Agydaganatom lenne? Vagy mi okozza ezeket a tüneteket?
Figyelt kérdés
Már két hónapja tart hogy nem érzem magamat. Az egész fejfájással kezdődött ami heteken át volt és a fejem különböző pontjain mindenféle úton-módon éreztem a nyomásokat. És bár az elmúlt egy-két hétben ugyan nem érzem ezt (vagy legalábbis már nem olyan intenzíven), helyette most a legfőbb probléma nálam a szédülés, amely a napjaim nagy részében végig kísér engem, és sokszor olyan feelingem van mintha egy vonaton vagy hajón közlekednék, ülő-álló helyzetben egyaránt. Ami még feltűnő nekem, hogy időnként mintha olyan tüneteket is éreznék magamon mint a fülcsengés, vagy valamelyik végtagom gyengesége, emlékezetzavar, illetve ügyetlenség, de a héten már a mellkason is szúrt.
A közelmúltban több kivizsgáláson is voltam a vérvételtől a neurológián át a koponya CT-ig, de sehol sem találtak rendellenes dolgot, ennek ellenére folyton azon idegeskedek, hogy lehet mégis valami súlyosabb betegség áll a tünetek hátterében. :(
Vegul is a paciensnek kell fizetnie a magan MR-ert, az o penze. A TB viszont ne fizessen olyan vizsgalatot, amire az orvos szerint nincs szukseg (ezt altalanossagban mondom, lehet itt lesz - remelem nem). Jobbulast kivanok a kerdezonek.
2020. dec. 21. 18:42
32/75 anonim válasza:
Ha az orvos már előre tudná valami belső röntgenszem útján, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, akkor nem is lenne szükség ezekre a vizsgálatokra. Egy vizsgálatra nemcsak akkor van szükség, ha a végén pozitívnak bizonyul az eredménye, hanem akkor is, ha a végén szerencsére negatív, vagyis látszólag fölösleges volt elvégezni. A vizsgálatokra a valós tényleges kép miatt van szükség, és azt az orvos nem tudhatja az elvégzésük nélkül. Ha még van elvégezhető releváns vizsgálat, amikor még nincs diagnózis, viszont fennállnak a tünetek, akkor azt a vizsgálatot el kell végezni. Te is kerülhetsz még ilyen helyzetbe, 31-es.
2020. dec. 21. 19:58
33/75 anonim válasza:
32: nem allitom, hogy az orvosnak rontgen szeme van, vagy hogy nem szuksegesek ezek a vizsgalatok a legtobb esetben. Csupan annyit mondtam, hogy az orvos dontse el, hogy melyik vizsgalat szukseges, ne a beteg. Mert ez az orvos dolga. Ha az orvos ker ilyen vizsgalatot, el kell vegezni termeszetesen.
2020. dec. 21. 20:27
34/75 anonim válasza:
Attól még, hogy orvos, attól még lehet rossz szakember vagy nemtörődöm. Ilyenkor kell, hogy a beteg vegye a kezébe a saját életét, mert ezt senki más nem fogja helyette megtenni. És ha akkor derül ki, hogy valami mégis kellett volna, amikor más késő, akkor az, hogy az orvos azt mondja, hogy bocsika, nem támasztja fel a beteget.
2020. dec. 21. 21:56
35/75 anonim válasza:
Ahogy elolvastam a kerdesedet nekem ez sokkal inkabb hypohondrianak tunik, a vizsgalatok negativak de te nem hiszel neki, tulzottan figyeled onmagad.
Teljesen ugyanezek a tuneteim voltak es amikor leallitottam magam az agyalásrol minden tunetem megszunt egy het alatt
2020. dec. 21. 22:48
36/75 anonim válasza:
Mindaddig, amíg az összes létező vizsgálatot el nem végzik, addig nem lehet és nem is szabad kijelenteni, hogy hipochondria. A "tűnik" az nem diagnózis. Az meg kizárt, hogy neked egy az egyben ugyanezek a tüneteid voltak.
2020. dec. 21. 23:23
37/75 anonim válasza:
36. Tegyük fel.. ha neked migréned van például, nyilván nem a lábujjad fáj,hanem a fejed.A legtöbb betegségnek egyazon tünetei vannak.Hülyeseg amit állítasz hogy már pedig nem lehet másoknak ugyanolyan tünetei.
2020. dec. 22. 08:12
38/75 anonim válasza:
Itt konkrétan 7 tünetet sorolt fel a kérdező, kétlem, hogy akár 5 is megvolt neked belőle, vagyis nem azonosíthatod a kettőtök problémáját.
2020. dec. 22. 13:09
39/75 anonim válasza:
A 35-os nem én voltam amúgy.
:) Pfu bakker,akkor maradj ebben a tudatban.
Majd menj el orvoshoz és kérd el a diplomáját mert te jobban tudod.
2020. dec. 22. 13:41
40/75 anonim válasza:
Kerni MRIt meg kergetni az orvosokat hulyeseggekkel? Volt neurologusnal amint minimalis jelet latta volna egy agydaganatnak tovabb kuldte volna.
Ti neurologusnal okosabbak vagytok? Gondoltam. 😁 Mellkas szuras pl egyik tunetevel nem kapcsolodik kozvetlen . Koponya CT pedig ha nem is mutatja ki de utalo jeleket lehet rajt latni. Nem hiaba kuldtek. Ha l”””aszt nem er egy koponya CT nem is tudom miert csinalgatjak. “Az ugy erzem, azthiszem” tunetek mind arra utalnak hogy tulsagosan figyeli magat. Senki nem kerdezte hogy esetleg fogyaszt e megfelelo mennyisegu vizet, nincs e vitamin hianya. Akinek agydaganata van annak ezen vizsgalatok soran kiderult volna.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!