzel nem azt mondom, hogy add fel, de ha eleve félsz a kudarctól, az megbénít. És úgy tudnál lazább lenni, ha bekalkulálnád azt is, hogy ezek azért nem olyan életbevágó dolgok.
A sportot meg talán érdemesebb olyan dologgal kezdeni, ami egyszerűbb. Mondjuk futás, esetleg labdajátékok. Ha itt már szerzel egy kis tapasztalatot, magabiztosságot, az hátteret adhat más sportokhoz is.
2/6 anonim válasza:
hát h le akarod küzdeni a félelmedet akkor nincsen más mint hogy odamész és átugrod.
3/6 A kérdező kommentje:
első:nagyon szépen köszönöm.
második:lehet,hogy neked egyszerűnek tűnik,így nekem is,de ha odamegyek,nem...ez nem olyan egyszerű.
2010. nov. 15. 21:02
4/6 anonim válasza:
egy szóval nem mondtam h egyszerű lesz de egy félelmet leküzdeni sosem egyszerű. Ha engem kérdezel akkor talán a korcsolyázással kéne kezdeni mert ott csak annyit kell megállnod, hogy nem jössz el ha sokan vannak.
5/6 A kérdező kommentje:
de korcsolyázásnál egyszerűen ahogy siklanak el mellettem,félek,hogy belémjönnek,ilyesmi.most is elmentünk egyik nap,ott voltam egy órát,amíg kevesek voltak,mihelyt többen lettek muszáj volt eljönnöm.
2010. nov. 17. 16:58
6/6 anonim válasza:
nem volt muszáj eljönnöd de ha józan ésszel végiggondolod azért beláthatod h az emberek úgy többé kevésbé figyelnek egymásra. Figyi vagy ottmaradsz a koripályán amikor elkezdenek többen jönni ez még viszonylag könnyedén megtehető mert tudsz egy fokozatosságot tartani. Vagy nekifutsz és átugrod a bakot. Ez nehezebb lesz mert itt nincs semmi fokozatosság hanem egyszer meg kell csinálnod. Vagy nem csinálsz semmit és ugyanúgy félni fogsz. persze ez a legkönnyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!